Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Telstar Academie

13 juni 2023 Het werd hoog tijd voor de portret-en teamfoto's (helaas niet iedereen aanwezig) want daar hebben deze talenten ook recht op en zeker gezien het feit dat de leeftijdsklasse wel eens heel anders kan worden in de toekomst door het oprichten van een O.17 team waar veel speelsters uit de Academie nu deel van gaan uitmaken. Na de fotoreportage was het tijd voor afkoeling op deze tropische dag wat resulteerden in een prachtige fotoserie. Zie de fotoserie ,,Fun & Splash". 

10 juni 2023 De talenten van de Academie speelden op deze tropische zomerdag een toernooi in Vijfhuizen. Een toernooi in de categorie Jongens Onder15 maar ook twee meisjesteams O.16 (Telstar en Excelsior)  zijn toegevoegd om een totaal te krijgen van 12 teams ,tenminste dat was de bedoeling. Echter twee jongensteams melden zich af voorafgaand maar ook de dag zelf kwam Excelsior helemaal niet opdagen. Improviseren dus voor de organisatie. In de poule werd de 1e wedstrijd gewonnen met 1-0  en wedstrijd 2 en 3 werden verloren met respectievelijk 1-2 en 0-3. De talenten van de Telstar Academie mochten uiteindelijk strijden voor plek 5 en 6 in de eindrangschikking. Deze laatste werd gewonnen met 1-0 en dus een vijfde plaats op dit toernooi bij DSOV. Foto's van de wedstrijd zie menu academie.

Een nieuw seizoen en dus nieuwe kansen voor de jonge talenten van de Telstar Academie. Gelukkig hebben we het Coronatijdperk achter de rug en kunnen deze meiden weer genieten van het voetbal zonder beperkingen zoals omkleden in de buitenlucht en niet kunnen douchen na een training. Dat is verleden tijd nu! De trainers seizoen 2022-2023 zijn Toon Beijer, Ronald Gringhuis en Anouk en wij hopen ons steentje bij te dragen bij de ontwikkeling van deze jonge talenten. Ook leerlingen van de CIOS opleiding zullen op de dinsdag onder leiding van hun docent Arend de training verzorgen. Aan het einde van het seizoen volgt meestal een toernooi waar ze vol trots het shirt van Telstar mogen dragen. Ook gedurende het seizoen zullen er enkele oefenwedstrijden gespeeld gaan worden.

Maart 2023. Het is al enige tijd geleden dat de laatste fotoreportage heeft plaats gevonden maar ook dit seizoen zal ik nog een mooie groepsfoto verzorgen en zeker ook gezien de ontwikkelingen aangaande het voortbestaan van de Academie dus een mooie blijvende herinnering is toch leuk om te hebben. Hoe de ontwikkelingen rondom het voortbestaan van de Academie verlopen kom ik later nog op terug.

22 mrt 2022  Als je je camera uit handen geeft dan is het maar de vraag wat ik aantref als ik de foto's upload. Al met al valt het reuze mee en heeft Yesmin een hele leuke reportage gemaakt. foto's training 22 maart zie menu.


21 mrt.2022  Na de oudere groep eerder dit seizoen was het nu de beurt aan de jongste groep van de Telstar Academie om hun kunsten te vertonen tegen oudere meiden maar ook zeker voor het vele publiek wat op deze wedstrijd is afgekomen. Het was even wennen voor onze talenten want niet iedereen kan op zijn eigen positie staan zoals wel bij hun eigen club. Al met al hebben de jonge Witte Leeuwinnen het prima gedaan en werd er strijd geleverd tegen deze oudere meisjes. Met goed voetbal en mooie doelpunten werd er uiteindelijk met 3-6 gewonnen wat een prima prestatie is. Klasse gedaan meiden. Gefeliciteerd.  Foto's zie menu.


mrt 2022  Het moest er een keer van komen ....de teamfoto en de portretten van de Academie speelsters 2021-2022. Dat de opkomst bij de trainingen na de winterstop minder is geworden, door blessures en schoolverplichtingen, is het gewoon heel moeilijk om een dag te plannen dat iedereen er is. Enkele meiden zijn dus afwezig zijn en staan dus niet op de groepsfoto wat heel jammer is maar met de portretfoto's schiet het aardig op en staat iedereen er mooi op. Er ontbreken daar ook nog enkele meiden maar dat komt goed. Foto's zie menu.
De trainers en speelsters van de Telstar Vrouwen Academie wenst iedereen fijne feestdagen !!


