Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Telstar Vrouwen

Laatste nieuws:

11 mei 20234.  Het seizoen is ten einde gekomen in Enschede. Een laatste wedstrijd tegen de mogelijke kampioen FC Twente maar dan moesten de tukkers wel winnen wat ze twee wedstrijden nagelaten hebben. En ja dan komt laagvlieger Telstar op bezoek en kon dit eigenlijk niet verkeerd gaan was de stemming in de media over het algemeen. Maar ja, Telstar komt niet naar Enschede om een feestje te vieren samen met de Twente vrouwen. Ondanks de hoge uitslagen tegen Telstar waren de Witte Leeuwinnen niet van plan om dit weer te laten gebeuren en inderdaad bleven de Witte Leeuwinnen lang in de wedstrijd wat wel eens anders is geweest. Ondanks het éénrichtingsverkeer van FC Twente capituleerde de Telstar defensie pas in de 30e minuut door een rommel doelpunt. (1-0) De 2-0 in de 38e minuut bleek uit tv beelden dat er wel degelijk een smaak van buitenspel aanwezig was maar werd gemist door de grensrechter. Het was nu hopen op een goal uit een counter van Telstar om het nog spannend te maken want ook in Den Haag werd deze wedstrijd gevolgd omdat Ajax ook nog kans had op het landskampioenschap bij een gelijkspel in Enschede maar alleen als de Amsterdamse vrouwen winnen van ADO wat ze uiteindelijk ook deden. De Witte Leeuwinnen bleven de rest van de wedstrijd overeind maar de winst van Twente bracht hun het negende kampioenschap in de eredivisie vrouwen. Gefeliciteerd FC Twente.  foto's zie menu

31 mei 2024. Op de woensdagavond de één na laatste wedstrijd van een toch wel teleurstellend seizoen waarin eerlijk gezegd men meer had verwacht dan 12 puntjes over het hele seizoen. Tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dus standaard zoals elk seizoen mogen speelsters hun eigen escorte meenemen om daarmee het veld te betreden. Van baby's tot opa of oma , iedereen mag mee. (zie foto's) Het draaide natuurlijk om de wedstrijd tegen AZ op deze mooie zomerse avond. Wat niet te ontkennen valt is dat AZ veel progressie heeft gemaakt gedurende het seizoen en dat het niet makkelijk gaat worden voor de Witte Leeuwinnen. De uitslag zegt uiteindelijk genoeg. 2-6 !! Na een snelle voorsprong van AZ weet Isabelle nog de 1-1 op het scorebord te brengen maar AZ loopt uit naar 1-3 en ook na de rust is het AZ dat scoort (2-4) en profiteert van de snelle rode kaart (Isa 2×geel). Een afstandsschot van Anna wordt van richting veranderd en rol het doel in. (2-4). Even is het geloof terug bij de Witte Leeuwinnen maar na de 2-5 en 2-6 was het alleen nog tegenhouden. Na afloop ook een bloemetje voor de vier speelsters waar Telstar afscheid van gaat nemen na dit seizoen, Steffanie,Lune,Elise en Carolina bedankt!  Met nog 1 wedstrijd te gaan in de competitie is het onverwachts toch spannend geworden want FC Twente verliest 5 punten in de laatste twee wedstrijden en Ajax pakt zes punten en brengt het verschil terug naar twee punten op de ranglijst. En ja wie is de laatste tegenstander van FC Twente...dat is Telstar. De vraag gaat worden laat Telstar zich afslachten en brengt het FC Twente het kampioenschap of wordt de rug gerecht om desnoods strijdend onder te gaan of zelfs een punt te pakken en daarmee Ajax (als zij winnen) het kampioenschap te geven. Of het nou Twente of Ajax gaat worden , de Telstarsupporters verwachten strijd van hun speelsters. Foto's Telstar-AZ zie menu.

30 mrt.2024. Na de domper van een week terug tegen Fortuna (0-8) ging de reis op deze paaszaterdag naar Rotterdam. De nummer 8 tegen de nummer 10 van de ranglijst en een middag met veel nattigheid waren de omstandigheden voor en tijdens de wedstrijd. Tevens de twee enige  Japanse speelsters in de Eredivisie Vrouwen die tegenover elkaar stonden op het middenveld. Feyenoord met goede resultaten trok deze middag aan het langste eind maar makkelijk ging het niet. Telstar had geleerd van een week terug en maakte het Feyenoord heel moeilijk maar echte grote kansen voor de Witte Leeuwinnen bleven uit ook uit en dus dacht iedereen dat er met 0-0 gerust zou worden. Helaas in de laatste minuut voor de pauze was het Anna die een goede sliding inzette , ook naar mening van de fotografen op de achterlijn, en dus de tegenstander niet raakt. Helaas zag de scheidsrechter het anders, ook door een prachtige duik van de Feyenoord spits,  en legt de bal op de stip. 1-0. Na de thee kansjes voor beide teams maar het was Feyenoord die dan toch uitloopt naar 2-0 en in blessuretijd dan toch ook de 3-0. Het spel van Telstar verdiende een doelpunt maar het zat er niet in vandaag. Nog drie wedstrijden te gaan. foto's zie menu.

22 mrt.2024.Vrouwen Fortuna Sittard kleineren Telstar en eigenlijk kan niemand dat ontkennen. Na het verlies eerder dit seizoen in Sittard waar de Witte Leeuwinnen toen ook al 7 doelpunten om hun oren kregen was het deze vrijdagavond niet anders. Het waren duidelijke cijfers...0-8 !!! Met flitsend snel voetbal werden de speelsters van Telstar overlopen. De eerste tien minuten kon men nog stand houden tegen de aanvalsdrift van Fortuna mede door het missen van enorme kansen maar daarna ging het los. Ruststand 0-5.  De Witte Leeuwinnen stonden er bij en keken er naar. Met de ene aanval nog mooier dan de andere kon je zien dat Fortuna een missie had deze avond en dat is 90 minuten gaan en zoveel mogelijk scoren. En met een spits in vorm , of werd het haar wel heel makkelijk gemaakt, kon dat niet uitblijven. Tessa Wullaert pakt het record in de Eredivisie Vrouwen en weet 7 van de 8 doelpunten te scoren. Natuurlijk zijn er enkele kansjes geweest voor de Witte Leeuwinnen maar daar bleef het dan ook bij. Iemand die met dit aantal doelpunten ook geen raad meer wist was onze mandjesman Jeroen. Hij kon de mandjes uiteindelijk niet meer in de mast hijsen van het oudste scorebord in het betaald voetbal. Bij 0-5 ging het nog wel ( zie foto) maar acht mandjes was hem ook even te veel.  foto's van de wedstrijd zie menu. 

3 mrt.2024. Witte Leeuwinnen stijgen een plaats op de ranglijst. Op een laat tijdstip op de zondagmiddag werd er gestreden wie onderaan de ranglijst zou eindigen in deze speelronde. Ofwel de nummer 11 Telstar ontvangt de nummer 12 Heerenveen. Verschil twee punten dus er was alles voor te spelen. Heerenveen dat na de winterstop toch lekker aan het voetballen is en zelfs PSV heeft uitgeschakeld in de beker ging voortvarend van start in Velsen Zuid. Twee enorme kansen binnen vijf minuten maar het was Isa die het thuispubliek deed juichen in de eerste helft. Een vrije trap keihard langs de muur vanaf buiten het strafschopgebied met oud Telstar keepster Jasmijn op doel bij Heerenveen die net op het verkeerde been stond bracht de 1-0 op het scorebord. Met deze voorsprong werd de rust gehaald. Na de pauze grote kansen voor Heerenveen maar daar stond Kelly weer op haar post om dat onschadelijk te maken. Echter een prachtige beweging van Heerenveen speelster op eigen helft om zichzelf vrij te spelen om vervolgens een lange crossbal de diepte in te sturen was de Telstar verdediging te machtig. Heerenveen komt op 1-1 en de wedstrijd kon alle kanten op. Kira en Isabelle waren dichtbij een doelpunt maar het was uiteindelijk opnieuw Isa die de winst binnen schiet. 2-1. Een verre inworp van Puck op het hoofd van Lieke en vervolgens een duel waar de keepster en verdedigster elkaar in de weg lopen kwam op het hoofd van Isa die eerst de paal raakt maar vervolgens hard inschiet. Enorme vreugde was het het vervolg en speelster duiken op elkaar. Met nog 10 minuten te spelen probeerden Heerenveen het nog wel maar de Witte Leeuwinnen trokken de winst over de streep. Drie punten erbij en het gat naar Heerenveen is vergroot naar 5 punten en gingen tevens over Excelsior heen op de ranglijst. Gefeliciteerd meiden!! foto's zie menu.

