Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

 7 jaar Academievoetbal bij Telstar (2012-2017) en VV Alkmaar (2017-2019)

Vele meisjes dromen ervan om later in de eredivisie te voetballen. In 2011 bij de oprichting van het Telstar vrouwenvoetbal is men gaan denken over een jeugdopleiding met als gevolg dat de stichting Telstar/VVNH (vrouwenvoetbal Noord Holland) vanaf het seizoen 2012 – 2013 een voetbalacademie is gestart voor talentvolle voetbalsters uit de regio in samenwerking met OSG Willem Blaeu in Alkmaar. 30 Talenten waren dat seizoen actief die vier keer in de week op het veld te vinden waren en dus topsport en studie konden combineren om hun doel te bereiken.
Telstar wilde zijn visie op voetballen graag in een vroeg stadium overbrengen op jonge talentvolle voetbalsters en ziet, gezien de resultaten van het RTC talentontwikkelingsprogramma van de Topsport talentschool, in OSG Willem Blaeu een uitstekende partner. De talentvolle voetbalsters kunnen zich in hun eigen (sociale) omgeving ontwikkelen en focussen op studie en voetbal. Doel van de samenwerking is om gezamenlijk talentvolle voetbalsters uit de regio Alkmaar onder en aansluitend aan de schooltijd op te leiden door het aanbieden van een Topsporttalent ontwikkelingsprogramma. De voetbalsters worden getraind volgens de visie van Telstar en onder leiding van een Telstar-trainer wat vanaf seizoen 2017-2018 vanzelfsprekend na de nieuw opgerichte vrouwenvoetbalclub trainers zullen zijn van VV Alkmaar. . De voetbalsters worden daarnaast begeleid in hun ontwikkeling van topsportgedrag en met de combinatie sport en studie. Dit gebeurt aan de hand van fysieke testen, diverse seminars over het leven als topsporter en de samenwerking met de Topsporttalentschool OSG Willem Blaeu.
In de afgelopen seizoenen (2013-2014-2015-2016-2017) is de ontwikkeling van de TelstarMeiden VoetbalAcademie verder gegaan met tot gevolg meer samenwerking met clubs en scholen en dus meer trainers. In navolging van OSG het Willem Baeu in Alkmaar heeft Telstar VVNH in 2014 ook in Schoter Scholengemeenschap uit Haarlem een partner gevonden waar in 2016 alweer een einde is aan gekomen,.
Ook in het seizoen 2016-2017 ging de ontwikkeling van de Academie verder. Een team van meisjes O.16 speelden in een jongenscompetitie op zaterdag onder de vlag van RKVV Velsen/Telstar waar zij hun thuiswedstrijden spelen. Vanaf seizoen 2017-2018 spelen deze toptalenten vanzelfsprekend onder de nieuwe naam VV Alkmaar op hun eigen complex. (AFC''34).
Op een Topsport Talentschool volg je voortgezet onderwijs met extra onderwijsvoorzieningen waardoor je studie en topsport goed kunt combineren.
Voorbeelden zijn:
· Een flexibel lesrooster dat ruimte laat voor trainingen en wedstrijden.
· Indien nodig een (gedeeltelijke) vrijstelling van bepaalde vakken.
· Indien nodig uitstel of vermindering van huiswerk.
· Voorzieningen om achterstanden weg te werken.
· Een aparte studieruimte.
· Uitstel of aanpassing van de afname van repetities of schoolexamens.
· Een gespreid examen over twee jaar (voor de absolute topsporter).
· De begeleiding door een studie- en sportcoördinator.
Als topsportleerling krijgt het talent een persoonlijke Topsport Talentbegeleider toegewezen. Deze bekijken samen welke faciliteiten er geboden kunnen worden om tot een zo optimaal mogelijke situatie te komen in deze Topsport cultuur

20 jan. 2018.  Een echte ,,last minute" oefenwedstrijd kunnen we wel stellen want twee dagen eerder een verzoek of wij een oefenwedstrijd willen spelen tegen een Noors meisjesteam O.14 en met zoveel jonge talenten bij onze academie was dat natuurlijk geen probleem. Maar liefst 21 speelsters werden opgeroepen  om deze internationale wedstrijd te spelen. Op deze regenachtige avond werd er afgetrapt om 17.40 uur met uiteindelijk een klinkende overwinning van 5-1 op de leeftijdsgenootjes uit Noorwegen. Doelpunten Sanne (2) Charlotte Ilvy en Ginia. Foto's (110) zie menu.

14 dec.2017. De eerste maanden zijn omgevlogen en dus is het bijna kerstvakantie en kunnen de talenten van de academie even uitrusten van hun inspanningen. Koning winter is in Nederland en is het koud of ligt er zelfs een pak sneeuw op het trainingsveld en is het dus even behelpen of in slechtste geval zijn er geen trainingen. Met nog één week te gaan voor de vakantie begint is maken we even tijd voor een gezeliige kerstteamfoto. 10 foto's zie menu.

