Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Telstar Vrouwen beloften/O.19


20 apr.2024. PROMOTIE naar de A-poule volgend seizoen is een feit !!!  Met 21 punten uit de laatste 8 wedstrijden hebben de talenten van Jong Telstar een fantastische prestatie geleverd en komen bij aanvang van het seizoen 2024-2025 uit in de A-poule van de 1e divisie vrouwen. Met 5 punten voorsprong op PEC Zwolle en nog twee wedstrijden te gaan was winst noodzakelijk om die derde plaats op de ranglijst veilig te stellen. Excelsior was deze middag de tegenstander maar na een 0-1 achterstand met de rust wisten de Witte Leeuwinnen de score om te draaien want Luna maakte al snel gelijk in de 47e minuut.(1-1) Na een overtreding op Yesmin in de 16 meter mocht Joy aanleggen voor de penalty die ze feilloos in de linkerhoek schoot. (2-1). Nicci wist met haar afstandsschot in de 90e minuut alle spanning weg te nemen want de 3-1 stond op het scorebord en was de buit binnen. Het feest kon ontbranden en met bloemen werden ze in het zonnetje gezet. Grote klasse meiden. Gefeliciteerd. Foto's (alleen 2e helft) zie menu.

13 apr.2024. Het winnen gaat door voor het team van trainer Alparslan. Na het behalen van de 3e plaats op de ranglijst een week terug stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Sparta op het programma. De nummer 1 bleek na 90 minuten het volgende slachtoffer van ons sterke beloftenteam in 2024. De B-poule ging januari van start en na drie verliespartijen achter mekaar tegen AZ, Sparta en PEC Zwolle kregen de Witte Leeuwinnen de smaak van winnen te pakken. Met inmiddels 6 overwinningen staan ze op een 3e plaats in de eerste divisie vrouwen en dat betekent aan het einde van het seizoen promotie naar de A-poule volgend seizoen. Het gat naar de nummer vier op de ranglijst is inmiddels gestegen naar 5 punten dus voorlopig ziet het er goed uit. Tegen Sparta kwam het team nog wel met 1-0 achter maar nog voor de rust wisten de Witte Leeuwinnen de stand om te draaien door doelpunten van Nicci en Esmeé . Na de pauze was het meteen raak in de 46e minuut door Sanne en stond de 1-3 op het scorebord. De aansluitingstreffer van Sparta in de 73e minuut (2-3) werd binnen twee minuten beantwoord door een treffer van Yesmin (2-4) wat uiteindelijk de einduitslag betekende. We kunnen wel stellen dat er duidelijk progressie is geboekt en dus dat het lekker loopt in 2024 voor het beloftenteam. Nog een enkele wedstrijden te gaan en hopelijk ook weer de winst. Gefeliciteerd. Helaas geen foto's. 

6 apr.2024. Een wedstrijd voor plek drie op de ranglijst werd beslist in het voordeel van de Witte Leeuwinnen. Een prima 2-3 overwinning in Zwolle. Telstar schoot uit de startblokken vanaf de aftrap met veel druk naar voren. Het was Joy die al na drie minuten de bal van zo ongeveer 20 meter snoeihard tegen het nel knalde. De Zwolle keepster stond genageld aan de grond en was kansloos. (0-1). Een prima begin van Telstar want beide clubs staan derde op de ranglijst en alleen de top 3 van de B-poule promoveren naar de A-poule volgend seizoen. Er was dus alles aan gedaan om met de winst naar huis te gaan. Na de 0-1 was het Nicci in de 6e minuut  die dacht wat Joy kan kan ik ook. Een duel in de zestien meter bleef Nicci knap overeind en dacht tot slot ik haal maar eens uit. Boem! Onderkant lat stuitert de bal in het dak van het doel en de 0-2 stond op het scorebord. In de 30e minuut weet PEC Zwolle te scoren (1-2) en zo gingen ze de rust in. Na de pauze opnieuw een snel doelpunt. Een duel in het strafschopgebied in de 50e minuut kwam achter de Zwolle keepster terecht en gezien het juichen was het opnieuw Nicci die haar voet als laatste er tegenaan zette. Echter op het wedstrijdformulier staat eigen doelpunt dus dat moeten we dan maar geloven. Niet te min Telstar komt op een 1-3 voorsprong. PEC weet nog wat terug te doen in de 74e minuut maar het goede spel van de Witte Leeuwinnen over het geheel van de wedstrijd komt niet meer in gevaar ondanks de druk van Zwolle in de laatste 10 minuten. Lekker gewerkt meiden. Gefeliciteerd.