17 febr.2024. In het KNVB bekertoernooi stromen de eredivisieclubs pas in de achtste finales in en dus grote kans dat ze geen amateurclub treffen maar een BVO beloftenteam of BVO uit de eredivisie. De Witte Leeuwinnen mochten na loting het opnemen tegen Jong Ajax. Niet de minste zullen we maar zeggen want net als bij de vrouwen 1 van Ajax stikt het hier van de talenten en die er dus bovenop willen klappen in zo.n bekerwedstrijd. Telstar moet het centraal achterin de rest van het seizoen doen zonder Felice ,die komende week onder het mes gaat, maar ook Puck, de vrouw normaal gesproken naast Felice,  was afwezig door nog een openstaande schorsing van de bekerwedstrijd een jaar terug. Tevens Anna en Lieke zijn ook niet inzetbaar. Maar goed, er zijn nog meer speelsters in de selectie en die dus speelminuten krijgen in zo'n situatie. Van de aftrap was het duidelijk dat Ajax de lange bal hanteerden en hun spitsen probeerden te bereiken wat ook zeker in het eerste kwartier drie enorme kansen opleverden. Gedurende deze fysieke wedstrijd wisten de Witte Leeuwinnen af en toe gevaarlijk door te komen maar de Ajax keepster wist met goede reddingen haar doel schoon te houden terwijl onze Kelly in totaal drie keer moest vissen met een uiteindelijk een eindscore van 3-0 voor de Amsterdamse meiden. foto's zie menu.

11 febr.2024. Twee teams die elkaar al seizoenen lang in evenwicht houden kwa sterkte wat op deze zondag niet anders was. Een verschil van twee punten in het voordeel van Excelsior dus was er werk te doen voor de Witte Leeuwinnen om het gat niet groter te laten worden. Bij opkomst was er speciaal een shirt gedrukt met een boodschap voor Felice Hermans die haar kruisband heeft afgescheurd en zo ongeveer negen maanden uit de roulatie zal zijn. Een prachtig gebaar van het team maar ook een prachtige start van de wedstrijd voor Telstar want Samya weet al snel de score te openen met een waanzinnig afstandsschot in de rechter bovenhoek. 0-1. Even later was het opnieuw raak want Isabelle weet de bal te onderscheppen en geeft een puntzuivere voorzet die heel knap wordt binnen gewerkt door Carolina. 0-2. Een weelde voor de Witte Leeuwinnen maar er waren nog 75 minuten te spelen dus alle hens aan dek om de punten veilig te stellen. Echter met de rust waren het de Rotterdamse vrouwen die blij de kleedkamer opzochten want ook zij hebben twee keer gescoord en de 0-2 achterstand weggewerkt. 2-2. Een heerlijke tweede helft die spannend was van begin tot eind en waar beide teams aanspraak konden maken op de overwinning maar beide keepsters hielden hun doel schoon. Beide teams een puntje erbij. Foto's zie menu.

Nieuws KNVB bekertoernooi: In de achtste finales van het vrouwen KNVB bekertoernooi stromen de clubs uit de Eredivisie in en daar heeft Telstar geloot tegen Wartburgia of Jong Ajax. Op dinsdagavond 6 febr. gaat duidelijk worden wie de tegenstander van de Witte Leeuwinnen gaat worden. (up-date: Uitslag Jong Ajax-Wartburgia 2-1) .Het programma is : Vrijdag 16 febr. PEC Zwolle-Fortuna Sittard 19.30 uur, AZ-FC Twente 19.30 uur, ADO Den Haag- Feyenoord 20.00 uur. Zaterdag 17 febr. Jong Ajax-Telstar 12.30 uur, Saestum vr2-Excelsior 15.30 uur, FC Eindhoven AV-Ajax 15.45 uur. Zondag 18 febr. Heerenveen-PSV 14.30 uur,  RKSV Nuenen-FC Utrecht 16.00 uur. 

Uitslagen 1/8 finales: PEC Zwolle-Fortuna Sittard 1-2. AZ-FC Twente 0-4. ADO Den Haag-Feyenoord 1-1 (Fey. wns) J.Ajax-Telstar 3-0. Saestum Vr2-Excelsior 4-7. FC Eindhoven-Ajax 0-9. Heerenveen-PSV nnb. RKSV Nuenen-FC Utrecht 0-6

3 feb.2024. Na PSV en Utrecht opnieuw een tegenstander uit het linker rijtje van de competitie. Deze zaterdag namiddag waren het de vrouwen van Ajax die te gast waren in het 711 stadion. Een team dat fantastische resultaten tot nu toe behaalden in de Champions League en nu behoren bij de beste acht van Europa dit seizoen. Echter in de competitie staan ze een straatlengte achter op de koploper en zit PSV hun op de hielen. Na het eerdere gelijkspel aan het begin van het seizoen (0-0) hoopten de Witte Leeuwinnen weer op een stunt maar zo ver kwam het dit keer niet helaas. Strijdvaardig zoals elke week ging het team van trainster Marelle Worm van start maar na een kwartier was het einde wedstrijd voor onze aanvoerster Felice die naar laat aanzien een zware blessure oploopt. Een aderlating voor de defensie van de Witte Leeuwinnen want met haar strijd en onverzettelijkheid ga je haar zeker missen. Het was dan ook even opnieuw alle poppetjes neerzetten en hopen dat de defensie het goed oppakt. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan tegen een goed draaiend team als Ajax dat overigens zeker niet in de sterkste formatie aantrad. Het was dan ook niet gek dat Ajax op 0-1 komt en uiteindelijk uitloopt naar een 0-4 voorsprong met de rust. Na de pauze kwamen de Telstar vrouwen strijdvaardig uit de kleedkamer maar het was wisselspeelster Mila die de eerste klap uitdeelden en de grensrechter tegen de vlakte werkten. Een onfortuinlijke botsing tussen een warm lopende speelster en een grensrechter die alleen maar oog heeft voor het veld. Nu was dat ook niet zo moeilijk om dat kleine mannetje tegen de vlakte te werken want het was nou niet bepaald een zwaargewicht. De grensrechter weer op z'n voeten en het spel werd voortgezet. Een minuut later was het al raak want door de druk van Kira op de verdediging van Ajax kwam Carolina in balbezit en schoot raak. Het geloof was terug bij de Witte Leeuwinnen en weer twee minuten later was het Isa die met haar dribbel de defensie van de Amsterdamse vrouwen te kijk zette en vervolgens keihard de bal binnen schiet in de rechter bovenhoek. Het publiek stond op de banken want ook die geloofden in een comeback met nog ruim een half uur te spelen. Ajax probeerden het wel maar dan is er altijd nog onze doelvrouw Kelly die wederom een prima partij speelden. Het enige wapenfeit waar Ajax nog wist uit te scoren was een penalty die overigens wederom prima werd gestopt door Kelly maar in de rebound alsnog werd binnen geschoten. De Witte Leeuwinnen hebben wederom gestreden maar kwamen niet verder dan de twee doelpunten deze middag. Ajax wint de 1e helft met 0-4 en de Telstar vrouwen winnen de 2e helft met 2-1 om zomaar te zeggen. Einstand 2-5. Na Felice moest ook Anna in de 2e helft het veld verlaten met een blessure en laten we hopen dat beide blessures enigszins meevallen. Sterke dames.  foto's zie menu.

