Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Telstar Vrouwen

22 sept.2023. Een weekend met interlandvoetbal betekent een oefenwedstrijd voor de Witte Leeuwinnen op deze vrijdagavond. Tegenstander was het Belgische Anderlecht uit Brussel. Telstar dan eindelijk in het nieuwe tenue in een thuiswedstrijd voor een handjevol mensen want met een vrouweninterland op tv en de verwachte regen was de opkomst van het publiek matig. Met het nieuwe tenue dus maar kwa kleur vraag ik me af of we nog van ,,Witte" leeuwinnen kunnen spreken. Maar goed, vanaf de aftrap probeerde Telstar de tegenstander op te jagen maar Anderlecht is een leuk team en wist er af en toe goed onderuit te voetballen. De betere kansen waren dan ook voor de Brusselse vrouwen in de eerste helft maar zoals vaker was keepster Kelly een sta in de weg voor de tegenstander. Telstar kreeg ook zeker kansjes maar niet veel. Beide ploegen hielden elkaar dus in evenwicht en gingen de pauze in met een 0-0. Na de pauze was daar ook de verwachte regen die onophoudelijk de tweede helft uit de lucht bleef komen. Wissels in de pauze waren er voor Telstar waaronder Mei Wei die de plaats van Kelly onder de lat mocht innemen. Opnieuw de kansen voor Anderlecht en later in de wedstrijd kwamen de Brusselse op voorsprong. 0-1.  De Witte Leeuwinnen zochten de aanval en in de laatste minuten en werden beloond met een doelpunt. Wat er allemaal gebeurde in het vijfmetergebied kon ik niet zien maar de handen gingen omhoog en de scheidsrechter kende het doelpunt goed. De teams weer in evenwicht 1-1 en daar bleef het dan ook bij in die zeiknatte tweede helft. (foto's zie menu.)

16 sept.2023. De start van de competitie na twee wedstrijden had beter gekund. Dat het team meteen PSV, FC Twente en vervolgens Ajax als tegenstander treffen dan zal er kunst en vliegwerk verwacht worden van de Witte Leeuwinnen want dat zijn juist de topploegen en dan is het nog afwachten hoe hoog de score gaat oplopen zoals bekend van afgelopen seizoen. Helaas ook dit seizoen tot nu toe hoge scores die het team moet incasseren kunnen we naderhand stellen. Tegen PSV grote kansen om op voorsprong de pauze in te gaan en dan vervolgens met 5-0 eraf gaan is niet het gewenste resultaat. Ook tegen meervoudig Nederlands kampioen FC Twente keken de speelsters van Telstar in de rust al aan tegen een 0-5 achterstand. Wederom net als tegen PSV denk je tegen het einde prima gedaan in de 2e helft zonder tegendoelpunten en vliegen er weer doelpunten in. Waar het in Eindhoven er drie waren was het een week later wederom raak in de laatste minuten met wee doelpunten voor de Tukkers. Na de wedstrijd werd onze doelvrouw Kelly Steen in het zonnetje gezet want zij speelden haar 50e competitiewedstrijd voor de Witte Leeuwinnen. Over twee weken mogen ze weer aan de bak op de Toekomst in Amsterdam en wie weet. Hopen op een stuntje mag altijd.  (Foto's Telstar-Twente zie menu.)

11 sept.2023. Portret en teamfoto. Wat een dag moest worden met veel foto's en leuke films werd echter alleen een fotosessie met het reserve uittenue. Zoals eigenlijk verwacht gezien het verleden zijn het thuistenue (wit) en uittenue (zwart) nog niet binnen van de leverancier. Hopelijk gaan we snel op herhaling met het mooie hagelwitte tenue want het zijn niet voor niks ......Witte Leeuwinnen.