17 okt. 2017. Nog nooit heeft de Academie zo vroeg in het seizoen deelgenomen aan een toernooi en wat een fantastisch succes meteen voor de beide teams MO13 en MO15. Beide behaalden in Rotterdam de eerste plaats en wisten tevens beide van Feyenoord te winnen. Gefeliciteerd!! Foto's van deze dag zijn te vinden links in het menu.
September 2017. Het tijdperk Telstar Academie hebben we achter ons gelaten en vanaf dit seizoen/ schooljaar 2017-2018 is het VV Alkmaar Academie. We verwelkomen veel nieuwe talenten die twee a drie keer in de week op het veld zijn te vinden van de VV Alkmaar. Op dit moment is het  nog even behelpen wat betreft het omkleden voor de training wat nu nog steeds in de Meent gebeurt maar binnenkort is ons sportcomplex klaar en kunnen we allemaal gebruik maken  vande nieuwe kleedkamers. Net als alle andere jaren is Gerard Timmers de hoofdtrainer en tevens manager van de Academie. Ook ik zelf ben weer actief als keeperstrainer en tevens fotograaf van de VV Alkmaar. Ook mogen we twee nieuwe assistent trainers verwelkomen bij de Academie. Het zijn Corina Dekker die, tevens assistent-trainster is bij de vrouwen1, en speelster van de vrouwen1 Simone Kets die afgelopen zomer de overstap maakte van sc Heerenveen naar VV Alkmaar. Calvin Timmers is nog steeds de trainer/coach van het team O.16 van de Academie. Over het algemeen worden er tijdens het schooljaar niet al te veel activiteiten voor deze jonge talenten georganiseerd en richt de VV Alkmaar Academie zich vooral op de toernooien aan het einde van het seizoen. Natuurlijk wel zijn er de schoolse activiteiten zoals het zaalvoetbal en het veldvoetbal wat meestal in het voorjaar van start gaat. Alle talenten veel succes dit seizoen!
20 April 2017. In het voorjaar doen zoals elk jaar de meiden van de academie mee met Olympic Moves op het onderdeel veldvoetbal. Deze landelijke spelen voor scholen beginnen met een regiotoernooi waar zij zich moeten weten te plaatsen voor de landelijke finaledag. Het Willem blaeu is natuurlijk sterk vertegenwoordigt met onze talenten van de academie spelend in klas1 klas 3 en het schoolteam. Klas 3 speelden helaas op het DSS complex in haarlem waar ik niet aanwezig ben geweest omdat ik verplichtingen had in Bloemendaal waar klas1 en het schoolteam actief waren. Het team van Calvin in Haarlem wisten de finale te halen in hun klasse maar verloren uiteindelijk met penalty's en dus jammerlijk geen finaledag voor klas3. Heel anders was het in Bloemendaal waar klas 1 met 5 gewonnen partijen doorgingen naar de finale en ook die uiteindelijk wonnen. Een mooi resultaat met in totaal 30 doelpunten voor en NUL tegen. Gefeliciteerd. Het schoolteam zat helaas in een kleine poule van drie en ook hun wonnen de twee wedstrijden met gemak en konden zij zich ook opmaken voor hun finale. Met een mooie overwinning plaatsten ook deze groep talenten zich voor de landelijke finales. Gefeliciteerd. Van de wedstrijden in Bloemendaal heb ik uiteindelijk 154 foto's geplaatst. Zie menu ,,Olympic Moves 2017"
November 2016. Het nieuwe seizoen is inmiddels een paar maandjes oud voor de nieuwe talenten en naar het laat aanzien hebben ze hun draai gevonden bij de Acadmie. Maar liefst 19 nieuwe talenten die vanaf dit seizoen school en voetbal combineren op het Willem Blaeu. De afgelopen seizoenen hebben veel talenten grote stappen gemaakt in hun voetbalontwikkeling met tot gevolg dat we vanaf dit seizoen een Telstar Academieteam in competitie hebben en ook nog eens met goede resultaten. Dit team van onder16 traint onderleiding van Calvin Timmers terwijl de rest training krijgt van Gerard Timmers. Ook de keepsters krijgen net als de afgelopen seizoenen training van mij, Ronald Gringhuis. Ook nieuw dit seizoen is de jongens Academie die twee maal in de week trainen onderleiding van Tom Laan.  Het doel ook dit jaar voor de overige talenten is trainen trainen en nog eens trainen. Zodra het seizoen ten einde is starten de toernooien waar de speelsters het Telstar shirt mogen aantrekken ipv hun eigen clubshirt. Als begeleiding proberen we elke speelster 1 of 2 toernooien te laten spelen en dat kunnen toernooien in binnen-en of buitenland zijn. Helaas vallen twee belangrijke toernooien in het buitenland , Duitsland en Italié, in het zelfde weekend wat enorm jammer is. Hoe dit eventueel opgelost gaat worden zal in het voorjaar duidelijk worden. Voorlopig is het dus alleen maar trainen voor de Talenten van de Telstar Meiden Voetbal Academie waar ze hard werken aan hun ontwikkeling met als droom uiteindelijk in het vrouwenteam te komen waar ze hun wedstrijden in de eredivisie vrouwen mogen spelen.  Natuurlijk zijn er ook net als de afgelopen seizoenen team-en portretfoto's gemaakt en die kun je vinden in het menu.

22 aug.2016. Friendly match Telstar Academy - Eastside FC United (Seattle, USA) 6-0. Foto's / Photos (94) > menu
22 juni.2016 Het seizoen is tot een einde gekomen en wat zijn er weer successen geboekt door de verschillende teams. Een seizoen zonder oefenwedstrijden maar puur gericht op de toernooien. Na het vertrek van manager Hans de Winter nam Gerard Timmers de zware taak op zich om alles in goede banen te leiden. Met wat opstart probleempjes (kleding) kunnen we naderhand zeggen dat het wederom een mooi seizoen is geworden. Het was natuurlijk niet alleen dankzij Gerard want ook Calvin Fien Coen Tom Khalid en Ronald hebben hun steentje bijgedragen en op de achtergrond zette ook Kim zich in voor de Academie. En waar zouden we zijn zonder hoofdsponsor Schot ! Allen bedankt voor jullie inzet. Terugkijkend op de laatste maanden begonnen we op 27 maart in Amsterdam waar een kwalificatietoernooi gespeeld werd door het 2e team van de Academie (het 1e team was al geplaatst voor het toernooi) en dit alles voor het JOER international toernooi in Eindhoven op 29 mei. In de finale werd er nipt verloren van Buitenveldert. Op 22 april werden de telstar talenten bij de scholencompetitie Olympic Moves op het onderdeel zaalvoetbal in Arnhem Nederlands kampioen. Op 30 april werd in de finale verloren op penalty's tijdens het KAA Gent toernooi O.14 in Belgié. Op 29 mei tijdens JOER international was er een 3e plaats voor onze toptalenten. Op 4 juni ons eigen Alkmaar Sportcup toernooi met team Alkmaar en team Telstar. Helaas geen finale voor beide teams maar toch een mooie 5e plaats voor het regioteam en een 3e plaats voor de Academie. Een dag later op 5 juni, wederom in Alkmaar, de Telstar Academy Cup. Ook hier nipt verloren in de halve finale tegen Borussia Múnchen Gladbach met uiteindelijk een 3e plaats tot gevolg op eigen toernooi. Op 9 juni vertrokken de jonkies met het vliegtuig naar Rome voor de Rome Cup en op 10 juni werd het schoolteam Nederlands Kampioen in Amsterdam bij het onderdeel veldvoetbal van de scholencompetitie Olympic Moves. De jonkies van de telstar Academie waren dus van 9 t/m 12 juni in Rome waar ze de Italiaanse meisjes voetballes gaven want Juventus, Brescia en in de finale A.S.Roma werden verslagen met groot machtsvertoon. De 1e Rome Cup  ging dus mee het vliegtuig in richting Nederland. En dan 18-19 juni voor de 3e keer oprij het Sparkassentoernooi in Steinhagen. Dit jaar met 2 teams actief en wat was dit een mooie afsluiting van het seizoen. Na twee keer winnen werd het team onder15 voor de 3e keer oprij kampioen en of dat ze daar in Duitsland nu een beetje ziek van zijn of niet,  het team onder13 dat voor de eerste keer deelnam wist ook kampioen te worden door in de finale af te reken met Slavia Praag. Wat een succes allemaal in deze laatse weken. Ik weet zeker dat ik namens de staf kan zeggen.....WAT ZIJN WIJ TROTS OP DEZE TOPTALENTEN VAN DE TELSTAR ACADEMIE !!! Klasse gedaan meiden. Gefeliciteerd. Foto's van de verschillende toernooien zijn te vinden in het menu.

22-30 april 2016. Nog maar net begonnen met de toernooien en de eerste bekers zijn al weer gewonnen! Op vrijdag 22 april vonden de Olympic Moves finales plaats op het onderdeel zaalvoetbal. De laatste jaren zijn de jonkies van de Academie zeer succesvol met dit schoolvoetbalevenement en dit jaar wisten deze kanjers kampioen van Nederland te worden in Arnhem. Een fantastisch resultaat ! Gefeliciteerd ! Maar niet alleen het zaalvoetbalschoolteam deed het goed want op zaterdag 30 april waren de jongste meiden van de Academie te gast in Belgié bij KAA Gent. De poulewedstrijden kwamen ze glansrijk door met attractief voetbal waar ook de meegereisde ouders van hebben genoten. Uiteindelijk hebben deze kanjers de finale gehaald maar na een gelijke stand tegen Lierse SK moest de beslissing vallen dmv penalty's en dat viel net de verkeerde kant op. Lierse SK wint bij de jongste groep dit toernooi maar de Telstar Academie pakt ondanks dat een mooie 2e plaats. Natuurlijk zijn we ook trots op Merel Houweling want die werd in haar leeftijdsklasse uitgeroepen tot speler van het toernooi. Gefeliciteerd !! Helaas voor de meiden en ouders ben ik niet aanwezig geweest als trainer/fotograaf door andere verplichtingen. Hopelijk bij een volgend evenement gewoon weer aanwezig en dus weer mooie foto's voor het plakboek.