27 jan.2024. Een zaterdagmiddag wedstrijd en dat betekent vroeg de veren uit want het was al 9.15 verzamelen voor het team en begeleiding. Tijd genoeg om naar deze wedstrijd in Utrecht toe te leven. Geen vaste aanvangstijden meer ivm de live uitzendingen op tv bij ESPN dus vroeg of laat in de middag of zelfs in de avond op zaterdag of zondag en zo ook deze zaterdagmiddag met een aanvangstijd van 14.00 uur. Een heerlijk zonnetje voor beide teams en het opgekomen publiek met maar liefst zes doelpunten. Waren het nog de Telstar speelsters en supporters die mochten juichen in de eerste helft waren het de tweede helft de Utrecht speelsters en aanhang die dubbel zo hard konden juichen want de punten bleven in Utrecht. Een vliegende start van Telstar met tot gevolg twee snelle doelpunten voor de zwart-paarse brigade van trainster Marelle Worm. Het hoog druk geven vanaf de eerste minuut bracht de keepster van Utrecht in de problemen en daar profiteerden Isa en daarna Carolina van en weten beide het doel te vinden. 0-2. Een mooie voorsprong na 15 minuten voetbal maar er was nog een lange tijd te gaan. Telstar kreeg kansen om de score uit te bouwen maar helaas. De pauze werd bereikt met de 0-2 voorsprong maar ook na de rust waren er nog enkele grote kansen om de score uit te bouwen en als dat dan net niet lukt dan is er een voetbalwet die dan zegt dan doen wij het wel want wat Telstar nalaat doet FC Utrecht wel en weet met vier treffers de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 4-2.Eén lichtpuntje de tweede helft was de prima redding van Kelly die een penalty van Utrecht wist te keren. Een domper voor de Witte Leeuwinnen en euforie bij FC Utrecht na 90 minuten voetbal. Volgende week Ajax thuis dus gewoon weer knallen. foto's zie menu.

21 jan.2024. De Telstar vrouwen opende het nieuwe jaar met een nederlaag tegen PSV thuis in het 711 stadion. Een stevige wind van goal tot goal werd onderdeel van de wedstrijd want waar Telstar het moeilijk had in de 1e helft was het PSV dat moeite had in de 2e helft. PSV schiet uit de startblokken en weet twee keer te scoren binnen de 20 minuten. Kansen genoeg voor PSV om de score te verhogen maar Telstar Keepster Mei Wei, die overigens haar debuut onder de lat maakte in de Eredivisie, wist met goede reddingen meer doelpunten te voorkomen. Ruststand 0-2. Na de pauze was de wind in het voordeel van Telstar en vanaf de aftrap ging het team vol in de versnelling en maakte het PSV erg moeilijk. De beloning was een doelpunt (1-2) van Kira en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker maar de storm ging een kwartier voor tijd iets liggen en sloegen de vrouwen uit Eindhoven in de 90e minuut keihard toe met de 1-3. Het verzet was gebroken van de Witte Leeuwinnen en werden niet beloond voor hun strijd. foto's zie menu.

4 t/m 7 jan.2024. De vrouwen van Telstar zijn het nieuwe jaar begonnen met een trainingskamp in Deurne. Het team verbleef in het Fletcher  Kloosterhotel Willibrordhaeghe waar alles weer in de puntjes was geregeld. En als je denkt gewoon effe lekker weg, nee hoor. Dagelijks een bomvol programma en allemaal in het teken om het team beter te maken en vol vertrouwen het tweede deel van de competitie in te gaan. Er werden twee trainingen afgewerkt bij sv Deurne en op zaterdag stond de reis naar Belgié op het programma waar er een oefenwedstrijd werd gespeeld tegen Genk ladies die overigens nipt met 2-1 werd verloren maar duidelijk zichtbaar was dat de speelwijze goed werd uitgevoerd wat alleen maar vertrouwen geeft. Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning zoals opdrachten uitvoeren in de omgeving, bowling in Mierlo en het al bekende Hunted waar groepjes uit handen moeten blijven van de hunters (stafleden). Met een gevoelstemperatuur van min vijf was het dus twee uur lang proberen niet gepakt te worden terwijl je nergens naar binnen mag. We kunnen wel stellen een zeer geslaagd trainingskamp. Foto's en beelden zie het menu.

14 dec.2023. Traditiegetrouw is er de jaarlijkse afsluiting van het jaar. In het spelershome kwamen de speelsters en staf bij elkaar voor dit themafeest. Spellen georganiseerd door Anna en Puck en gezamenlijk eten met de beloftes die later aankwamen omdat die eerst nog een training moesten afwerken ivm hun laatste wedstrijd van dit jaar aankomende zaterdag. De teams, en dus ook aangepaste kledij, waren Sint en Piet, Kerstman, Rudolf het rendier, Oud & Nieuw en de Elfjes. De uiteindelijke winnaars waren de Elfen. Tevens was er een afscheid want Maarten ( de Fysio) gaat zijn loopbaan elders voortzetten. Hij zal gemist worden! Bedankt en succes. Foto's zie menu.

13 dec.2023. De wedstrijd die geschrapt werd in de voorbereiding van dit seizoen tegen de Zaanse talenten is alsnog gespeeld. De Zaanstad combinatie mochten hun talenten vertonen tegen de Witte Leeuwinnen op deze decemberavond. Geen competitiewedstrijden meer in dit kalenderjaar dus kregen de speelsters met wat pijntjes/blessures rust en met een aanvulling uit het beloftenteam werd de laatste wedstrijd voor de vrouwen gespeeld in het 711stadion. Met een ruststand van 4-0 en 8-0 eindstand was het een leuke wedstrijd voor het publiek zeker ook omdat de Zaanse vrouwen bleven strijden tot de laatste minuut en stiekem hoopte op een doelpunt tegen de Witte Leeuwinnen. Foto's zie menu. 

Nieuws: De KNVB heeft voor het kalenderjaar 2024 de eerste data's voor het verdere verloop van de competitie vastgesteld. De Witte Leeuwinnen starten met een thuiswedstrijd op zondag 21 januari om 14.30 uur (Tel-PSV) en vervolgens volgen er twee wedstrijden op de zaterdagmiddag tegen FC Utrecht (uit 14.00 uur) en tegen Ajax (thuis 16.30 uur). 

10 dec.2023. In de laatste competitiewedstrijd van 2023 moesten de Witte Leeuwinnen het opnemen tegen de nummer 6 van de ranglijst PEC Zwolle. Een team met veel talenten die het dus goed doen in de competitie. Telstar zelf is onvoorspelbaar is wel gebleken dit seizoen. Punten pakken tegen teams waar je het niet verwacht en waar ze juist kans hebben om punten te pakken laten ze het liggen. Dat PEC het dubbel aantal punten heeft zegt al genoeg dat het een pittige wedstrijd gaat worden maar het was weer zo'n dag dat de Witte Leeuwinnen niet thuis gaven. Scherp aan de wedstrijd beginnen zou je denken en dat deed PEC Zwolle wel want die stonden al na 2 minuten op een 0-1 voorsprong. Een eigen doelpunt in de 12e minuut zorgde voor de 0-2 en in de 30e minuut stond er al een 0-3 stand op het scoreboord. Kreeg Telstar dan helemaal geen kansen vraag je je af. Jawel, maar twee enorme grote kansen voor het doel van PEC werden door eigen toedoen niet beloond met een doelpunt. Dat is toch wel het verhaal van veel wedstrijden dit seizoen. De scherpte of geluk ontbreekt. De rust werd bereikt met een 0-3 achterstand en als je denkt de Witte Leeuwinnen komen uit de kleedkamer om iets recht te zetten dan kwamen de supporters bedrogen uit want binnen 2 minuten ligt de bal alweer in het net achter keepster Kelly. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot 0-4 en eindigt het eerste gedeelte van het seizoen in mineur. De Witte Leeuwinnen gaan het nog heel moeilijk krijgen in het verloop van het seizoen als er geen punten gepakt worden want andere teams die onder Telstar staan op de ranglijst zijn duidelijk bezig aan een opmars gezien hun spel. Hopelijk gaat het geen winterslaap worden maar zijn ze klaarwakker als de herstart daar is. Foto's zie menu. 

24 nov.2023. Een week eerder nog een overwinning en dan een week later een drama kunnen we wel stellen. Bij Fortuna Sittard werd er verloren met maar liefst 7-1. Een jaar terug wisten de Witte Leeuwinnen nog een punt mee naar huis te nemen maar daar was deze avond geen minuut spraken van geweest. Het was dus Fortuna dat over Telstar heen liep in het eerste kwartuier want na 15 minuten stond er al een 3-0 op het scorebord en liep Telstar achter de feiten aan. Proberen om de schade te beperken was het enige wat men kon doen maar na 45 minuten éénrichtingsverkeer gingen de Telstar vrouwen richting de kleedkamer met een 5-0 achterstand. Na de pauze ging Fortuna vrolijk verder en binnen de minuut was het 6-0. Vervolgens veel wissels aan beide zijde en beide teams komen beide nog één keer tot scoren. Mila werd de diepte ingestuurd en schoot raak. uitslag 7-1. foto's zie menu.