9 sept.2023. De kop is eraf in de competitie voor de Witte Leeuwinnen want op deze snikhete zaterdagmiddag heeft Telstar haar eerste competitiewedstrijd afgewerkt in Eindhoven. Op het trainingscomplex van PSV waren de vrouwen van PSV dus de eerste tegenstander en meteen een pittige tegenstander voor het team van Marelle Worm. Vol vertrouwen maar ook niet zeker wetend waar het team nou staat werd er afgetrapt om 14.00 uur. Een snelle goal in de 11e minuut van PSV is dan ook niet waar je op zit te wachten zo snel. Echter kregen de Witte Leeuwinnen drie opgelegde kansen maar helaas stond het vizier niet op scherp laten we maar zeggen. Uiteindelijk duurde het tot de 63e minuut dat PSV opnieuw het doel wist te vinden. (2-0) Telstar bleef dus lang stand houden maar echte grote kansen werden er in de 2e helft niet afgedwongen. Ja en wat er dan gebeurt vanaf de 84e minuut is heel jammer. 3-0. 4-0 en 5-0 in die laatste minuten. Zo jammer. Helaas maar op naar de volgende wedstrijd en dat gaat wederom een moeilijke worden want FC Twente komt op bezoek in Velsen-Zuid. 

19 aug.2023. Chinatsu Kira komt het team versterken. Na een oefenstage eerder in de zomer heeft Telstar zich versterkt met Chinatsu Kira. Deze speelster uit het land van de rijzende zon Japan is tussentijds na haar eerste kennismaking met Nederland en de club weer terug gegaan maar is op 13 augustus geland en meteen doorgereisd naar het team wat op trainingskamp was in het Noord Hollandse Ursem. Ondanks dat Kira pas op het laatste moment kon aansluiten was er meteen haar vuurdoop op het water want de laatste activiteit van het weekend was Suppen. Waar het heel voorzichtig zittend op de sup nog begon voor Kira kwam ze twee uur later als een prof rechtopstaand en lachend op het eindpunt aan. (zie foto's Suppen) Maar goed, Kira komt over van het Spaanse SA AEM. Begon haar carrière in Japan bij Urawa Red Sox in 2010 om vervolgens in 2020 te verkassen naar Melbourne City waar ze na één seizoen de overstap maakte naar Orca Kamogawa. Daar is ze bijna twee seizoenen actief geweest gevolgd met een overstap naar Spanje om vervolgens nu voor Telstar te kiezen. In 2008 heeft zij als Japans jeugdinternational het WK O.17 gespeeld en is volwaardig Japans international geworden in 2014 waar ze 12 interlands heeft gespeeld. Met deze transfer hoopt Telstar dat de 32 jarige met haar ervaring een toevoeging is in het team van Marelle Worm. Kira SUCCES !!

Wie zijn die nieuwe speelsters eigenlijk die de overstap naar Telstar hebben gemaakt deze zomer? Zoals bekend bij iedere club is het een komen en gaan van speelsters in de zomerstop en dat is niet anders bij de Telstar vrouwen afdeling. Het team is al aardig compleet en zoals men kan zien op de groepsfoto hieronder tijdens het trainingsweekend in Ursem staan er wat onbekende gezichten tussen. Hier wat info over onze nieuwe aanwinsten.