30 mrt.2024. Na de afslachting bij de eerste wedstrijd tegen AZ in 2024 heeft het beloftenteam duidelijk stappen gemaakt. Niet voor niks zijn er 12 punten gepakt uit de laatste vier wedstrijden en dus gingen ze vol goede moed het veld in tegen AZ. Telstar komt door Nicci op 1-0 maar AZ krijgt een penalty en maakt gelijk en weet zelfs op 1-2 te komen. Esmeé dacht dat laten we niet gebeuren en scoort haar 6e doelpunt en brengt de stand op 2-2. Helaas na de pauze komt AZ op 2-3 en die trekken ze over de streep. Een duidelijke vooruitgang met de wedstrijd eerder ondanks twee keer verlies tegen AZ. Aangezien de vrouwen1 tegelijk speelden zijn er geen foto's van deze wedstrijd.

20 mrt.2024. Wederom drie punten voor de talenten van Telstar O.19. Soms zit het mee maar ook vaker gezien dit seizoen zit het net niet mee. Dat het voor het team van trainer Alparslan deze periode sinds de winterstop wel mee zit is wel duidelijk. Vier overwinningen oprij. Of het nu in het weekend is of zoals deze inhaalwedstrijd op woensdagavond, ze zijn scherp strijden voor elke meter samen als team. Het Tess die de rebound uit een corner tegen het net ramden. 1-0. Echter weet Heerenveen de stand gelijk te trekken (1-1) maar nog in de eerste helft wordt een schot in het strafschopgebied door een Heerenveen speelster gekeerd met haar hand in de vijf meter. Geen doelpunt maar wel een penalty en een rode kaart voor de Heerenveen speelster. Esmeé weet normaal gesproken wel raak als zij een penalty mag nemen en zo ook deze keer ramt ze de bal tegen het net. 2-1. Na de pauze dus 11 tegen 10 en bouwt Telstar de score uit. Joy schiet een vuurpijl af vanaf rand 16 meter die binnenkant paal binnen gaat. 3-1. Even later was het Nicci met haar onnavolgbare bewegingen die door de defensie slalomt en in het strafschopgebied ten val wordt gebracht. Opnieuw mag Esmeé aanleggen voor inmiddels haar vijfde doelpunt dit seizoen en schiet ook deze penalty raak. Ondanks de vier doelpunten waren er enorme kansen vrij voor de goal of soms lege goal die niet werden benut anders was het waarschijnlijk zo ongeveer een zevenklapper geweest deze avond. Maar goed, weer een mooie overwinning!! Gefeliciteerd meiden en staf. Foto's zie menu, 

16 mrt.2024. Opnieuw een overwinning voor de talenten van Telstar. In Velsen-Zuid werd Fortuna Sittard verslagen met 2-0. In de vierde onderlinge wedstrijd dit seizoen werd de derde zege oprij geboekt en kunnen ze omhoog kijken richting de top drie in hun poule. Met fris aanvallend voetbal kon de score zelfs veel hoger uitvallen maar de score bleef steken op twee doelpunten. De 1-0 werd gemaakt door Katie die door een foute inschatting van F.S. keepster vrij voor het doel kwam te staan en vol uithaalde. De 2-0 van Nicci, die een prima wedstrijd speelden en Women of the Match werd, was een prachtige. Vanaf rand 16 meter een mooie lob op de uitkomende keepster die er alleen maar naar kon kijken en zag hoe de bal in het doel verdween. Een klinkende overwinning die alleen een nare nasmaak had door het opstootje in de 90e minuut waar onze Sanne het veld werd uitgestuurd met direct rood waar de tegenstander geel kreeg. Maar dat kon de pret niet drukken na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. klasse meiden. Gefeliciteerd. foto's zie menu.

2 mrt.2024. Opnieuw boekt het beloftenteam een overwinning. Ze hebben na de overwinning in Sittard de smaak te pakken want opnieuw werd er gewonnen. Het was deze keer Excelsior die het hoofd moest buigen voor het sterker Telstar. Het was opnieuw Esmeé die net als afgelopen  week het doel wist te vinden en de 0-1 op het scorebord zette. Met een voorsprong gingen de Witte Leeuwinnen de rust in en na een uur spelen was het weer raak. Deze keer was het Yesmin die scoort en de stand op 0-2 brengt. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en de drie punten konden bijgeschreven worden. Gefeliciteerd meiden! Helaas zelf niet aanwezig dus geen foto's. sorry.