17 nov.2023. Waar je de punten verwacht zoals een week eerder in Heerenveen was het deze vrijdagavond ADO Den Haag dat op bezoek kwam in Velsen Zuid. Een team die hoger op de ranglijst staat en waarmee Telstar het altijd moeilijk mee heeft maar op deze avond was alles anders. Een sterk Telstar dat er bovenop zat en heeft geleerd van de afgelopen wedstrijden trok duidelijk met een strijdplan het veld in. Een eerste helft met weinig kansen voor beide teams. Een goede actie van Jannette werd niet beloond want keepster Barbara van ADO, die tevens haar 300ste wedstrijd speelden in de Eredivisie Vrouwen, wist het schot te keren. 0-0 rust. Na de rust bleef het spannend en als een verdedigster van ADO even geen controle over de bal heeft slaat Telstar in de persoon van Jannette keihard toe. Een prachtig schot rand 16 meter laat de ADO keepster kansloos en de Witte Leeuwinnen geven deze voorsprong niet meer uit handen en winnen met 1-0. Opnieuw punten tegen een hoger geklasseerd team wat wel heel lekker is. Gefeliciteerd! Foto's zie menu.

10 nov. Een uitwedstrijd voor de Witte Leeuwinnen in het hoge noorden tegen Heerenveen. Een team met één punt en nog geen doelpunt gemaakt, hekkensluiter in de Eredivisie en dus moest het tij eens gekeerd gaan worden en dat was juist tegen Telstar. Zelf niet aanwezig maar naar horen zeggen een draak van een wedstrijd, in welke vorm laat ik in het midden. Genoeg kansen voor Telstar maar het geluk zat niet mee terwijl Heerenveen het geluk wel aan hun kant viel. Buitenspel of geen buitenspel, uiteindelijk wint Heerenveen met 1-0 en pakt daarbij hun eerste overwinning van het seizoen en gaan de Witte Leeuwinnen met lege handen naar huis. Geen foto's. 

5 nov.2023. Dat Telstar normaal gesproken alleen moet kijken naar het rechter rijtje op de ranglijst (7 tm 12) dat is wel duidelijk en dus moeten de punten tegen juist die andere teams behaald worden die ook strijden om die plekken. Na het bonuspunt tegen Ajax, de winst op AZ en het gelijke spel tegen Excelsior stond er een wedstrijd op deze zondag op het programma tegen het tot nu toe teleurstellend presterende Feyenoord. De hekkensluiter was te gast in het 711 stadion en dat bracht voor de Rotterdamse vrouwen hun eerste overwinning van het seizoen. Vanaf de aftrap gaf Feyenoord veel druk naar voren en gezien hun nieuwe systeem 4-4-2 wisten ze met een overmacht op het middenveld steeds gevaarlijk door te komen. Telstar had geen antwoord hierop en met een gave dieptepass op links was het Feyenoord die de score wist te openen. 0-1. De 0-2 nog in de eerste helft was helemaal een toevalstreffer maar eigenlijk ook een hele mooie. Het mistasten in de laatste linie rond de middenlijn van de Telstar verdediging was het moment dat de speelster van Feyenoord de bal vol op haar slof nam en hoog door de lucht, en uiteindelijk via een stuiter op het natte kunstgras,  de bal in het net doen belanden en keepster Kelly kansloos liet. Helaas geen punten voor de Witte Leeuwinnen. Hopelijk volgende week wel de drie punten tegen nu een andere hekkensluiter Heerenveen. Overigens ook een team die duidelijk moeite heeft met scoren. We gaan het beleven. Foto's zie menu.

20 okt.2023. Het hadden drie punten moeten zijn maar het werd er maar één. Excelsior was deze kletsnatte vrijdag de tegenstander van de Witte Leeuwinnen maar beide teams deelden de punten. In Velsen-Zuid waren de Telstar Vrouwen van Marelle Worm zeker de eerste helft de bovenliggende partij. Een openingsfase waar Telstar domineerden en gewoon al na vijf minuten twee giga kansen kreeg om de score te openen. De druk bleef vooruit op de bal maar de verdediging van Excelsior hielt stand terwijl onze keepster Kelly op een paar terug- speelballen helemaal  niks te doen had. Ruststand 0-0. Na de rust gingen beiden teams weer er vol tegenaan wat kansen aan beide zijde opleverde. Uiteindelijk was het Kira , tevens women of the match, die met een rake kopbal goed reageerde na een voorzet vanaf rechts en de bal bij de tweede paal in kon koppen. De feestvreugde was maar van korte duur want binnen een paar minuten lag de bal in het net achter keepster Kelly. 1-1. Telstar zocht daarna de aanval maar het slotoffensief bracht niet het gewenste resultaat. Eindstand 1-1. Foto's zie menu.

13 okt.2023. En daar is de eerste driepunter voor de Witte Leeuwinnen. AZ werd verslagen met 0-1. Na de topclubs dus nu een tegenstander waar de Witte Leeuwinnen punten kunnen pakken. Op het AFAS jeugdcomplex van AZ ook de eerste vrijdagavond wedstrijd ipv de zondagmiddagen wat tevens betekende dat Telstar al vier keer live te zien was op de sportzender ESPN. Deze Noord-Hollandse derby is altijd speciaal want speelsters hebben een verleden bij beide clubs ( AZ was voorheen VV Alkmaar) dus willen natuurlijk winnen. Een spannende wedstrijd waar het er af en toe hard aan toe ging. AZ kreeg de eerste grote kans om de score te openen maar de kopbal ging net over het doel van onze keepster Kelly. De strijd werd vooral op het middenveld geleverd en echte grote kansen bleven uit. De teams gingen pauzeren met een 0-0. Na de rust was het toch Telstar dat de druk opvoerde bij de AZ vrouwen en met Jannette in de voorhoede een lastige speelster om te bespelen voor de defensie van AZ. Het was dan ook Jannette die het verschil maakte deze avond want zij nam de hoge bal op haar borst mee en wist mijn oude pupil Femke te passeren met een boog balletje. Met een uiterste poging om de uitkomende Femke de baas te zijn belande de bal al stuiterend in het doel. Een AZ verdedigster probeerde nog een uiterste poging om de bal voor de lijn weg te schoppen maar de bal had de doellijn al gepasseerd. 0-1. Telstar pakt hele belangrijke punten. Gefeliciteerd !!  foto's zie menu.

1 okt.2023. Witte Leeuwinnen pakken hun eerste punt tegen Ajax. Na twee verliespartijen tegen toppers als PSV en FC Twente was er opnieuw een loodzware tegenstander op deze zondag. De reis ging naar Amsterdam waar op de Toekomst Ajax de volgende tegenstander was in de competitie. Meer dan 10 geleden won Telstar voor het het laatst van Ajax (2-3) en wat zou het lekker zijn om nu weer eens een resultaat te behalen tegen Ajax. Veel publiek op de grote tribune met heel veel fans van Telstar. Het werd een strijd van 90 minuten waar de supporters ongetwijfeld van hebben genoten. Ajax natuurlijk het meeste overwicht maar Telstar met die enorme vechtlust en een sluitpost waar je op kan vertrouwen. Kelly ramde er weer eens ouderwets een aantal ballen uit en ook in de voorhoede bleven ze de verdediging van Ajax onderdruk houden en dat resulteerde ook op enkele gevaarlijke kansen maar die werden niet benut. Rust 0-0. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en de klok steeds verder ging richting de 90 minuten. Een waanzinnige kans in het laatste kwartier voor Telstar maar de lob was net te laag en kon de keepster van Ajax alsnog ingrijpen. Met een enorme dosis strijd werd het eerste punt veilig gesteld wat tot een enorme ontlading tot gevolg had. Dit was niet zomaar een punt maar tegen Ajax dat altijd om het landskampioen meedoet. Laat dit een voorbode zijn voor een goede reeks de komende wedstrijden. Gefeliciteerd !! (heel veel foto's zie menu)

22 sept.2023. Een weekend met interlandvoetbal betekent een oefenwedstrijd voor de Witte Leeuwinnen op deze vrijdagavond. Tegenstander was het Belgische Anderlecht uit Brussel. Telstar dan eindelijk in het nieuwe tenue in een thuiswedstrijd voor een handjevol mensen want met een vrouweninterland op tv en de verwachte regen was de opkomst van het publiek matig. Met het nieuwe tenue dus maar kwa kleur vraag ik me af of we nog van ,,Witte" leeuwinnen kunnen spreken. Maar goed, vanaf de aftrap probeerde Telstar de tegenstander op te jagen maar Anderlecht is een leuk team en wist er af en toe goed onderuit te voetballen. De betere kansen waren dan ook voor de Brusselse vrouwen in de eerste helft maar zoals vaker was keepster Kelly een sta in de weg voor de tegenstander. Telstar kreeg ook zeker kansjes maar niet veel. Beide ploegen hielden elkaar dus in evenwicht en gingen de pauze in met een 0-0. Na de pauze was daar ook de verwachte regen die onophoudelijk de tweede helft uit de lucht bleef komen. Wissels in de pauze waren er voor Telstar waaronder Mei Wei die de plaats van Kelly onder de lat mocht innemen. Opnieuw de kansen voor Anderlecht en later in de wedstrijd kwamen de Brusselse op voorsprong. 0-1.  De Witte Leeuwinnen zochten de aanval en in de laatste minuten en werden beloond met een doelpunt. Wat er allemaal gebeurde in het vijfmetergebied kon ik niet zien maar de handen gingen omhoog en de scheidsrechter kende het doelpunt goed. De teams weer in evenwicht 1-1 en daar bleef het dan ook bij in die zeiknatte tweede helft. (foto's zie menu.)