21 april 2016. Tijdens het jaarlijks evenement Olympic Moves heeft alleen het schoolteam van het Willem Blaeu zich weten te plaatsen voor de finaledag. De overige teams van het Willem Blaeu uit Alkmaar en het Schoter scholengemeenschap it Haarlem zijn helaas uitgeschakeld. Foto's zie menu.

8 maart 2016. En dan nu ook eindelijk de groepsfoto en de portretten van de Telstar Academie afdeling Haarlem 2015-2016.

9 Februari 2016.  En dan eindelijk de groepsfoto en portretten van de speelsters en begeleiding van de afdeling Alkmaar. 2015-2016.

Januari 2016. Nu de kinderchampagne en de oliebollen  weer tot het verleden behoren zijn de meiden weer vol in training en dat betekent ook dat de eerste toernooien eraan komen voor de talenten van de academie. Zo'n eerste toernooi voor de nieuwelingen in het shirt van Telstar is altijd spannend en als het dan ook nog eens een KNVB districtstoernooi is dan wil iedereen zich van hun beste kant laten zien. Het toernooi met districten Noord Holland (Telstar Academie) , Utrecht en Zuid Holland vond plaats bij voetbalvereniging NVC in Naarden. Twee speelsters (Isabel en Nina) van de Haarlem academie waren toegevoegd aan de geselecteerden talenten uit Alkmaar  en met coaches Gerard en Fien konden de Academiegirls kijken hoever ze zijn in hun ontwikkeling ten opzichte van de talenten van Utrecht en Zuid Holland. De eerste wedstrijd met met 1-0 gewonnen, wedstrijd 2 en 3 werd er gelijk gespeelt (1-1 en 3-3) en de laatste werd met 1-0 verloren. Dat de teams gelijkwaardig waren aan mekaar was wel duidelijk want de drie teams eindigden allemaal met 5 punten maar met een beter doelgemiddelde wisten onze talenten als eerste te eindigen. Foto's van het toernooi zijn te vinden in het menu.

Oktober 2015. De laatste training voor een vakantie is in Alkmaar standaard een leuke training en dat kan dan verschillende spellen zijn of een toernooi. Op donderdag 15 oktober zijn de jongens van de Sportstars Academy en de meiden van de Telstar Academie samengevoegd op leeftijd en hebben een toernooi afgewerkt. Enkele foto's tijdens deze activiteit zijn te vinden in het menu. Aangezien de kleding enige vertraging heeft opgelopen loopt het allemaal net iets anders dan de afgelopen jaren maar de laatste berichten zijn nu dat de kleding binnen is en dat tijdens de vakantie de bedrukking van logo's en dergelijke zal plaatsvinden.
Nieuws. afdeling Haarlem.  Na twee maanden actief bezig te zijn geweest is het tijd om de balans op te maken wat betreft de groep van Haarlem. De opkomst tijdens de trainingen zijn nogal wisselvallig geweest en vooral de ochtendtraining werd niet top bezocht ivm school. Er is dan ook besloten om na de herfstvakantie de ochtendtraining te schrappen en die 's middags te laten plaatsvinden. Ook zullen de trainingen niet meer op de velden bij het Schoter plaatsvinden maar voortaan bij onze satelietclub DSS ook in Haarlem. Hopelijk zullen een aantal gestopte meisjes zich bedenken en weer aansluiten bij de academie. succes.
September 2015. De zomervakantie is al enige weken voorbij en dus zijn de meisjes van de academie al druk in training. Een grote groep van het afgelopen jaar is doorgestroomd naar het belofteteam van telstar en spelen op hun jonge leeftijd gewoon in de Hoofdklasse zaterdag. Deze meiden doen het goed ondanks dat de tegenstanders soms stukken ouder zijn maar de vele trainingen en dus het beter worden ongeacht de leeftijd werpt zijn vruchten af zeker ook gezien het aantal meiden dat afgelopen seizoen opgeroepen zijn voor Oranje . Ja je leest het goed, verschillende meisjes zijn via de academie in het Nederlands elftal terecht gekomen. Hoezo je voetbaldroom waarmaken bij de Telstar Academie!  Na de vertrokken meiden zijn er natuurlijk ook weer veel nieuwe meisjes die hun sportieve droom willen waarmaken en dus naar het Willem Blaeu in Alkmaar zijn gekomen om daar studie en sport te combineren want zeg nou eerlijk.....wat is er niet fijner om onder schooltijd te voetballen. Ook in de organisatie van de academie zijn er personen vertrokken en bijgekomen. Zoals al in juni vermeld is Hans de Winter gestopt en de nieuwe manager is Gerard Timmers tevens ook hoofdtrainer van de meisjes Telstar academie in Alkmaar. Na het vertrek van de AZ-jeugd (jongens) uit Alkmaar (nu Zaandam) heeft Sportstars Academy (ook onderleiding van Gerard Timmers)  besloten om deze open gevallen plek in te vullen. Wat betreft de meisjes academie, ook een belangrijk persoon op de achtergrond de afgelopen jaren is Lisa Holtslag en ondanks dat die graag had gebleven bij de Telstar organisatie is zij ook noodgedwongen gestopt. Wel zijn er drie nieuwe gezichten op het trainingsveld te zien als assistent trainers. Tom Laan (Alkmaar) en Coen van Oosterom (Alkmaar en Haarlem) waren het afgelopen jaar al actief bij de vrouwen en beloftes en hebben voor dit seizoen voor de academie gekozen. Calvin Timmers heeft al enige ervaring want die liep tot twee seizoenen terug ook al rond bij de academie in Alkmaar als assistent trainer. En ook ik, Ronald Gringhuis, sta gewoon weer op het veld en verzorg de keeperstraining op dinsdag en donderdag en natuurlijk maak ik foto's indien mogelijk. Al met al een aantal nieuwe gezichten  maar ook oude bekende. De veranderingen binnen de organisatie brengen automatisch wat opstartprobleempjes met zich mee zoals de vraag van de meiden ,,wanneer krijgen we de kleding?". In bepaalde zaken zal het voor de buitenwereld ook even wennen zijn maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. Voor alle meiden,heel veel plezier dit seizoen!
30 juni 2015. De laatste workshop van het seizoen is het altijd terugkijken met uiteindelijk de woorden ,,Fijne Vakantie" maar het is ook afscheid nemen van mensen die een andere weg ingaan en de academie verlaten. Ook dit seizoen is dit aan de orde maar met vier personen die afscheid nemen is dat niet altijd makkeleijk. Onze manager/ trainer Hans de Winter verlaat de academie na drie seizoenen. De man die aan de wieg heeft gestaan van de oprichting van de academie en dan is het zeer spijtig dat Hans ons gaat verlaten. Hans bedankt voor alles. Het ga je goed vriend! Maar ook Lisa Holtslag, de stille kracht achter de schermen van de academie, kon niet tot overéénstemming komen met de gemeente Alkmaar en Telstar en is dus ook noodgedwongen haar toekomst elders voort te zetten. Lisa, jij ook bedankt voor alles! Jaarlijks maken we bij de academie ook gebruik van stagiaires en voor Max  en Joancy is het verhaal Academie ook ten einde gekomen. Jullie ook enorm bedankt!
24-28 juni 2015. International Children's Games Alkmaar. Na drie gouden plakken ver van Nederland vandaan was het dan nu tijd om in eigen land en stad de vierde gouden plak veilig te stellen. Met twee teams van de Academie uitkomende voor de steden Alkmaar en Heiloo had men diep in gedachte hoop op een nederlandse finale maar daar stak het team van Reijkjavic uit IJsland een stokje voor. Ondanks dat werd het een fantastisch toernooi met uiteindelijk een gouden medaille voor team Alkmaar en een bronzen medaille voor team Heiloo. Al met al een fantastisch resultaat en wat was iedereen trots. Voor eigen supporters het dan ook nog waarmaken is ondanks de druk die te zien was in de finale een prachtige prestatie. Maar ook de meiden van Heiloo die alle groepswedstrijden wisten te winnen en uiteindelijk ook de wedstrijd om het brons is dit een prachtige prestatie. Klasse meiden en coachen. Gefeliciteerd!!! Foto's van alle wedstrijden zijn te zien op de pagina ICG 2015 Alkmaar in het menu.