24 febr.2024. De beloften boeken hun eerste overwinning in 2024. De reis ging op deze zaterdag naar opnieuw Sittard waar het eerder dit seizoen al een 1-2 overwinning boekte en ook nu was de lange terugreis een gezellige boel in de bus want er werd met 1-3 gewonnen tegen het team van Fortuna Sittard. In de eerste helft komt Fortuna nog wel op voorsprong (23e min.1-0) maar vlak voor de pauze slaat Esmeé toe en scoort de gelijkmaker. (1-1). Na de pauze was het Joy na een uur spelen die de 1-2 op het scorebord zette waarna het spannend bleef tot de laatste minuut want toen was het verzet van Fortuna gebroken door de 1-3 door Yasmin. Gefeliciteerd meiden! (geen foto's)

17 febr.2024. Een competitiewedstrijd laat op de zaterdagmiddag voor het beloftenteam onder19. Tegenstander in het 711 stadion waren de Rotterdamse talenten van Sparta. Een team dat al enkele seizoenen het prima doet in de competitie met veel talenten. Aangezien het hier om slechts één vrouwenteam gaat bij Sparta hebben ze toestemming voor enkele dispensatiespeelsters ouder dus dan 19 jaar. Maar goed, het blijft 11 tegen 11 en de Witte Leeuwinnen moesten aan de bak. Het was al snel duidelijk dat Sparta de kansen kreeg waar Telstar met moeite het doel van Sparta kon bereiken of enigszins gevaarlijk kon worden op hun speelhelft. De Witte Leeuwinnen moeten genoegen nemen met wederom een verlies tegen Sparta zoals eerdere wedstrijden. Eindscore 0-3. Foto's zie menu.

10 feb.2024. Het team van trainer Alparslan heeft na de 8-0 nederlaag tegen AZ ook nu niet weten te winnen. Deze zaterdag waren de talenten van PEC Zwolle te gast in het 711-stadion en die namen de drie punten mee naar Zwolle. Telstar speelden bij vlagen goed positiespel alleen daar hoort ook kansen creëren erbij en als die er waren dan zat het even niet mee voor de Witte Leeuwinnen. In de 1e helft loopt PEC uit naar een 0-2 voorsprong maar na de rust kregen de Telstar talenten grote kansen maar de keepster van PEC stond haar mannetje zoals men dat mooi kan zeggen. Echter het afstandsschot van Cheraya was haar te machtig en met de mooie doelpunt bracht ze de Witte Leeuwinnen weer terug in de wedstrijd. De druk bleef en er waren kansen voor de gelijkmaker wat gezien de 2e helft dik verdiend zou zijn maar de één op het scorebord werd geen twee en als in de 90e minuut PEC uitloopt naar 1-3 was het geloof meteen weg voor nog een puntje. Gevochten maar niet beloond helaas. Foto's zie menu.

3 feb.2024. Het beloftenteam van Telstar heeft in haar eerste wedstrijd na de winterstop een gevoelige nederlaag geleden. In Alkmaar waren de jonkies van Telstar niet opgewassen tegen het sterke AZ. Enigszins verzwakt door blessures en het stoppen met voetbal van Noa en Corine in de winterstop waren ze geen partij voor de Alkmaarse die uiteindelijk met 8-0 wonnen. Lichtpuntje wel is dat nieuwkomer v.d.Heuvel haar eerste minuten heeft gemaakt voor de Witte Leeuwinnen. (geen foto´s)

11-14 jan.2024. Het beloftenteam onder19 heeft deelgenomen aan het Wintercup toernooi. Een toernooi voor feestvierders maar ook een voor teams die serieus willen presteren. Het verblijf in huisjes op het terrein van Duinrell in Wassenaar en het voetbal dat plaats vindt op het sportcomplex van Rijnvogels in Katwijk a Zee. Voor het telstarteam waren er wisselende uitslagen op zaterdag en volgens trainer Alparslan moest dat beter en zo gezegd zo gedaan want op zondag werd er goed gevoetbald en werd uiteindelijk een tweede plaats behaald. De vrije tijd in de avonden werd opgevuld met spelletjes zowel binnen in de huisjes als op het pretpark Duinrell.  (geen foto's)

16 dec.2023. De laatste van het kalenderjaar 2023 is een thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Zes wedstrijden terug was er een verliespartij die gevolgd werd door een winstpartij. Deze lijn hebben de talenten van Telstar voortgezet en als het dan goed is zou er deze zaterdag een winstpartij volgen. Het werd een overwinning en wat voor één. Telstar klapte uit de startblokken om zomaar te zeggen en ging vanaf de aftrap vol gas met als gevolg binnen het minuut een prachtig doelpunt van Yesmin. 1-0. Een prachtig afstandsschot over de keepster in de verre hoek. De Witte Leeuwinnen bleven kansen afdwingen maar het was steeds net niet helaas. Kwa echte kansen voor de goal kunnen we toch wel stellen dat de teller net zo makkelijk op 5 of zelfs 6 had kunnen staan maar er is ook nog altijd een keepster die je eerst voorbij moet gaan. Daar had onze keepster Floor deze wedstrijd geen last van want echte reddingen kwamen pas aan het einde van de wedstrijd en dus bleef zij op afstand toekijken hoe de kansen gemist werden en het 1-0 bleef tot de laatste minuut. Het was opnieuw Yesmin die aan alle spanning een einde bracht en in de 90e minuut de 2-0 liet aanteken op het scorebord. Een prima overwinning , Gefeliciteerd. foto's zie menu.