16 sept.2023. De start van de competitie na twee wedstrijden had beter gekund. Dat het team meteen PSV, FC Twente en vervolgens Ajax als tegenstander treffen dan zal er kunst en vliegwerk verwacht worden van de Witte Leeuwinnen want dat zijn juist de topploegen en dan is het nog afwachten hoe hoog de score gaat oplopen zoals bekend van afgelopen seizoen. Helaas ook dit seizoen tot nu toe hoge scores die het team moet incasseren kunnen we naderhand stellen. Tegen PSV grote kansen om op voorsprong de pauze in te gaan en dan vervolgens met 5-0 eraf gaan is niet het gewenste resultaat. Ook tegen meervoudig Nederlands kampioen FC Twente keken de speelsters van Telstar in de rust al aan tegen een 0-5 achterstand. Wederom net als tegen PSV denk je tegen het einde prima gedaan in de 2e helft zonder tegendoelpunten en vliegen er weer doelpunten in. Waar het in Eindhoven er drie waren was het een week later wederom raak in de laatste minuten met wee doelpunten voor de Tukkers. Na de wedstrijd werd onze doelvrouw Kelly Steen in het zonnetje gezet want zij speelden haar 50e competitiewedstrijd voor de Witte Leeuwinnen. Over twee weken mogen ze weer aan de bak op de Toekomst in Amsterdam en wie weet. Hopen op een stuntje mag altijd.  (Foto's Telstar-Twente zie menu.)

11 sept.2023. Portret en teamfoto. Wat een dag moest worden met veel foto's en leuke films werd echter alleen een fotosessie met het reserve uittenue. Zoals eigenlijk verwacht gezien het verleden zijn het thuistenue (wit) en uittenue (zwart) nog niet binnen van de leverancier. Hopelijk gaan we snel op herhaling met het mooie hagelwitte tenue want het zijn niet voor niks ......Witte Leeuwinnen.

9 sept.2023. De kop is eraf in de competitie voor de Witte Leeuwinnen want op deze snikhete zaterdagmiddag heeft Telstar haar eerste competitiewedstrijd afgewerkt in Eindhoven. Op het trainingscomplex van PSV waren de vrouwen van PSV dus de eerste tegenstander en meteen een pittige tegenstander voor het team van Marelle Worm. Vol vertrouwen maar ook niet zeker wetend waar het team nou staat werd er afgetrapt om 14.00 uur. Een snelle goal in de 11e minuut van PSV is dan ook niet waar je op zit te wachten zo snel. Echter kregen de Witte Leeuwinnen drie opgelegde kansen maar helaas stond het vizier niet op scherp laten we maar zeggen. Uiteindelijk duurde het tot de 63e minuut dat PSV opnieuw het doel wist te vinden. (2-0) Telstar bleef dus lang stand houden maar echte grote kansen werden er in de 2e helft niet afgedwongen. Ja en wat er dan gebeurt vanaf de 84e minuut is heel jammer. 3-0. 4-0 en 5-0 in die laatste minuten. Zo jammer. Helaas maar op naar de volgende wedstrijd en dat gaat wederom een moeilijke worden want FC Twente komt op bezoek in Velsen-Zuid. 

19 aug.2023. Chinatsu Kira komt het team versterken. Na een oefenstage eerder in de zomer heeft Telstar zich versterkt met Chinatsu Kira. Deze speelster uit het land van de rijzende zon Japan is tussentijds na haar eerste kennismaking met Nederland en de club weer terug gegaan maar is op 13 augustus geland en meteen doorgereisd naar het team wat op trainingskamp was in het Noord Hollandse Ursem. Ondanks dat Kira pas op het laatste moment kon aansluiten was er meteen haar vuurdoop op het water want de laatste activiteit van het weekend was Suppen. Waar het heel voorzichtig zittend op de sup nog begon voor Kira kwam ze twee uur later als een prof rechtopstaand en lachend op het eindpunt aan. (zie foto's Suppen) Maar goed, Kira komt over van het Spaanse SA AEM. Begon haar carrière in Japan bij Urawa Red Sox in 2010 om vervolgens in 2020 te verkassen naar Melbourne City waar ze na één seizoen de overstap maakte naar Orca Kamogawa. Daar is ze bijna twee seizoenen actief geweest gevolgd met een overstap naar Spanje om vervolgens nu voor Telstar te kiezen. In 2008 heeft zij als Japans jeugdinternational het WK O.17 gespeeld en is volwaardig Japans international geworden in 2014 waar ze 12 interlands heeft gespeeld. Met deze transfer hoopt Telstar dat de 32 jarige met haar ervaring een toevoeging is in het team van Marelle Worm. Kira SUCCES !!

Wie zijn die nieuwe speelsters eigenlijk die de overstap naar Telstar hebben gemaakt deze zomer? Zoals bekend bij iedere club is het een komen en gaan van speelsters in de zomerstop en dat is niet anders bij de Telstar vrouwen afdeling. Het team is al aardig compleet en zoals men kan zien op de groepsfoto hieronder tijdens het trainingsweekend in Ursem staan er wat onbekende gezichten tussen. Hier wat info over onze nieuwe aanwinsten.

Carolina Wolters is 27 jaar, aanvalster en komt over van Fortuna Sittard. Speelden vanaf 2015 bij Standard Luik in Belgié en is tijdens het seizoen 18-19 overgestapt naar Achilles'29 die toen nog in de Eredivisie Vrouwen actief waren als club. Echter ging in de zomer van 2019 daar de stekker eruit en is Carolina opnieuw verkast naar Belgié waar ze 2 seizoen speelden voor KRC Genk. Na Genk nog 1 seizoen bij Allemania Aachen (Dld.) om vervolgens te vertrekken naar nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen seizoen 22-23 Fortuna Sittard. Elise Meijerink is 28 jaar, middenveldster en komt van KAA Gent. Elise heeft vanaf 2017 tot 2022 bij de vrouwen van Heerenveen gevoetbald en was afgelopen seizoen te bewonderen in Belgié waar ze uitkwam voor de KAA Gent Ladies. Jannette van  Belen is 25 jaar,  aanvalster en komt over van ADO Den Haag. Speelden van 2014 tot 2019 bij FC Rijnvogels en maakte de overstap naar ADO Den Haag waar ze vier seizoen actief is geweest. Isabelle Nottet is 20 jaar, middenveldster en komt over van VV Alkmaar waar ze vanaf 2020 actief was als voetbalster. Kim Remijnse is 25 jaar, verdedigster en komt over van VV Alkmaar. Kim speelden drie seizoenen, 2019-2022, voor het beloftenteam van Sparta Rotterdam en speelden afgelopen seizoen in de Eredivisie Vrouwen bij VV Alkmaar. Als laatste nieuwkomer voorlopig bij de Witte Leeuwinnen is Nikki Ridder. Ze is 24 jaar en verdedigster en komt over van Excelsior Rotterdam. Nikki heeft vanaf 2015 tot 2018 bij ADO Den Haag gevoetbald en is in de zomer van 2018 overgestapt naar Excelsior R'dam waar ze tot afgelopen seizoen actief was. Ik wens jullie allen veel succes!!!