12-14 juni 2015. Academie wint opnieuw het Internationaal meisjestoernooi om de ,,Sparkassencup" in Steinhagen, Duitsland. Wat een prachtig weekend was het weer voor speelsters staf en ouders. Op vrijdag rond het middaguur was het verzamelen in Heemskerk en reden Hans en Gerard met 16 speelsters richting Duitsland. Lon, Samantha, Lisa en Ronald waren al eerder met eigen vervoer afgereisd. Dit jaar geen hotel maar een prachtige accommodatie in Georgsmarienhútte. Met veel slaapkamers, een recreatiezaal, eetzaal en vergaderzaal een perfectie locatie om met een groep te verblijven. En wat te denken van de recreatiemogelijkheden buiten het huis! Een basket, een voetbalveldje, een volleybalveld, een kleine klimwand en nog meer voor een prima vermaak. Het gaat natuurlijk wel om voetbal dus moest er eerst na aankomst getraind worden bij de plaatselijke sv Harderberg. Intussen waren Kim, Marina en Lisa druk doende om het avondeten voor de vrijdag en zaterdag voor te bereiden. Dames bedankt! Het was heerlijk. Zaterdagochtend vroeg op want de afstand naar het toernooi was 40 minuten rijden. Na aankomst in Steinhagen kon de strijd beginnen. Er stonden 3 poulewedstrijden op het programma. Tegestanders in poule A waren  het nederlandse JVOZ (Zeeland), Bad Neuennahr en DJK Rhede. Met 7 punten uit drie wedstrijden werd de academie 1e in de poule. Weer aangekomen in het huis werd er heerlijk Nasi gegeten en volgde er een spel en een korte wandeling. Echter zomaar door een prikkeldraad te gaan en een veld in te lopen was geen goed idee want achter de heuvel stonden koeien. Hilarisch wat je dan ziet als de meiden dan zo snel mogelijk weg willen. Prachtig! Al met al een geslaagde avond en vroeg naar bed want half zeven stond het ontbijt gepland en half acht vertrek want 9.00 uur de kwart finale tegen het duitse Herforder SV. een prima overwinning bracht ze in de halve finale waar Gútherloh maar liefst met 6-1 werd verslagen. De finale was wederom tegen ons Nederlandse vriendinnen uit zeeland JVOZ die Slavia Praag wisten te verslaan in hun halve finale. De Finale was spannend! Zoveel kansen en ze dan niet benutten. Echter in de laatste seconden was het Marisa die de winnnede treffer maakte. Wat een feest met Floortje Doornenbal als topscoorder van het toernooi en Anna Ursem uitgeroepen als beste speelster. Opnieuw dus een rondje om het veld in de open laadklep van een Jeep en al die bekers gaan wederom mee naar huis. Er zijn nog veel meer leuke momenten geweest maar die zie vanzelf langskomen in de fotoreportage die ik heb gemaakt. Ruim 500 foto's. Allen bedankt en tot in het nieuwe seizoen en speelsters die ons gaan verlaten heel veel succes waar je ook gaat voetballen.. Als laatste toch nog even stilstaan bij het vertrek van een aantal mensen. Onze manager Hans de Winter, Lon Weijers (camera), Frans Bosman (sponsor)en misschien zelfs Lisa Holtslag (adm.academie en trainster) nemen afscheid aan gaan hun eigen weg. Allen bedankt voor de moohttps://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/Academie%20oud/.12-14juni2015.jpg/picture-400?_=187030137f2 ie jaren waar jullie je voor 200% hebben ingezet in de telstar organisatie. Het gaat jullie goed.

6 juni 2015. Academie team onder15 wint opnieuw het TopGirls toernooi. Ook dit jaar was de academie vertegenwoordigt met 2 teams op het Top Girls toernooi in Arnhem. Op zaterdag wist het O.15 team in een heerlijk zonnetje de 1e prijs in de wacht te slepen. In de finale waren ze net iets beter dan de meiden van het duitse Bielefeld en wonnen met 2-1. Zondag hadden helaas 2 teams afgezegd voor het toernooi in de leeftijdsklasse tot 17 jaar waardoor de organisatie genoodzaakt was om alle teams tegen elkaar uit te laten komen in een competitie met als uiteindelijke winnaar het team van SteDoCo dat door winst op Testar gelijk kwam in punten maar een beter doelsaldo had en dus de terechte winnaar. Telstar academie eindigt op de 2e plaats. Als beste keepster werd onze eigen Daniela Bos uitgeroepen. Gefeliciteerd.  Foto's van zaterdag 6 juni en zondag 7 juni zie menu.