14 dec.2023. Een bewogen eerste helft van het seizoen met winstpartijen maar ook verliespartijen. Met nog één wedstrijd te gaan wordt het jaar altijd gezellig afgesloten met elkaar. Dit jaar waren de vrouwen1 in de namiddag al begonnen terwijl de beloftes, ivm hun wedstrijd aankomende zaterdag tegen Heerenveen, na hun training konden aansluiten en beide teams konden genieten van een gezamenlijke maaltijd. Na het eten was het tijd voor spellen en cadeaus in het supportershome en later in het spelershome.  

9 dec.2023. Het beloftenteam van Telstar draait op dit moment een wisselvallig seizoen. In de afgelopen maand wordt een verliespartij gevolgd door een winstpartij. Na de winst in Sittard een week terug was er op deze regenachtige dag wederom een verlies. De Talenten van FC Utrecht waren te gast in het 711stadion en gingen met de winst aan de haal. Na 15 minuten was het Utrecht dat de score opende (0-1) maar vlak voor de pauze weet Telstar de stand gelijk te trekken door een doelpunt van Resa. Met een 1-1 ruststand was er alles nog mogelijk. Na de pauze was het al snel Utrecht dat wederom op voorsprong kwam. (1-2). Wissels moesten er aan te pas komen om het tij te keren maar ook met Cheraya en Anne in de gelederen was het Utrecht dat de score weet te vergroten naar 1-3. Echter twee minuten later was het opnieuw Resa dat de achterstand weet te verkleinen met haar doelpunt.(2-3) Met nog 10 minuten te spelen om er alsnog een punt uit te halen was de opdracht maar helaas kwam dat puntje niet en verloor het onder19 met 2-3. Met dit verlies staat het team van Alparslan op een laatste plaats met 7 uit 11 in de B-poule van deze Vrouwen Eerste divisie. Om toch het eerste deel van de competitie goed af te sluiten en zelfs van de laatste plaats af te komen moet er wel gewonnen worden in de laatste wedstrijd thuis tegen Heerenveen. Helaas ook door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn en dus geen foto's van de partij tegen FC Utrecht. 

4 nov.2023. Het team van Alparslan mocht op deze zaterdag zonder voetbalcompetitie hun kunsten vertonen op het kunstgras alleen dan om een spelletje Padel te spelen in toernooivorm. Acht duo's mochten een uurtje ballen rammen bij Tennis en Padel vereniging PimMulier in Haarlem. Foto's zie menu.

15 okt.2023. Met het onder19 team van Telstar wil het nog niet echt lukken en hebben tot nu toe één punt uit vijf wedstrijden. Er zit zeker vooruitgang in maar het resultaat blijft achter. Een week terug nog een nipt verlies van 1-0 bij FC Utrecht waar in de voorbereiding nog met 4-0 werd verloren is zeker hoopgevend. Echter bleef ook daar de beloning voor het harde werken uit. Nu een week later ging de reis naar Friesland waar Heerenveen de tegenstander was op deze koude middag kunnen we wel stellen. Veel aanvangstijden in deze klasse zijn belachelijk laat en dus ook deze zaterdag werd er pas afgetrapt om 17.00 uur! De vrouwen1 van Heerenveen waren vrij dit weekend en dus grote kans dat hun beloftenteam versterkt voor de dag kwam deze wedstrijd maar het blijft nog altijd elf tegen elf. Een eerste helft waar beide teams redelijk gelijkwaardig waren en Heerenveen de betere kansen had maar ook onze Nicci had de score kunnen openen maar de keepster van de Friezinnen wist de bal nog net weg te werken en via de paal terugkomend in het veld was Noa net te laat om in te tikken. Heerenveen kwam wel op 1-0 uit een corner. In de tweede helft was Heerenveen gevaarlijk met hun snelle mensen en komen op 2-0 en ook 3-0. Nicci weet nog wat terug te doen in de extra tijd met een prachtig schot die de keepster kansloos liet. Eindstand 3-1. Hard gewerkt maar ook deze keer gingen de Witte Leeuwinnen de bus in huiswaarts. (foto's zie menu.)