11-12-13 aug. 2023. Zoals in elke voorbereiding voor het nieuwe seizoen gaan de vrouwen op trainingskamp. Doel is altijd om natuurlijk om samen te bouwen aan iets moois en elkaar weer beter te leren kennen want ook dit jaar zijn er weer nieuwe speelsters die het team komen versterken. Vrijdagmiddag werd er verzameld in de Noord Hollandse polder in het plaatsje Ursem waar een groepsaccommodatie was gehuurd genaamd De Gouden Leeuw. Toepasselijker was geweest De Gouden Leeuwin maar onze Witte Leeuwinnen moesten het er maar mee doen. Het weekend bestond uit groepsgesprekken, presentaties, trainen, wedstrijd spelen en natuurlijk mogen de leuke activiteiten niet ontbreken. Na aankomst was het omkleden en zich verplaatsten naar de plaatselijke trots Sportclub Dynamo voor een training en na de avondmaaltijd werd de focus gelegd op het nieuwe seizoen dmv een presentatie en bijvoorbeeld uitleg speelwijze dit seizoen. De zaterdag begon in de ochtend met een activiteit waar verschillende groepjes hun slimheid konden toepassen ofwel hoe maak ik van iets kleins zonder te betalen iets veel waardevoller. Het begon met een wasknijper en uiteindelijk kwamen ze met de leukste voorwerpen terug uit het dorp. De middag stond in het teken van de wedstrijd die gespeeld werd in het eigen stadion dus allemaal in de auto's en terug naar Velsen-Zuid waar de selectie van Rijnvogels de tegenstander was. Er werd gewonnen met 5-0. Na de wedstrijd ging de reis door naar Bergen voor een BBQ bij één van de sponsoren en later op de avond na terugkomst in Ursem volgde er nog een dropping voor de speelsters die dan ongezien terug de accommodatie moesten bereiken. Hilariteit natuurlijk met groepjes die in bermen, weilanden en tuinen lagen om maar niet gezien te worden door de rondrijdende stafleden. De zondagochtend was het inpakken, opruimen en uitchecken om vervolgens richting de laatste activiteit te gaan. En als men dacht even te relaxen bij deze laatste activiteit die kwam bedrogen uit want het hele team ging het water op om te Suppen. De plaats van handeling was een natuurgebied net buiten Hoorn waar vier groepen verschillende routes moesten afleggen dit ivm het uitvoeren van opdrachten bij de vier stafleden die verspreid zaten over het natuurgebied. Ruim twee uur bevonden de speelsters zich op het water en ze hebben zich prima vermaakt. Ik zelf reed al die tijd rond op mijn fiets om zoveel mogelijk leuke en mooie foto's te maken van dit spektakel. Rond half drie was er nog een kleine speech van trainster Marelle Worm en kon iedereen huiswaarts gaan. Een zeer geslaagde 3-daagse dus met waarschijnlijk de nodige spierpijn op maandag in de armen. Foto's van de wedstrijd en het het Suppen zie menu. (seizoen 23-24)

15 juli 2023. Telstar-Wartburgia 1-0. In het laatste weekend voor de pauze van drie weken in de voorbereiding speelden de vrouwen een oefenwedstrijd tegen top-klasser Wartburgia uit Amsterdam. Een laat aanvangsuur (17.30 uur) maar dat had alles te maken met de Open Dag van Telstar waar de mannen hun wedstrijd speelden (13.00 uur) en tussen beide oefenwedstrijden er tal van activiteiten waren op het veld vooral voor de kleine supporters. Uiteindelijk nadat alles was opgeruimd betraden beide ploegen het veld voor de warming-up en de wedstrijd. Tegen Wartburgia zijn het altijd leuke wedstrijden want die speel je niet zomaar van het veld en ook deze dag was het niet anders. Een Telstar dat nog zeker niet compleet is kreeg grote kansen maar ook de gasten uit A'dam lieten zich zien maar net als onze dames waren beide niet scherp voor de goal. Uiteindelijk was het Nicci die de afvallende bal, na een goede aanname in de zestien meter van Carolina, tegen het net schoot in de 60e minuut. Zeker na het doelpunt waren er grote kansen voor de Witte Leeuwinnen om de stand te vergroten maar helaas. En wat betreft de foto's, geef iemand de camera en ze klikken erop los zoals tijdens de Warming-Up. In dit geval was het teammanager Corine Ganga. Zie dus foto's warming-up en wedstrijd.

8 juli 2023. De kop is eraf en dus rolt de bal weer voor het eredivisieteam van Marelle Worm. In de eerste wedstrijd van de voorbereiding waren de vrouwen van Saestem uit Zeist te gast in Velsen. Met een nog niet compleet elftal waren enkele speelsters van O.19 opgeroepen voor deze wedstrijd en zelfs twee buitenlandse gastspeelsters die het Telstar mochten dragen. Een eerste helft waar de vrouwen uit Zeist als enige tot score komen en Telstar nog zoekende was. De tweede helft een geheel ander team van Saestem en een Telstar dat na de pauze gretig was en veel beter in de combinatie kwam en dus was het wachten op doelpunten. Uiteindelijk liepen de Witte Leeuwinnen uit naar een 5-1 overwinning. foto's zie menu.

1 juli 2023. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dus kan je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. De vrouwen1 selectie begint enige vorm te krijgen maar is nog niet compleet heb ik van horen zeggen. Ondanks dat zijn de vrouwen inmiddels al twee weken keihard aan het trainen en staat voor zaterdag 8 juli de eerste test op het programma thuis in het BUKO stadion. Toch wel onverwacht hebben een aantal speelsters aan het einde van het seizoen te kennen gegeven dat ze vertrekken en ook een aantal die te horen hebben gekregen dat Telstar hun geen nieuw contract aanbied. Wat dit allemaal voor gevolgen heeft zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig gaat de selectie nog twee weken door met trainen en zijn ze na die twee weken weer even drie weken vrij om op adem te komen na al die inspanning maar daarna is het onafgebroken door tot het begin van de competitie,  

2 juni 2023 De laatste activiteit van het seizoen is,  net als bij het beloftenteam een dag eerder (zie foto's),  de BBQ en om afscheid te nemen van speelsters want elk seizoen vertrekken speelsters en komen er nieuwe bij. Altijd een vreemde avond want je weet tot voor kort nooit wat een speelster van een 1e elftal gaat doen. Blijft zo'n speelster gewoon haar contract uitdienen, krijgt men wel of geen nieuw contract, gaat ze naar naar een andere eredivisie club of hopen op een avontuur in het buitenland. Alles is mogelijk en op deze BBQ is het wel duidelijk wie welke richting opgaat en zijn er de speeches van de trainers en speelsters en de afscheid cadeaus. Helaas was ik zelf verhinderd dus geen fotoreportage en zelf geen afscheid kunnen nemen van speelsters maar langs deze weg wil ik de speelsters die vertrekken bedanken voor hun inzet en hun veel succes toewensen wat ze ook gaan doen. (Video, alle doelpunten, gemaakt door trainster Marelle.)

20-27 mei 2023 KNVB Eredivisie Toernooi. Om de teams die uitgeschakeld waren voor de EredivisieCup (top4)  geen extreme lange pauze te geven tot het begin van de nieuwe competitie bedacht de KNVB nog een evenement waar de nummers 5 t/m 11 welkom waren in Zeist op de Campus van de KNVB om een 2-daags toernooi te spelen. Na loting kwamen de Witte Leeuwinnen in Poule A samen met ADO Den Haag, Jong Ajax en Excelsior. (J.Ajax vervanger Heerenveen). Vanaf de eerste wedstrijd op 20mei tot de laatste wedstrijd op 27mei is er gekozen voor een mix-team tussen dus 1e elftal speelsters en speelsters uit het beloftenteam.  Helaas heeft dit niet gewerkt of beter gezegd heeft geen succes gebracht want in poule A werd alles verloren maar ook op zaterdag 27mei in de verliezerspoule (Jong PSV, Jong Ajax en PEC Zwolle) werd ook niet gewonnen en dus eindigde Telstar als laatste in dit toernooi. Positief was het lekkere zonnetje deze twee zaterdagen. foto's zie pagina1 wedstrijden/foto's.