31 mei 2015. Millwall kampioen Academy Cup 2015. En dan was het eindelijk die laatste zondag in mei want dan zou het gebeuren. Wekenlang is er hard gewerkt om een mooi toernooi te organiseren echter hadden naderhand gesproken de weergoden ons beter gezind moeten zijn want wat met een beetje regen begon in de vroege ochtend ontaarde in de middag met harde wind en nog meer regen wat het voetbal er niet makkelijker op maakte. Maar goed, alle teams hadden er last van en uiteindelijk blijven er dan twee teams over die de finale halen. Een toernooi met een tegenvaller want Jena zegt vijf dagen voor aanvang af maar met wat geluk kon er een 2e team vanTelstar op de been gebracht worden en dat werd een mix van Alkmaar en Haarlem academiespeelsters. Helaas voor dit team eindigde ze onderaan maar het 1e team van Telstar wist de finale te halen. Waar er in de groepsfase nog met 3-0 gewonnen werd van het Engelse Millwall moesten ze nu het onderspit delven in de finale want wat ze ook probeerde na de 0-1 achterstand in de 1e helft, de bal ging er niet meer in. Toch een mooie 2e plaats op eerste Academy Cup voor het 1e team van Telstar. Doelvrouw van het toernooi is onze eigen Daphne van Domselaar geworden met maar 1 doelpunt tegen in dit toernooi. Speelster van het toernooi werd Freya Bailes van Millwall FC. En als je dan net de cup met de grote oren hebt gehad en je hoort je eigen naam als speelster van het toernooi dan is dat de kers op de taart voor deze londense groep meiden en speciaal voor Suzanna die helemaal emotioneel werd. Heerlijk, echte emotie!  Eindstand: 1. Millwall FC, 2. Telstar (A), 3. RSC Anderlecht, 4.Borussia Mónchengladbach, 5. PEC Zwolle, 6. KAA Gent, 7. Lierse SK, 8. Telstar (B). Een uitgebreide fotoreportage is te vinden in het menu.

1 mei 2015  . Om de pouleindeling te bepalen voor de Academy Cup op 31 mei 2015 heeft de organisatie de hulp ingeroepen van assistent coach en keeperstrainer van het Nederlands vrouwenteam Jan Willem van Ede. In de rust van de wedstrijd Telstar-Ajax werden de balletjes uit de wijnkoeler gepakt en daar kwam de volgende loting uit. In poule A gaan spelen USV Jena uit Duitsland, uit belgié KAA Gent en Lierse SK en ons eigen Telstar. In poule B spelen Borussia Múnchen Gladbach uit Duitsland, PEC Zwolle, Milwall uit Engeland en RSC Anderlecht uit Belgié. foto's van de loting zie menu.
5 april 2015. En dan was het eindelijk zover. Na heel veel trainingen mochten de meiden van de Telstar academie afdeling Haarlem het voetbalschirt van Telstar aantrekken en mochten ze hun kunsten vertonen op het veld van VSV in Velserbroek. Voor het eerst actief als team brengt natuurlijk wat spanning mee want de vraag is natuurlijk hoe zou het gaan in hun eerste wedstrijd tijdens dit toernooi. We kunnen naderhand stellen het ging fantastisch !!!! Om precies 11.15 uur op deze 5 april 2015 werd het eerste doelpunt gescoord door Pascalle van Engelen. De spanning was eraf en de meiden gingen los. Uiteindelijk knalden ze er 16 doelpunten in op deze zonovergoten dag en kregen ze maar twee doelpunten tegen. En als je dan alle vijf de wedstrijden wint dan ben je ook de terechte winnaar. Grote klasse meiden! Gefeliciteerd. uitslagen: Telstar-Overbos 2-1 DSS-Telstar 0-3 Telstar-Wherevogels 5-0 Buitenveldert-Telstar 0-3 en VSV-Telstar 1-3. foto's (192stuks) van het toernooi zie menu.

4 april 2015.  De afdeling Alkmaar vertrok net als afgelopen jaar op Goede Vrijdag met 2 teams richting Belgié waar werd deelgenomen aan het toernooi bij Zulte Waregem. Waar het een jaar eerder nog door beide teams een eerste plaats werd behaalt werd er dit jaar uiteindelijk gestreden door beide teams voor de 5e t/m 8e plaats. Leuke bijkomstigheid is dat Team A en B tegen elkaar moesten uitkomen om te bepalen wie voor de 5e en 6e plaats mochten strijden en wie voor de 7e en 8e plaats. Het waren de jonkies van Telstar Academie Team B die Team A wisten te verslaan met 1-0. Uiteindelijk wonnen beide teams hun laatste wedstrijd en werd Telstar teamB uiteindelijk 5e en team A werd 7e waar de jeugd van Club Brugge de kampioensbeker omhoog mocht houden.  ruim 250 foto's zie menu: Pagina Z.Waregem 2015
Nieuws: Academy Cup 2015. Een nieuw ambitieus voetbaltoernooi voor meiden. Op zondag 31 mei gaat de eerste editie van start voor de meiden van de Telstar Acedmie en de organisatie van deit groots opgezet toernooi wat men hoopt in de toekomst uit te breiden is in handen van de Telstar Meiden Voetbal Acedemie zelf. Voor de eerste jaargang van het eigen meidentoernooi komen tien Europeese clubteams uit de leeftijdscategorie Onder15 bijeen. Uit eigen land zijn dat PEC Zwolle en de Telstar Academie zelf en de buitenlandse inbreng bestaat uit Borussia Mónchengladbach, USV Jena  (Dld), Milwall (Eng), RSC Anderlecht, Lierse SK en AA Gent (Bel.). Het 1-daags toernooi wordt gespeelt in Alkmaar bij Alcmaria Victrix en is gratis te bezoeken. meer info zie de facebookpagina,, academycup".
Nieuws. (losse foto's van de verschillende evenementen zijn te vinden op de pagina,,diversen")
7 december 2014. De openingsceremonie van de Int.Children's Games is in het water gevallen maar dat kon de pret niet drukken bij onze deelnemers van de stad Alkmaar. Inmiddels rollen de foto's van het internet zoals je onderstaand kunt zien. We blijven ze volgen.

Nieuws. Telstar Academie team Goes Down Under. Op dinsdag 2 december is een afvaardiging van de Topsport Talent school Willem Blaeu uit Alkmaar vertrokken naar Australié om deel te nemen aan de International Children's games 2014 van 6 t/m 11 december. Jaarlijks treffen kinderen uit de hele wereld elkaar op de int.Children's games en komen dan voor hun stad uit op de verschillende sportonderdelen. Op het onderdeel meisjesvoetbal hebben de meisjes van de Telstar Academie de laatste jaren steeds de gouden medaille mogen omhangen en dus net als afgelopen jaar in Canada hopen de Telstar meiden, die onder de naam Alkmaar spelen, ook nu weer in Australié die felbegeerde gouden medaille om te hangen.Het zal moeilijk worden deze spelen mede doordat het Australische voetbal de laatste jaren een  ontwikkeling doormaakt en steeds beter wordt. Maar liefst zes steden uit Australié komen uit op het onderdeel meisjesvoetbal. Ondanks dat zijn de Telstar meiden, Daphne van Domselaar-Mirisa Olislagers-Robin Beemsterboer-Tippi van der Sluis- Lisa Doorn-Britt Nierop-Anna Ursem en Simone Hand met trainer/coach Gerard Timmers vol vertrouwen. De eerste tussenstop voor de groep is Hong Kong waar zij enkele dagen zullen verblijven om vervolgens af te reizien naar Lake Macquarie in Australié. Inmiddels is de openingsceremonie (7dec.) is live te zien geweest op internet en daar zagen we een mooi team in oranje trainingspakken dat zich presenteerde aan het Australische publiek. Echter door enorme regenbuien hebben onze talenten de bus op moeten zoeken om vervolgens terug te gaan naar hun hotel. De ceremonie is nog wel hervat maar dat hebben onze talenten niet meer meegemaakt. Maandag 8 en dinsdag 9 december staan de groepswedstrijden op het programma en woensdag de 10e de finales. We zijn benieuwd! Binnenkort meer nieuws. (onderstaande foto's afkomstig van de meiden zelf via facebook)