16 sept.2023. Een bus die niet komt opdagen en dus veel te laat vertrek van het 711 stadion in Velsen-Zuid was geen goed begin van de voorbereiding voor het beloftenteam onder19. Sparta deze middag is geen onbekende voor Telstar want nog niet lang geleden stonden beide teams tegenover elkaar in de finale van het toernooi in Loil. De finale werd verloren enkel weken terug en ook deze zaterdag waren de Spartaanse vrouwen beter en wisten vier keer het net doen bollen. Sparta-Telstar 4-0. (geen foto's)

10 sept.2023.  Na de oefenreeks voor het Onder19 team is de competitie dan ook voor hun begonnen. Op een snikhete zaterdag in september waren de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam de tegenstander in het 711 stadion. Al gauw kon men zien dat er een aantal zeer technische meisjes bij de tegenstander liepen waar het team moeite mee hadden. Na 28 minuten kwam Excelsior op voorsprong uit een corner. Cathy was nog heel dichtbij maar zag haar bal onderkant lat weer het veld in stuiteren. In de blessuretijd van de eerste slaat Excelsior nog eens toe en maakt er 0-2 van. Echte grote kansen bleven ook uit in de 2e helft voor de Witte Leeuwinnen en een opgelegde kans via een penalty werd ook niet binnen geschoten helaas. Excelsior loopt uit naar 0-4. Het was Yasmin die in de slotfase met een mooi afstandsschot dan toch voor het eerste competitiedoelpunt zorgden. eindstand 1-4. foto's wedstrijd zie menu O.19.

14 juli 2023. Oefenwedstrijd FC Utrecht-Telstar 4-0. Na enkele weken van training was er dan een echte oefenpot tegen een team dat ook in dezelfde competitie zit als Telstar. De reis op de vrijdagavond ging naar nieuwkomer FC Utrecht waar op het trainingscomplex Zoudenbalch de wedstrijd gespeeld werd. In onderling overleg werden er drie blokken van 30 minuten afgewerkt en nog een penaltyserie als slot. In het eerste half uur waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren er zeker kansen voor de Witte Leeuwinnen maar zonder resultaat. Utrecht kwam op voorsprong en was in het 2e en 3e blok de betere met mooie aanvallen waar Telstar geen antwoord op had. Uiteindelijk werd het een 0-4 nederlaag voor de Telstar beloften. foto's zie pag. ,,seizoen 23-24"

Zaanstad Cup 2023. Telstar KAMPIOEN ZAANSTAD CUP 2023. Ook dit jaar is Telstar van de partij en wel met het nieuwe jonge team ofwel Telstar Beloften O.19. Een mix van speelsters van afgelopen seizoen, nieuwe speelsters van buiten en de Academie speelsters die de overstap hebben gemaakt, is het dus een groep met veel talent wat uiteindelijk voor successen moet gaan zorgen. Dus eerst de Zaanstad Cup waar O.19 in de poule zitten met de vrouwen1 teams van KFC, Zaandijk, Assendelft en Rood Wit Zaandam en na drie wedstrijden koploper is met negen uit drie. Met nog 1 wedstrijd te gaan op de zaterdag werd de finaledag een hele lange dag. Net na 10 uur al verzamelen voor de wedstrijd om 11.40 uur tegen Rood Wit Zaandam maar zoals verwacht hadden de vrouwen van Zaandam , die onderaan in de poule stonden, zich afbericht bij de organisatie en dus werd deze wedstrijd op papier afgedaan met een 3-0 overwinning en met 12 punten uit 4 wedstrijden gingen onze meiden glansrijk door naar de finale die uiteindelijk pas om 16.35 uur begon. Gelukkig hebben ze begin middag nog een oefenwedstrijdje toegevoegd gekregen van de organisatie en ook die werd met 4-0 gewonnen. En dus de finale voor heel veel publiek tegen de vrouwen van WSV'30 en ook die werd gewonnen met 1-0 en rond etenstijd ging de dik verdiende beker de lucht in voor dit Telstarteam O.19. Gefeliciteerd meiden !!  foto's zie pag. '23-'24

1 juni 2023 De laatste activiteit van seizoen 22-23 voor de beloften speelsters en staf is de traditie met een BBQ. Zoals bekend halverwege het seizoen maakte de KNVB bekend dat er een streep gaat door de vrouwen beloften competitie en dat in het nieuwe seizoen 2023-2024 dit een team moet worden van leeftijd Onder19. Erg teleurstellend voor een groot aantal speelsters die ouder zijn dan 19 jaar maar net nog niet het niveau hebben om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het gevolg is dus afscheid nemen van een droom voor deze speelsters. Afscheid nemen dus van een hele leuke groep meiden maar ook trainer Bas gaat het rustiger aan doen en verlaat Telstar. Langs deze weg wens ik een ieder heel veel succes met hun nieuwe uitdaging bij een andere club. foto's zie pag.1. foto's/wedstrijden.