30 apr.2023  Na het verlies in Heerenveen (4-1) een week eerder moest er wat goed gemaakt worden in de laatste wedstrijd van de competitie. Zeker geen makkelijke opgave want de vrouwen uit Den Haag waren te gast in Velsen Zuid en in de eerdere ontmoeting werd er nog verloren met 4-0. Tevens een traditie de laatste thuiswedstrijd is de spelersescorte met eigen familie of vrienden. Van kleine kinderen tot opa's en oma's het maakt allemaal niet uit. Ook de nodige bloemetjes na afloop voor speelsters die Telstar gaan verlaten en bedankjes voor vrijwilligers want zonder hen zouden de thuiswedstrijden organiseren een stuk moeilijker gaan, Maar waar het allemaal om draaide was de wedstrijd natuurlijk. ADO heeft het betere van het spel dat resulteerde in een 0-1 voorsprong. Niet veel kansen voor de Witte Leeuwinnen maar ondanks dat gaf Do de bal perfect mee aan Isa die een heerlijk schot afleverde en diagonaal de bal deed belanden in de verre hoek. Met de 1-1 stand gingen beide teams de pauze in en bleef het spannend tot het Haags kwartiertje aanbrak. Klokslag in de 75e minuut kwam ADO op voorsprong en 7 minuten later waren ze uitgelopen naar 1-4. Helaas dus voor de Telstar Vrouwen die hebben gestreden maar het geluk niet aan hun zijde had tegen een beter ADO. Foto's van alles deze dag staan op de pagina: foto's wedstrijden. 

31 mrt.2023  Speel je nog een prima wedstrijd tegen Feyenoord twee weken eerder krijg je vervolgens in de twee wedstrijden erna maar liefst 13 doelpunten tegen en maak je er zelf twee. Ja zo kan het verkeren bij de Telstar Vrouwen dit seizoen. Fortuna Sittard maakte de reis naar het noorden en als nieuwkomer doen ze het gewoon erg goed in de competitie. De eerste ontmoeting in Sittard was het moment dat de Witte Leeuwinnen aan een goede reeks begonnen en punten pakten. Fortuna was het gelijke spel nog niet vergeten en dus in de stromende regen wilde de Limburgse vrouwen iets recht zetten en dat hebben de Telstar Vrouwen geweten. Met een 0-3 achterstand zochten de speelsters de kleedkamers op om zich op te warmen want men was tot op het bot drijfnat. Na de pauze was het spel niet anders en wist Fortuna de ene na de andere opening te vinden in de Telstar defensie met als resultaat een zevenklapper in het voordeel van Fortuna Sittard. Chelly wist nog wat terug te doen in blessuretijd maar dat was bijzaak. (1-7) Het einde van het het seizoen nadert en laten we hopen dat er nog wat puntjes gesprokkeld kunnen worden. 

24 mrt.2023 PSV-Telstar 6-1 Een wedstrijd op vrijdag en dan ook nog naar het zuiden dat stuit meestal op oponthoud en deze dag was dat niet anders want de wegen stonden weer ouderwets vol en als er dan nog een zwaar ongeluk gebeurt is op de snelweg dan is het aansluiten en stap voor stap voorwaarts. Gelukkig weet onze buschauffeur Peter nog wat omweggetjes te nemen maar uiteindelijk ontkwamen we niet aan de files en met flinke vertraging kwamen we aan bij het Fletcher Hotel om te eten en de wedstrijdbespreking te doen. De wedstrijd had natuurlijk wel iets speciaals want PSV verloor met 2-0 in Velsen-Zuid en was natuurlijk gebrand op revanche. Vanaf de aftrap waren het de PSV vrouwen die aandrongen en toch wel het betere van het spel hadden maar wederom stond Kelly een goede pot te keepen en wist de schoten onschadelijk te maken. Echter duurde het maar tot de 19e minuut want PSV maakt 1-0 en vijf minuten later stond het al weer 2-0. De Witte Leeuwinnen liepen niet achteruit maar probeerde gewoon hun spel te spelen wat de aansluitingstreffer tot gevolg was. Lieke, die per 1 maart officieel tot het 1e elftal behoort,  brengt in de 41e minuut de stand terug naar 2-1 en maakt haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht. De schade bleef dus beperkt en dus alle kans na de pauze om voor die gelijkmaker te gaan. Niks van dit alles want PSV gaat in een extra versnelling en loopt uiteindelijk uit naar een 6-1 overwinning. Foto's wedstrijd zie pag.1.

12 mrt.2023 Telstar-Feyenoord 1-1. Telstar pakt een punt in blessuretijd !!! Wat een heerlijke ontknoping van deze wedstrijd want nu blijkt maar weer eens dat de wedstrijd pas is afgelopen zodra het fluitsignaal klinkt van de scheidsrechter. Na de winst een week eerder moeten de Witte Leeuwinnen in staat zijn om het Feyenoord moeilijk te maken. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen was ook al nipt en wie weet zou een goed resultaat in Velsen Zuid tot de mogelijkheden behoren. Een 1e helft waar de Rotterdamse vrouwen de overhand hadden en maar een enkele goede kans voor Telstar. Een opmerkelijke situatie bij een corner van Feyenoord werd door arbitrale trio over het hoofd gezien of beter gezegd verkeerd gezien wat een gelukje was voor Telstar. De hoge bal uit de corner kwam terecht bij de tweede paal waar Anna positie had genomen en met een prachtige reactie de bal vanachter de doellijn terug het veld insloeg alsof ze op het centercourt op Wimbledon stond. Echter de ingelopen Feyenoord speelster dacht wat zij kan kan ik ook en met gevolg een doelpunt wat de scheidsrechter in eerste instantie goedkeurt. Veel protest van Telstar doet de scheids besluiten om naar zijn grensrechter te gaan en de goal alsnog af te keuren. Maar ja, de livebeelden (ESPN) lieten duidelijk anders zien en er is natuurlijk geen VAR. Feyenoord komt dan wel op voorsprong (0-1) door een afstandsschot waar Kelly kansloos op was. Na de pauze ging het over en weer maar echte grote mogelijkheden bleven uit en dan de blessuretijd. Vier minuten extra tijd en dan keihard toeslaan en dat deed Isa. Een hoge bal ingepompt komt terecht rand 16 meter zo voor de voeten van ISA die met een heerlijk schot haar bal via de handen van Feyenoord keepster en binnenkant paal tegen het net zag belanden. Een enorme ontlading op het veld maar ook zeker op de goed gevulde tribune. Toch een puntje voor de Witte Leeuwinnen. Zo zie je maar dat je er altijd in moet blijven geloven dat het nog kan in de laatste minuten. Goed gewerkt! Gefeliciteerd met het puntje.


3 mrt.2023 VV Alkmaar-Telstar 1-2. Hele belangrijke punten voor de Witte Leeuwinnen in Alkmaar want bij verlies zou het gat 6 punten worden met VVA. Gelukkig wist Telstar dit te voorkomen en staat nu gelijk met Alkmaar op 11 punten en dus altijd nog kansen om te stijgen op de ranglijst. Dat het niet makkelijk gaat de laatste weken is wel duidelijk en daarom wordt er meer verwacht dan tactisch goed voetballen en dat is strijd leveren voor elke meter. Echter VVA zit ook in de hoek waar de klappen vallen en klapte er dus in deze wedstrijd bovenop waar de Witte Leeuwinnen het aardig moeilijk mee hadden soms. Echter Keepster Kelly weet zich zoals bijna elke week te onderscheiden met prachtige reddingen en waardoor Telstar nog alle kans had om het in hun voordeel te beslissen. Een voorzet van Isa over de grond werd op heel ongelukkige manier door een eigen speelster van VVA in eigen doel gewerkt en bracht de voorsprong voor Telstar. Vlak voor de rust was het VVA die langszij kwamen. 1-1. Na de pauze had Telstar het moeilijk maar bleef overeind en dan moet het even meezitten wat ook gebeurde 7 minuten voor tijd. Een aanval op links wordt nog weggewerkt door de verdediging van VVA maar zo in de voeten van Dominique die wel raad wist met deze geboden kans en schiet de bal in de verre hoek. Het was nog even billen knijpen maar de punten gingen mee naar Velsen Zuid. Overigens mocht Lune haar comeback vieren na lang blessureleed en dus haar eerste minuten van dit seizoen achter haar naam heeft staan. Lekker meiden, gefeliciteerd! Dat ik als fotograaf een hekel heb aan avondwedstrijden op een amateurveld en dus geen gebruik kan maken maken van vollop licht van mooie lichtmasten en dus goede foto's kan leveren is deze avond weer eens gebleken. Gelukkig zit er altijd wel een goede foto bij.  foto's zie menu