20 november 2014. Nu ook de portret en teamfoto: Telstar Meiden Voetbal Academie afdeling Haarlem. 
26 oktober 2014. Portretfoto's afdeling Alkmaar.
30 september 2014. In de derde wedstrijd oprij was het nu de tijd voor de jongste talenten van de Telstar Academie. Tegenstander voor deze jonge groep waren de jongens van de D1 Limmen. Een leuke wedstrijd waar het af en toe nog wel wennen was voor de nieuwelingen die dit seizoen zijn toegetreden tot de Academie. Niet in het hagelwit maar in het mooie donkere uitshirt wonnen de talenten met 1-2 met als aantekening dat de winnende treffer door Nikita gescoord werd maar van achter nog een schop/sliding te verwerken kreeg en hard in aanraking kwam met de grond. Helaas heeft zij het veld per brancard moeten verlaten en hopelijk gaat het snel weer beter met haar. Een mooie overwinning. Foto's van de wedstrijd zie menu.
23 september 2014. De grote groep meiden van de Telstar academie (afdeling Alkmaar)  zijn voor oefenwedstrijden opgesplitst in 3 teams, vernoemd naar de grote drie sponsoren binnen de vrouwentak van Telstar, en na de eerste wedstrijd (team Alarma) een week terug was het nu de beurt voor team Schot om hun kunsten te vertonen tegen de jongens van Koedijk C1. Zo'n eerste wedstrijd is altijd onwennig maar na een snelle 1-0 achterstand wisten de meiden van team Schot goed stand te houden en werd het spel steeds beter. En als je dan denkt met 1-0 de rust in te gaan kwam daar toch een prachtige tegengoal van Koedijk. Na de pauze bleven de meiden goed in hun organisatie spelen wat resulteerde in kleine kansen maar de fysiek sterke jongens, met één meisje in hun midden, waren dan elke keer net iets beter. Een gegeven penalty voor een handsbal van de koedijkverdediger in de 16 meter bracht de ploegen dichterbij want de starfschop werd goed ingeschoten. 2-1. Ja, en dan die laatste vijf minuten. De ene goal nog mooier dan de andere en Koedijk loopt uit naar 5-1. Weer een stukje leerproces maar ondanks dat goed stand gehouden over de gehele wedstrijd gezien. Foto's van de wedstrijd zie menu.
16 september 2014. In het derde seizoen van de de Academie gaat het niet om alleen maar trainen en toernooien aan het eind van het seizoen maar gaan de talenten in de verschillende leeftijdsklasse door het seizoen heen ook oefenwedstrijden spelen. Een voorlopige indeling van de teams staan in kleur aangegeven op deze pagina. De eerste wedstrijd is inmiddels gespeeld en het team Alarma'33 (sponsor) heeft 1-0 verloren tegen de jongens C1 van DSS. Kijk voor meer wedstrijden: agenda 2014-2015. Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het menu.
28-29 juni 2014. De TOPTALENTEN slaan weer toe! De meiden van de Telstar Academie maken naam in binnen- en buitenland. In het duitse Steinhagen wisten zij op fantastische wijze kampioen te worden op het naar horen zeggen het sterkst bezette duitse toernooi voor jeugdclubteams. In de leeftijd van onder15 deden veel bekende clubs uit het vrouwenvoetbal mee zoals o.a. de duitse clubs Vfl Wolfsburg, SGS Essen, FSV Gútersloh, FC Nurnberg, Bor.Mónchengladbach, FFC Frankfurt, Vfl Bochum en Bayer 04 Leverkussen. Uit Finland kwamen FC Helsinki en FC Honka Espoo en FC Rosengard uit Zweden en uit Tsjechié waren er de meisjes van Slavia Praag. De meiden van Telstar waren de enige Nederlandse deelnemer en dat heeft men daar geweten. De openingswedstrijd in poule D was meteen een taaie en het bleef na een half uur spelen dan ook 0-0 tegen Slavia Praag. Een leuk en fysiek en fanatiek team dat uiteindelijk ook de finale zou halen. In de tweede wedstrijd tegen Bayern 04 Leverkussen speelden de Telstar talenten wederom goed positiespel alleen daar hoort ook scoren bij maar van de vele kansen ging er uiteindelijk 1 doelpunt in en wonnen ze uiteindelijk dus slechts met 1-0. De derde wedstrijd was een formaliteit want de plaatselijke regioclub BV Werther had in de twee eerdere poulewedstrijden beide keren met 6-0 verloren dus knalden de Telstar meiden er bovenop en behaalden ze de dubbele cijfers. Het werd maar liefst 11-0 in een half uurtje tijd. Telstar werd eerste in de poule en mocht de volgende morgen , zondag 29 juni, om half tien aantreden in de kwartfinale tegen FC Nurnberg.Ook nu weer een 3-1 winst dus bleven de Telstar meiden op koers voor die finale. De halve finale tegen Wolfsburg werd een heel spannende wedstrijd want opnieiw hadden de toptalenten van de academie het betere van het spel maar wisten ze de kansen niet te verzilveren. Een uiteindelijk gegeven penalty door de scheidsrechter voor de Witte Leeuwinnen van de Academie werd snoeihard ingeschoten en gingen ze uiteindelijk met een 1-0 wnst naar de finale. In de Finale kwamen ze dus wederom de meiden uit Praag tegen en dat werd een spannende strijd die pas in blessuretijd werd beslist door een een doelpunt van Sanne vd Velden. Telstar wint en de meiden gaan helemaal los van blijdschap. De cup met de grote oren gaat mee naar Nederland maar nog mooier .....Telstar staat op de kaart ! Als beste speelster van het toernooi in de klasse onder15 werd uitgeroepen onze eigen speelster Marisa Olislagers. Gefeliciteerd!  Dit kampioenschap bewijst nog maar eens dat dit het gevolg is van jullie harde werken op de vele trainingen in het seizoen en het plezier wat jullie er insteken en vooral uitstralen. Klasse meiden. GEFELICITEERD.
Een prachtig weekend werd afgesloten bij vd Valk in Hengelo waar de begeleiding nog even in het zonnetje werd gezet door de speelsters en Frans Bosman uitbundig werd bedankt ivm het aangeboden diner door hem. (Alarma33, het consultancybureau van bestuurslid Frans Bosman)  met als toetje de overwinning van Oranje op Mexico.Kim bedankt voor de organisatie en wij  als begeleiding/sponsor (Gerard,Lisa,Hans,Ronald,Lon,Sophie, Samantha en Frans) bedanken de speelsters en ouders en wensen jullie allemaal een fijne vakantie. Tot het volgend seizoen.

14/15 juni 2014. Top Girls Toernooi 2014. Wederom werden beide teams in de klasse Onder15 en Onder17 KAMPIOEN. Grote klasse. Gefeliciteerd. Van het toernooi op zaterdag en op zondag heb ik weer veel foto's gemaakt. Alle foto's (ruim 400) van Telstar team Onder15 en 17 staan inmiddels online. zie menu: TOP GIRLS 2014.