26 mei 2023 De laatste wedstrijd van het seizoen was een strijd tot de laatste minuut maar dan toch nipt verloren met 2-3. De middag begon natuurlijk met een traditie en dat is dat elke speelster een familielid vriend of vriendin mee aan de hand mag nemen om het veld te betreden. Van jong tot oud en dat is altijd prachtig om te zien. Toch ook een wedstrijd met een tintje van teleurstelling want nadat de knvb heeft besloten de beloftencompetitie in te ruilen voor een een Onder19 competitie zijn er een aantal speelster die dus niet meer in het team kunnen blijven gezien hun leeftijd. Enkele speelsters zullen aansluiten bij de vrouwen1 volgend seizoen maar ook andere zullen verplicht moeten uitkijken naar een andere club. Maar goed, eerst maar eens het seizoen afsluiten met een goed resultaat tegen Twente dacht iedereen. Twente komt al snel op voorsprong maar Mila weet later de stand gelijk te trekken en het was Lize die de Witte Leeuwinnen op voorsprong zette. Een ongelukkige bal in de verdediging verdwijnt achter Floor en dus 2-2 op het scorebord. Wie zou er aan het langste eind trekken was de vraag in de 2e helft want het kon alle kanten op. Strijd werd er geleverd met ook nog eens een scheidsrechter die veel liet doorspelen dus je wist nooit waar je aan toe was al ging je tegen de grond echter daar had Twente ook last van. En dan toch komt Twente op voorsprong (2-3) maar Telstar gaf niet op en in de blessuretijd dacht iedereen het doelpunt te vieren van Mila maar na het feestje aan de zijlijn met staf en reservespeelsters bleek de grensrechter iets ander te hebben gezien en na overleg werd het doelpunt alsnog afgekeurd helaas. Rechtvaardig of niet , we zullen het nooit weten. Gelukkig was er wel het gevoel dat er gestreden is ondanks dus dat nipte verlies. Foto's zie menu.

22 apr.2023 Het beloftenteam mocht het op deze regenachtige middag opnemen tegen het beloftenteam van Fortuna Sittard. Al twee keer eerder dit seizoen speelden de beide teams tegen elkaar en beide keren in Sittard en met een goed resultaat. Winst en een gelijkspel voor Telstar dus Fortuna is er op gebrand om met een lekker gevoel de lange reis terug naar Sittard te aanvaarden. Helaas voor hun gingen ze zonder punten deze dag naar huis. In de stromende regen werd er afgetrapt en was het Telstar die de score opende. Een voorzet in het strafschopgebied die niet goed verwerkt werd door zowel F.S. als Telstar maar het was Nienke die met een uiterste poging de bal wonderbaarlijk met een lob de keepster kansloos liet. 1-0. Fortuna trok later de stand gelijk en met een 1-1 gingen beide teams kletsnat de kleedkamer in. Na de pauze was het gelukkig droog de rest van de wedstrijd en werd er behoorlijk gestreden voor elke bel. Felle duels en veel vrije trappen waren het spelbeeld met als gevolg dat Britt geblesseerd het veld moest verlaten vroegtijdig. De Witte Leeuwinnen kwamen wederom op voorsprong door goed doorzetten en een gestopte bal van de keepster werd in de rebound prima binnengekopt door Estella. In de slotminuut was het opnieuw raak door Noa en werd er een mooie overwinning behaald. Gefeliciteerd meiden! Met nog twee wedstrijden te gaan ( vv Alkmaar uit en FC Twente thuis) is het einde van de competitie weer in zicht.  foto's zie menu.

1 apr.2023 De reis voor het beloftenteam ging op deze regenachtige dag naar Rotterdam om daar de strijd aan te gaan tegen Feyenoord. Eerder werd er in het seizoen nog verloren met 1-2 en 1-3 in Velsen Zuid en hopelijk zou winst nu welkom zijn voor de Witte Leeuwinnen. Helaas was het ook deze keer een verlies (2-1). Na een achterstand in de 1e helft weet Lize de stand gelijk te trekken maar net voor de pauze was het opnieuw Feyenoord dat een de voorsprong pakte. Na de pauze werd er niet meer gescoord in was er opnieuw een nipt verlies tegen Feyenoord. Helaas was ik niet aanwezig dus geen foto's. 