25 febr.2023  KNVB beker 1/8 finales.  Vanaf de achtste finales stromen de vrouwenteams uit de Eredivisie in het programma van de landelijke beker en om een plek te bemachtigen bij de laatste acht moet er eerst gewonnen worden van het sterke beloftenteam van PSV want die timmeren aardig aan de weg dit seizoen in de beloftencompetitie. Eerder ging het beloftenteam al onderuit dit seizoen met maar liefst 0-9 dus een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken. Niks minder waar want ook vrouwen moesten het onderspit delven tegen deze jonge groep talenten uit Eindhoven. Do wist de Witte Leeuwinnen nog wel op voorsprong te zetten na veel gemiste kansen van PSV maar na de voorsprong was het wel raak voor Jong PSV en gingen beide teams de rust in met 1-1. Na de rust weet PSV op voorsprong te komen maar ook deze keer werd het gelijk (2-2) door wederom Do. Dit alles een kwartier voor tijd. Die laatste 15 minuten is het openhuis en PSV loopt uit naar 2-4. Telstar één wedstrijd beker en meteen klaar voor de rest van het seizoen. Deze uitslag kwam toch wel hard aan moet ik zeggen en niet alleen bij speelsters en staf maar ook zeker bij hun supporters. . foto's zie menu.
3/10 febr. 2023. Na de nipte nederlaag tegen Ajax wil het even niet meer lukken met de Witte Leeuwinnen. Met een flinke nederlaag tegen Twente (9-0) was het uithuilen en opnieuw beginnen en hopen dat de draad weer snel opgepakt kan worden want na vele goede weken was dit toch een flinke domper op z'n zachts gezegd. Het gemis van spits Femke en verdedigster Felice in Enschede is al niet lekker en als voorhoede Semya ook nog eens uitvalt halverwege de 1e helft en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar goed, een week later tegen PEC Zwolle was er kans op revanch. Met Felice weer terug na een blessure was het dit keer Semya die niet kon spelen na de trap een week eerder.  Een 1e helft gelijk opgaand met betere kansen voor PEC maar met knap keeperswerk van Kelly bleef het 0-0 tot aan de rust. Na de rust ging het dus helemaal fout en gingen de Witte Leeuwinnen met een 0-4 nederlaag richting kleedkamer. foto's zie menu.


27 jan.2023  In de laatste drie wedstrijden 7 punten uit drie wedstrijden en wat zou het mooi zijn als de Witte Leeuwinnen wederom een punt of zelfs drie punten zouden pakken in Amsterdam. Maar zo makkelijk is dat niet want Ajax is de tegenstander en strijd om het kampioenschap maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Inmiddels weten we dat het team grote stappen heeft gemaakt en zo'n pakslaag thuis van 2-7 toen zou het zeker niet worden. Een heerlijke wedstrijd waar Anna al na één minuut een hele grote kans net naast schiet. De toon was gezet en Ajax wist meteen waar het aan toe was want achteruit leunen van Telstar dat konden ze wel vergeten. Druk op Ajax was de opdracht en dat ging prima. Ajax was gedwongen om steeds de lange bal te hanteren maar onze verdedigers en zeker onze keepster Kelly stonden hun vrouwtje. Telstar zelf kreeg kansen, heel gevaarlijke kansen maar keepster Lize Kop van Ajax wist ze te keren of gingen over. Met 0-0 gingen de beide teams aan de thee. Het was Ajax dat in de 54e minuut de score opende. 1-0. Echter Telstar bleef hetzelfde spelletje spelen en dus goed verdedigen en loeren op die enkele kans die altijd wel komt. Helaas mocht het niet zo zijn dat de Witte Leeuwinnen een puntje konden bijschrijven bij het totaal. Wederom strijd geleverd en het Ajax heel moeilijk hebben gemaakt en dat is al een prestatie op zich zelf. Geloof in eigen kunnen is het motto voor het team van Marelle Worm en de punten komen vanzelf. Prima wedstrijd toch! foto's zie menu.

20 jan.2023 Doorgaan waar het team was gebleven voor de winterstop en dat is winnen. Na winst in twee oefenwedstrijden was het nu tijd om in de eerste competitiewedstrijd van 2023 ook de goede lijn door te trekken tegen Excelsior. Een belangrijke wedstrijd gezien de ranglijst want Telstar wil omhoog kijken en dat moet beginnen met Excelsior. Wederom strijd want dat begint wel een kenmerk te worden voor de witte leeuwinnen en met succes. Het team van Marelle Worm kwam nog wel achter met 0-1 door eigenlijk een eigen fout in de verdediging maar wist al heel snel een fout van de Exc.keepster keihard af te straffen. (1-1). Het was Isa die goed bleef doorlopen of eigenlijk gezegd zeer oplettend was en de bal voor de voeten van de keepster weg tikte en niet kon missen voor een leeg doel. in de 1e helft stond de 2-1 ook al op het scorebord want Semya weet met een mooie stiftbal de uitkomende keepster kansloos te laten. De rest van de wedstrijd  werd er gestreden door beide teams om elke meter en Telstar weet zelfs op 3-1 te komen via een rake kopbal van Anna maar werd afgekeurd wegens buitenspel waar op de foto's absoluut geen sprake van was. Onbegrijpelijk! Nu was dat niet het enige wat fout ging bij het arbitrale trio wat tot veel woede veroorzaakten in het veld als buiten het veld. Maar goed, de winst is binnen en Telstar stijgt drie plaatsen op de ranglijst. Klasse meiden!  foto's zie menu.


14 jan.2023 De oefenperiode in de winterstop zit erop en de eredivisie staat weer op het punt van beginnen met een wedstrijd tegen Excelsior op de 20e januari. De laatste oefenwedstrijd was thuis tegen VV Alkmaar waar eerder nog in de competitie met 0-1 van werd verloren. Telstar gaat steeds beter draaien en dat was ook te zien in deze wedstrijd want er werd met 4-0 gewonnen op deze regenachtige dag. minder nieuws is dat Femke met een enkel blessure is uitgevallen en de vraag is nu hoelang zij langs de kant moet blijven. Sterkte Femke. foto's zie menu.


5-8 jan.2023 Het nieuwe jaar is begonnen en na een korte winterstop zijn de vrouwen van Telstar weer begonnen met trainen en voor vier dagen afgereisd naar Winterswijk voor een trainingskamp. Dagelijks een bomvol programma van trainen en  groepsactiviteiten en natuurlijk een oefenwedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Eindhoven tegen FC Eindhoven die gewonnen werd door de Witte Leeuwinnen met 1-3. Ook was er tijd voor ontspanning zoals o.a. een escaperoom en het fantastische spel Hunted waarin groepjes twee uur lang in Winterswijk uit handen moeten blijven van de hunters ofwel de stafleden. Een zeer geslaagd trainingskamp kan ik wel stellen. Foto's van o.a. de wedstrijd, trainingen en activiteiten ....zie menu.

9 dec.2022.  En daar is de eerste overwinning van het seizoen !!! Een fantastische avond om 2022 af te sluiten. Het harde werken is eindelijk beloond kunnen we wel stellen. PSV was de prooi van deze avond en met een 2-0 overwinning bracht dat de eerste zege van het seizoen. Met perfect keeperswerk van Kelly, zoals vaker dit seizoen, bleef Telstar in de race om zomaar te zeggen en uiteindelijk was het Isa die de 1-0 liet aantekenen en even later was het Samya die oplettend was bij een lange trap van Kelly en alleen op de goal afging en de keepster van PSV kansloos liet in de korte hoek. Een prima overwinning en dat smaakt naar meer. De wedstrijd stond in het teken van,,Stop geweld tegen vrouwen" en speciaal voor deze wedstrijd heeft de KNVB alleen vrouwelijke scheids-en grensrechters op deze wedstrijd gezet wat een primeur is in Nederland. Foto's zie menu.

2 dec 2022. Wat een blijdschap na het behaalde resultaat in Sittard. Eindelijk na al die nederlagen werd er een punt gepakt tegen de nummer drie Fortuna Sittard. Een goed spelend Telstar klapte er vanaf de aftrap bovenop en bleven tot de laatste minuut vechten voor een goed resultaat.  Fortuna mist een penalty en daarna was het de beurt aan Telstar dat, door een vrije trap van Do en prima afgewerkt met een fantastische kopbal van Femke, de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Fortuna niet scherp voor de goal maar ik zeg liever wat een kanjer hebben wij op doel met al haar reddingen. Helaas toch twee tegentreffers in de loop van de wedstrijd maar Telstar geeft niet op. Samya komt erin tegen het einde en in de 94e minuut haalt ze verwoestend uit en laat de keepster van Sittard kansloos. Ja wat er dan gebeurt langs de lijn dat is een enorme ontlading (zie foto's) en uiteindelijk bleef het 2-2 wat een een fantastisch resultaat is. Een zeer uitgebreide fotoreportage zie menu.