13 juni 2014. Vrijdag de 13e was zeker geen ongeluksdag voor de talenten van de Telstar Academie die op het Willem Blaeu college zitten. Nadat al eerder de klassen 1 en 3 en het schoolteam zich hadden geplaatst voor de landelijke finales van Olympic Moves mochten deze teams de landelijke finale spelen in hun klasse. De jongste meiden (klas 1 en 3) deden het fantastisch en behaalden de eerste plaats en dus GOUD. Gefeliciteerd ! Ook het schoolteam plaatsten zich voor de finale maar verloren na een gelijke stand met penalty's. Jammer maar zilver is ook een prima resultaat. Gefeliciteerd.
19 april 2014. De Talenten uit Alkmaar slaan wederom toe! In het Belgische Zulte werd het toernooi in de leeftijdsklasse Onder13 en Onder15 beide gewonnen door de Telstar Meiden Voetbal Academie. Inmiddels begint de prijzenkast zich een beetje te vullen want ook in het tweede seizoen blijven de meiden winnen. Wederom heb ik geprobeerd om het zo goed mogelijk in beeld te brengen met als resultaat ruim 300 foto's !! zie pagina: Toernooi Waregem.  Een foto in groot formaat willen hebben? >mail (Dit alleen mogelijk voor speelsters en ouders)
Uitslagen Team onder13 (witte shirts): Telstar - KAA Gent 3-0  , Zulte Waregem (A) -Telstar 0-3  , Zulte Waregem (B) - Telstar 1-2  , Finale: Telstar - Zulte Waregem (B)  8-1 .
Uitslagen Team onder15 (zwarte shirts): Telstar - DV Kortrijk  12-0  , Menen Utd - Telstar  0-5  , Telstar - Zulte Waregem (B) 0-0, Finale: Telstar-Zulte Waregem (A)  2-0.

10/11 februari 2014. De toptalenten van de afdeling Alkmaar hebben deelgenomen aan de scholencompetie ,,Olympic Moves 2014 zaalvoetbal". (voorheen Olympic Mission). Met twee teams door naar de finaledag hebben ze het prima gedaan deze twee dagen in Purmerend. Bekijk de vele foto's van de drie teams. > Olympic Moves 1, 2 & 3.

De toptalenten van de Academie gaan de grens over. Op paaszaterdag 19 april zijn de talenten actief in Belgié voor een toernooi bij Zulte Waregem. Bij dit 1e internationaal jeugdtoernooi bij onze zuiderburen zijn er deelnemers uit Belgie, Frankrijk, Nederland en eventueel Duitsland en Engeland. In het weekend van 28 en 29 juni 2014 gaat er een team van de Academie deelnemen aan een groot internationaal toernooi in Steinhagen. (Duitsland) In dit sterk bezet jeugdtoernooi in de poule met leeftijd Onder15 zijn er topclubs uit Duitsland, Finland, Zweden en dus ook Telstar uit Nederland. Deelnemende clubs in de leeftijd onder15 uit Duitsland zijn FSV Gútersloh, VFL Wolfsburg, SGS Essen, FC Nurnberg, FFC Frankfurt, Eintracht Braunschweig, Borussia Mönchengladbach, VFL Bochum, Bayer 04 Leverkussen, de bekerwinnaar 13-14 (NNB) en het organiserende JSG Steinhagen-Amshausen. Uit Finland komt FC Honka Espoo, uit Zweden komt FC Malmö en dus Telstar als enige club uit Nederland. Steinhagen ligt tegen Bielefeld aan en is vanaf het Telstar stadion gerekend ongeveer 310 km. Vanaf de grensovergang bij Enschede (A1) is het nog 145 km naar Steinhagen.

Op 6 dec. 2013 hebben de talenten van de Academie (Alkmaar) een leuke teambuildingsactiviteit gehad in de binnenstad van Alkmaar waar ze in groepjes opdrachten moesten vervullen. (zie 2 foto's onder). Ook zijn de talenten van de Academie ( Alkmaar & Haarlem) naar de voorstelling ,,Wel winnen,hé! " geweest.  Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je sporters? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met lastige ouders? De theatervoorstelling ‘Wel winnen, hè!’ gaat in op deze vraagstukken. Een inspirerende voorstelling voor alle vrijwilligers van (voetbal)verenigingen, die overal in het land wordt gespeeld.. De evaluatie van dit theaterstuk voor beide groepen onder leiding van de heer van Rossum vond plaats op 19 december in de topsportruimte van het Willem Blaeu College.

Nieuws. In Alkmaar heeft de jaarlijkse photoshoot plaats gevonden met de talenten van de Telstar Academie en inmiddels hebben de talenten van de afdeling Haarlem ook hun photoshoot gehad. bekijk de foto's in het menu: pagina Alkmaar / Haarlem 13-14 en pagina portret. >>>(De portretfoto's Haarlem worden spoedig geplaatst.
Nieuws. De talenten van de Telstar Academie in Alkmaar en Haarlem werken zich al enkele weken in het zweet. In Haarlem zijn 15 talenten twee keer in de week op het veld te vinden met trainster Fien Timisela en in Alkmaar zijn maar liefst 40 talenten vier keer in de week op het veld te vinden samen met trainer Gerard Timmers. Waar in Haarlem we het hebben over eerste jaars praat men in Alkmaar over eerste en tweede jaars talenten. Gezien de grote van de groep is de staf uitgebreid met Calvin Timmers (2×in de week) en Max Hummel. Tevens is men nog zoekende naar een assistent voor de gehele week. Ronald Gringhuis verzorgt zowel in Haarlem als Alkmaar  de keeperstraining.
Op vrijdag 27 september stond er in Alkmaar even geen voetbaltraining op het programma maar een ware rugby training. Op uitnodiging mochten de Telstar talenten samen met de rugby talenten van het Willem Blaeu  een training afwerken en waar het er af en toe hard aan toe ging. Even geen scheidsrechter die fluit als je je tegenstander naar de grond trekt of de bal gewoon met de handen speelt. Een uur lang hebben de meiden zich heerlijk kunnen uitleven maar het laatste half uur was het toch weer even serieus met voetbal bezig zijn. Foto's van o.a. de Rugby training en enkele foto's van Haarlem zijn te vinden in het menu. zie pagina: Training sept.2013

24 sept. 2013. Na de overgang van Demi en Joia naar de vrouwen van Telstar hebben opnieuw 2 kanjers mogen ruiken aan het voetbal op het hoogste niveau. Emma Huurman en Sanne vd Velden werden opgeroepen voor de oefenwedstrijd Telstar-Nederland O.17 en beide speelden de 2e helft in deze gewonnen wedstrijd.(2-1) Klasse meiden!
Foto's van de wedstrijd met Emma en Sanne zijn te in het menu. zie pagina: Telstar-Ned.O17.