25 mrt.2023  Telstar-Heerenveen 4-1.  De weersverwachting deze middag was harde wind en regenbuien maar dat maakte helemaal niet uit voor de speelsters van het beloftenteam want na 90 minuten was de jacht van de Witte Leeuwinnen gaan liggen en was er enorme ontlading na een mooie overwinning. De blessure van Kyra kwam hard aan bij het team dus zou en moest er gewonnen worden al is het alleen maar voor Kyra. Het bleef lang 0-0 in de eerste helft maar toen de sluisdeuren in de hemel open gingen was daar Noa A. die op de goal afging en keurig de keepster kansloos liet. 1-0. Het doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd en ging het shirt van Kyra de lucht in. Tot op het bot zeiknat zochten ze de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. Met bakken bleef het ook in de pauze naar beneden komen maar na regen komt zonneschijn ofwel het werd droog bij aanvang tweede helft. Telstar weet de voorsprong te verdubbelen want Estelle brengt Noa K. in stelling die keurig intikte. 2-0. Heerenveen komt dan snel met een antwoord (2-1) maar daar bleef het dan ook bij voor de Friezinnen deze middag. Esmee en ook Joy dachten van buiten de zestien meter de keepster eens te testen en met succes. 3-1 Esmee 4-1 Joy. Een mooie overwinning. Gefeliciteerd. En de groepsfoto....brullende Leeuwinnen? in ieder geval een harde oerkreet!

4 mrt.2023 De uitwedstrijd in Enschede, aanvang 17.00 uur,  werd een enorme domper voor de vrouwen van het beloftenteam. Een eerste helft zonder doelpunten maar na de pauze werd deze wedstrijd beslist in de laatste minuten van de wedstrijd, Lune kreeg weer speelminuten na haar lange revalidatie en Noa wist de score te openen in de 50e minuut. (0-1) FC Twente kwam langszij in de 68e min, en lang zag het er naar uit dat beide teams de punten zouden delen maar FC Twente sloeg keihard toe in de 92e min. wat hun uiteindelijk de overwinning bracht. Helaas zonder een puntje de bus voor de lange terugreis naar Velsen Zuid. 

18 febr.2023. Voetballen met carnaval is in nederland niet aan de orde tenzij er ingehaald moet worden en dus met nog een wedstrijd tegoed uit in Heerenveen mocht het beloftenteam afreizen naar het hoge noorden.  Ik zelf niet aanwezig maar het team boekte een prima overwinning van 2-4 tegen het beloftenteam van Heerenveen. Voor de pauze was het Kyra en Lize die het net weten te vinden (rust 1-2) en na de thee waren het Lieke en Britt die raak schoten.


4 febr.2023  Na de nederlaag tegen Feyenoord een week eerder ging de reis op zaterdag naar Sittard voor de wedstrijd in poule-B tussen de beloftenteams Fortuna Sittard en Telstar. 10.15 verzamelen terwijl we pas om 16.00 uur spelen maar daar was duidelijke uitleg over. We gaan samen in de bus met  de mannen O.21 want die spelen om 15.00 uur tegen Fortuna alleen op een ander sportcomplex. Al met al een bomvolle bus en na aankomst, nadat we O.21 hadden afgezet, waren we 2,5 uur voor aanvang wedstrijd al op op het sportcomplex. Beetje vroeg dus even vrije tijd om wat te wandelen in de omgeving. Je weet maar nooit hoe zo'n lange wachttijd zijn uitwerking heeft op de spelers maar daar was naderhand niks van te merken. Strijd werd er geleverd en de meiden bleven doorgaan tot het einde. De eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd maar Fortuna wist twee keer te scoren.  De Witte Leeuwinnen weten de aansluitingstreffer te maken want een prachtige diepebal bracht Mila in stelling en prikte de bal in de hoek. Rust 2-1.  Na de rust was het Telstar dat Fortuna zwaar onder druk zette en na een corner van Lieke was daar de beloning  want de bal verdween in de hoek na een rake kopbal van Britt en de keepster kansloos liet. 2-2. De invallende duisternis was een feit en de lichtmasten gingen aan. Fortuna herstelde zich enigszins en wist weer op voorsprong te komen en liet de jarige Floor kansloos. 3-2. Het zijn niet voor niks Witte Leeuwinnen en dat maakte ze ook waar in de slotfase. Onder toezicht van het mannenteam O.21 ,die inmiddels waren gearriveerd na hun wedstrijd, was het corine die de bal onderschepte in de verdediging en Lieke in stelling bracht die vervolgens met een prachtige lob de 3-3 op het scorebord zette. Een dik verdiend punt maar nog mooier was de entree van Tess na lang blessureleed weer haar eerste minuten mocht maken. foto's zie menu.

21 jan.2023  De wedstrijd tegen Heetrenveen heeft geen doorgang kunnen vinden ivm meerdere corona besmettingen in het team van Telstar. De wedstrijd zal op een later tijdstip dit seizoen gespeeld gaan worden. Hopelijk zorgt het voor niet nog meer besmettingen binnen de club. Sterke meiden!