Dec 2021  Voor de jonge talenten van de Academie zit het jaar erop. Wederom een lockdown zo aan het einde van het jaar en dus noodgedwongen een langere kerstvakantie als ik het allemaal goed heb begrepen. Het valt ook niet mee voor onze jonge strijders maar ze bleven in 2021 stug doortrainen of de kleedkamers nou open waren of dicht, en dus niet kunnen douchen, nee aan de inzet lag het niet. Waar er normaal meer oefenwedstrijdjes gepland staan is het tot nu toe door dit rare seizoen er maar één geweest en die was in oktober. Ook in het nieuwe jaar is het onbekend wat ons te wachten staat. Als trainer zeg ik ,,respect" hoe de speelsters omgaan met deze omstandigheden. School is altijd het belangrijkste en dan komt het voetbal en de maatregelen maken het er niet makkelijker op voor deze jonge talenten van de Academie. Maar we gaan door!!!!


15 okt.2021 In het kader van de All Together Challenge mannenwedstrijd tussen Telstar en FC Volendam waarbij Telstar overigens een flink pak slaag kreeg van Volendam (1-5), mochten de Telstar meiden academie het opnemen tegen het dames1 team van FC Volendam. Een prachtige ervaring voor beide teams en waar de meeste meiden van Telstar nog nooit in een stadion hebben gespeeld was er toch wel wat spanning voorafgaand. Omdat de wedstrijd maar 2x 25 minuten zou duren was het zaak om in iedergeval te scoren want voor je wist was de wedstrijd voorbij. De teams hielden elkaar in evenwicht met uiteindelijk een 0-0 einduitslag. Hard gewerkt maar geen doelpunten helaas. Ondanks dat was het een hele ervaring en laten we hopen dat er meer van dit soort wedstrijden komen in de toekomst. Foto's zie menu.
NIEUWS. Oefenwedstrijd Telstar Academie - FC Volendam dames1.  15 Okt. aanvang 18uur BUKO stadion. (2x 25minuten)
In het kader van de #ALLTOGETHERCHALLENGE competitiewedstrijd tussen de mannen van Telstar en FC Volendam spelen de meiden een voorwedstrijd voorafgaand aan deze Keuken Kampioen Divisiewedstrijd.


2020-2021
8 juli 2021.  En dan eindelijk na heel lang wachten mochten de speelsters van de Academie het Telstar tenue aantrekken voor hun eerste officiele wedstrijd en gelijk tegen dames 1 teams tijdens de Febo Zaanstad Cup. Helaas in de onze poule heeft SVA Assendelft zich teruggetrokken en blijven er vier teams over. Donderdagavond de eerste twee wedstrijden en het was even wennen voor onze jonkies. Voetballend vaak beter maar kwa inzet en fysiek was het toch wel pittig tegen de oudere meiden van deze tegenstanders. Ondanks dat wisten de Telstar talenten hun doel schoon te houden tegen het in de 2e klasse uitkomend KFC. Echter zelf scoren was er in die 40 minuten ook niet bij. Heel dichtbij geweest  maar helaas. Uitslag 0-0. In de 2e wedstrijd ging het in de eerste 20 minuten niet anders en ondanks de kansen bleef het na 20 minten ook 0-0. Echter de tweede heft vlogen de balen erin en kwam er uiteindelijk een 5-0 winst op het scorebord. Klasse meiden. Laatste poulewedstrijd vrijdag 9 juli aanvang 18.00 uur tegen RoodWit Zaanstad. Finaledag is op zaterdag 10 juli. Dit alles op het  Sportcomplex  van WSV''30 in de Wormer.