International Children's Games 2013.
Op maandag 12 augustus is een afvaardiging van de Topsport Talent School Willem Blaeu uit Alkmaar vertrokken naar Canada om deel te nemen aan de International Children's Games in Windsor-Essex (Canada). Natuurlijk zijn we trots op dit team want alle speelsters zijn actief bij onze Telstar Academie en met trainer Gerard Timmers gaan ze zeker voor die felbegeerde eerste plaats op het podium. Na een aantal trainingen zijn de talenten Jitske, Emma, Sanne, Jamie, Maartje, Lize, en Daphne in topvorm dus een medaille zit er zeker in. GOUD ! De 47e editie van deze spelen is in Canada (Windsor-Essex) en naar verluid zullen er rond de 1500 deelnemers uit 84 landen deelnemen op de verschillende onderdelen waaronder o.a. Voetbal, Basketbal, Atletiek, Volleybal, Tennis en Zwemmen. Een week dus met topsport voor kinderen uit de gehele wereld. De openingsceremonie beloofd een groot spektakel te worden met dans muziek en natuurlijk de parade met alle atleten. Het voetbal met het Telstar/Willem Blaeu team gaat plaatsvinden op het McHugh Soccer complex op 16-17 en 18 augustus. In het meisjesvoetbal zullen 5 landen strijden voor het goud zilver en brons. De poule bestaat uit teams van Windsor-Essex (Canada), Tralee (Ierland), Bangalore (India), Szombathely (Hongarije) en Alkmaar (Nederland). De poulewedstrijden zijn op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus  en op zondag 18e augustus de 1/2 finales, 3e 4e plaats (Brons) en de finale (Goud en Zilver) met hopelijk een Nederlandse vlag in top.
Het team vermaakt zich prima de eerste paar dagen zoals nu blijkt uit de foto's die op Facebook geplaatst zijn. Zo is er o.a. al een officieel ontvangst geweest bij de Nederlandse Consul in Toronto en zijn ze op excursie geweest naar de wereld beroemde Niagara Watervallen. Bekijk de foto's> zie pagina ICG 2013 Canada. Meer info op de website : www.icg-windsoressex2013.com  (Foto's: Cindy Altelaar-Cornelisse en Gerard Timmers)
(tijdverschil -7 uur Canada>Nederland) Wedstrijdschema lokale tijd: Vrijdag 16 aug. 14.15uur Alkmaar-WindsorEssex, 16.00uur Szombathely-Alkmaar. Zaterdag 17 aug. 14.15uur Tralee-Alkmaar, 16.00uur Bangalore-Alkmaar. Zondag 18 aug. Halvefinales om 9.30uur Nr1 tegen Nr3 van de poule en de Nr2 tegen de Nr.4 uit de poule. De strijd om het brons is om 12.00uur en de finale voor het goud en zilver begint om 14.00uur. (21.00uur Ned.tijd)

 

Eldenia Toernooi (Arnhem)       Telstar Academie kampioen onder 14 en 16.
Op 8 & 9 juni organiseert Eldenia voor de 4e keer het Eldenia Top Girls Toernooi.
Ook dit jaar heeft het weer Nationale en Internationale Top-meidenteams binnen weten te halen op dit 2-daagse Toernooi. Het belooft weer een prachtig toernooi te worden.
En we kunnen stellen.....een zeer succesvol toernooi voor de meiden van de academie. Deelname met 2 teams (O.14 en O.16) en beide kampioen. Grote klasse!
Geheel in een nieuw thuis-en uit tenue met als hoofdsponsor ,,Schot" staat de academie vanaf nu op de kaart van het Nederlands meisjesvoetbal.

Uitslagen wedstrijden Eldenia Top Girls toernooi:
Wedstrijden Zat. O.14 Poule B: Telstar-Vicyoria Boys TSG 1899 Hoffenheim-Telstar  sc Buitenveldert-Telstar Finalepoule:
Wedstrijden Zon. O.16 Poule C:  sc 't Zand - Telstar 0-3 FC Trias - Telstar 5-0 VFL Bochum-Telstar 0-1 Kwartfinale   Halve Finale  Finale.

31 mei 2013. Succes voor bijna de gehele groep van de Telstar academie want twee van de drie teams zijn eerste geworden op de finaledag van Mission Olympic. Helaas alleen klas drie werd in de halfe finales uitgeschakeld (onterecht) maar het schoolteam en de brugklas hebben gewonen. Klasse meiden. Na afloop van deze sportdag ging het feest verder want de alle meiden met familie waren uitgenodigd voor het kampioenenbuffet en feest dit ivm het kampioenschap van de Telstar vrouwen in de BeNe League B. Dat de meiden kunnen feesten is nu wel bekend. Het was heel gezellig. Enkele foto's van de avond met de meiden kun je vinden in de map van diversen2. Wil je alle foto's zien van de dames ga dan naar de pagina: Huldiging Telstar.
30 mei 2013. Op de vroege donderdagochtend stond assistent trainster Eline Sol voor het laatst dit seizoen voor de groep dit ivm haar vertrek aankomend zomer naar Amerika. Als dank hebben de speelsters van de academie een heerlijke kwarktaart gemaakt die na de training meteen werd aangesneden. Eline bedankt voor je trouwe inzet dit seizoen bij de academie en de meiden en de technische staf van de academie wensen je veel succes met je zomertrip naar de VS. Bedankt !  Foto's zie pagina: Diversen foto's (2)

De talenten van de Telstar Academie te gast in het Tata Steel stadion bij de wedstrijd Telstar-Heerenveen.

23 april 2013. Fotoreportage van de training onder leiding van leerling sportdocent Willem Bleau. (77 foto's zie menu)
5 april 2013. Mission Olympic 2013.Op een wederom koude vrijdag mochten de talenten van de academie hun talent tonen tegen andere scholen in het voorgezet onderwijs. Op de velden van FC Purmerend stonden de meiden van het Willem Bleau uit Alkmaar ingeschreven in drie verschillende klasses en met maar één doel en dat was winnen en dus naar de finaledag in Amsterdam in juni. Zowel Team 1e klas onderleiding van Hans de Winter, Team 3e klas onderleiding van Ronald Gringhuis en het schoolteam onderleiding van Gerard Timmers werden glansrijk eerste in hun poule zonder puntverlies.Een prima resultaat voor de Telstar talenten van het Willem Bleau. teamfoto's zie pagina: diversen foto's.


9 febr.2013. De Telstar Meidenvoetbalacademie gaat uitbreiden. In navolging van OSG het Willem Baeu in Alkmaar heeft Telstar VVNH ook in Schoter Scholengemeenschap uit Haarlem een partner gevonden om het meidenvoetbal in Noord Holland verder te ontwikkelen.Het Schoter SG heeft onlangs vanuit het NOC*NSF het predicaat “sportactieve school” ontvangen.
Een erkenning van het feit dat zij als school de uitdrukking ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ serieus nemen door middel van een sport als eindexamenvak, sportklassen en uitgebreid programma. Telstar VVNH wil dolgraag de regio’s rondom Velsen beïnvloeden met betrekking tot het meidenvoetbal en de insteek van het Schoter SG past daar prima bij.De samenwerking tussen Telstar VVNH en het Schoter SG zal niet direct op dezelfde intensiteit zitten als het Wiilem Blaeu in Alkmaar, omdat het Schoter SG nog niet te boek staat als TopsportTalentSchool. De meiden die in aanmerking komen voor de Telstar meidenvoetbalacademie in Haarlem zullen in eerste instantie 2 trainingsactiviteiten krijgen onder begeleiding van Telstar VVNH en verder hun ontwikkeling bij de eigen club verder doorzetten
21 december 2012. Oefenwedstrijd FC Utrecht talenten - Telstar VVNH talenten. Uitslag 0-4. Klasse meiden! Gefeliciteerd. foto's zie menu