13-15 jan.2023  Het nieuwe jaar voor het beloftenteam is begonnen met een drie-daagse naar Duinrell Wassenaar waar er op zaterdag en zondag werd gestreden om de Wintercup in hun klasse. In de poule op zaterdag werd op deze regendag gewonnen van AFC A'dam met 2-0 en ook FC Eindhoven werd verslagen (1-0) door onze beloftes. Verlies was er tegen Seastum met 1-0 en dit allemaal in wedstrijdjes van 25 minuten. Telstar drong door dit resultaat door tot de halve finales waarin FC Rijnvogels (op hun eigen terrein) op zondag de tegenstander was. Het bleef 0-0 en dus moesten penalty's de doorslag geven. De Witte Leeuwinnen wonnen en mochten in de finale aantreden wederom tegen Seastum. Ook deze pot werd uiteindelijk beslist door penalty's want die 25 minuten die vlogen om in het stormachtige weer. Na 5 strafschoppen was het 4-4 en uiteindelijk won Seastum met 7-6 en ging de beker mee naar Zeist ipv Velsen Zuid.


12 nov.2022  Grote nederlagen of kleine nederlagen, feit is dat er geen punten meer gepakt zijn na de openingswedstrijd in Sittard. Opvallend natuurlijk zijn de vele blessures en om dan in een vaste samenstelling te spelen is moeilijk. Hard blijven werken is het enige antwoord. Feyenoord was deze middag te gast in het het BUKO stadion en het werd een spannende wedstrijd. Beide teams hadden kansen maar hielden elkaar in evenwicht tot de 18e min. toen Lize een solo afronde met een prachtig schot in de verre hoek bij de Feyenoord keepster. 1-0. De Rotterdamse meiden kwamen in de 34e min. langszij (1-1) en met een 1-1 werden na 45min. de kleedkamers opgezocht door de teams. In de loop van de 2ehelft werden de Witte Leeuwinnen meer naar achteren gedrukt en namen de krachten af. Het einde van de wedstrijd naderde en werd er gestreden alleen was het Feyenoord die de trekker overhaalden in de 85e minuut en de winst naar zich toe trok. Helaas wederom met lege handen maar met hard werken komen de punten vanzelf. foto's zie menu.


29 okt.2022  Het zit niet mee deze maand. Drie punten in vijf wedstrijden is niet goed kunnen we stellen. Tegen PEC Zwolle was de schade nog enigszins beperkt en werd er verloren met 3-1 maar dan volgt er weer een oorwassing in Den Haag tegen ADO en ging men naar huis met een 7-1 nederlaag. Natuurlijk spelen blessures hier een grote rol in en wordt het tijd dat de ziekenboeg eens leegloopt want het zijn er toch wel een aantal en dus heeft het team daar last van. De wedstrijd tegen Ajax op 5 nov is een weekje verplaatst dus hopelijk is het team wat meer compleet.


1 okt. 2022. Flinke oor wassing voor het beloftenteam! Ja wat moet je dan nog zeggen of beter gezegd schrijven als je met 0-9 verliest. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer en in no time stonden ze met 0-2 achter met een uiteindelijke score van 0-9.Het is het uithuilen en opnieuw beginnen of beter gezegd snel vergeten. Excuses zijn er altijd wel te vinden, speelsters die de avond ervoor nog mee waren en hebben gespeeld tegen Feyenoord, de blessures van een aantal en dan noodgedwongen de aanvulling vanuit de academie met Yesmin en Jasmin . Voor hun prachtig om te mogen invallen maar dan liever met een andere score. Maar ja, er stonden er toch gewoon elf en PSV was gewoon veel beter. foto's zie menu.


17 sept.2022. In de beloftencompetitie is er één nieuwkomer en dat is Fortuna Sittard. En ja, je kan deze uitwedstrijd maar vast gehad hebben want het is een aardig busritje naar het verre zuiden. Met een aanvangstijd van 16.00 uur was het niet extreem vroeg verzamelen en kwam iedereen relax naar het BUKO stadion. Na een ritje van ruim twee uur waren we ruimschoots optijd en werd de staf ontvangen met koffie en heerlijke vlaai. De vele buien deze zaterdag trokken om Sittard heen en werd er heerlijk in het zonnetje gevoetbald. Een eerste helft waar er kansen waren voor beide teams maar het was Nicci die scherp was en een tekorte pass in de verdediging onderschepte en de 0-1 op het scorebord zette. Na de thee was Fortuna de betere want er werd geen kans meer afgedwongen door de Witte Leeuwinnen en Fortuna kreeg kansen hele grote kansen maar het vizier stond niet op scherp en Telstar had Floor op doel die er alles aan deed om de nul te houden. Gelukt uiteindelijk en de drie punten gaan mee terug naar Velsen. Op de terugweg werd er nog een heerlijke pannenkoek gegeten nabij Valkenswaard want de avond was inmiddels gevallen. foto's van de wedstrijd zie menu.