Carolina Wolters is 27 jaar, aanvalster en komt over van Fortuna Sittard. Speelden vanaf 2015 bij Standard Luik in Belgié en is tijdens het seizoen 18-19 overgestapt naar Achilles'29 die toen nog in de Eredivisie Vrouwen actief waren als club. Echter ging in de zomer van 2019 daar de stekker eruit en is Carolina opnieuw verkast naar Belgié waar ze 2 seizoen speelden voor KRC Genk. Na Genk nog 1 seizoen bij Allemania Aachen (Dld.) om vervolgens te vertrekken naar nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen seizoen 22-23 Fortuna Sittard. Elise Meijerink is 28 jaar, middenveldster en komt van KAA Gent. Elise heeft vanaf 2017 tot 2022 bij de vrouwen van Heerenveen gevoetbald en was afgelopen seizoen te bewonderen in Belgié waar ze uitkwam voor de KAA Gent Ladies. Jannette van  Belen is 25 jaar,  aanvalster en komt over van ADO Den Haag. Speelden van 2014 tot 2019 bij FC Rijnvogels en maakte de overstap naar ADO Den Haag waar ze vier seizoen actief is geweest. Isabelle Nottet is 20 jaar, middenveldster en komt over van VV Alkmaar waar ze vanaf 2020 actief was als voetbalster. Kim Remijnse is 25 jaar, verdedigster en komt over van VV Alkmaar. Kim speelden drie seizoenen, 2019-2022, voor het beloftenteam van Sparta Rotterdam en speelden afgelopen seizoen in de Eredivisie Vrouwen bij VV Alkmaar. Als laatste nieuwkomer voorlopig bij de Witte Leeuwinnen is Nikki Ridder. Ze is 24 jaar en verdedigster en komt over van Excelsior Rotterdam. Nikki heeft vanaf 2015 tot 2018 bij ADO Den Haag gevoetbald en is in de zomer van 2018 overgestapt naar Excelsior R'dam waar ze tot afgelopen seizoen actief was. Ik wens jullie allen veel succes!!!

11-12-13 aug. 2023. Zoals in elke voorbereiding voor het nieuwe seizoen gaan de vrouwen op trainingskamp. Doel is altijd om natuurlijk om samen te bouwen aan iets moois en elkaar weer beter te leren kennen want ook dit jaar zijn er weer nieuwe speelsters die het team komen versterken. Vrijdagmiddag werd er verzameld in de Noord Hollandse polder in het plaatsje Ursem waar een groepsaccommodatie was gehuurd genaamd De Gouden Leeuw. Toepasselijker was geweest De Gouden Leeuwin maar onze Witte Leeuwinnen moesten het er maar mee doen. Het weekend bestond uit groepsgesprekken, presentaties, trainen, wedstrijd spelen en natuurlijk mogen de leuke activiteiten niet ontbreken. Na aankomst was het omkleden en zich verplaatsten naar de plaatselijke trots Sportclub Dynamo voor een training en na de avondmaaltijd werd de focus gelegd op het nieuwe seizoen dmv een presentatie en bijvoorbeeld uitleg speelwijze dit seizoen. De zaterdag begon in de ochtend met een activiteit waar verschillende groepjes hun slimheid konden toepassen ofwel hoe maak ik van iets kleins zonder te betalen iets veel waardevoller. Het begon met een wasknijper en uiteindelijk kwamen ze met de leukste voorwerpen terug uit het dorp. De middag stond in het teken van de wedstrijd die gespeeld werd in het eigen stadion dus allemaal in de auto's en terug naar Velsen-Zuid waar de selectie van Rijnvogels de tegenstander was. Er werd gewonnen met 5-0. Na de wedstrijd ging de reis door naar Bergen voor een BBQ bij één van de sponsoren en later op de avond na terugkomst in Ursem volgde er nog een dropping voor de speelsters die dan ongezien terug de accommodatie moesten bereiken. Hilariteit natuurlijk met groepjes die in bermen, weilanden en tuinen lagen om maar niet gezien te worden door de rondrijdende stafleden. De zondagochtend was het inpakken, opruimen en uitchecken om vervolgens richting de laatste activiteit te gaan. En als men dacht even te relaxen bij deze laatste activiteit die kwam bedrogen uit want het hele team ging het water op om te Suppen. De plaats van handeling was een natuurgebied net buiten Hoorn waar vier groepen verschillende routes moesten afleggen dit ivm het uitvoeren van opdrachten bij de vier stafleden die verspreid zaten over het natuurgebied. Ruim twee uur bevonden de speelsters zich op het water en ze hebben zich prima vermaakt. Ik zelf reed al die tijd rond op mijn fiets om zoveel mogelijk leuke en mooie foto's te maken van dit spektakel. Rond half drie was er nog een kleine speech van trainster Marelle Worm en kon iedereen huiswaarts gaan. Een zeer geslaagde 3-daagse dus met waarschijnlijk de nodige spierpijn op maandag in de armen. Foto's van de wedstrijd en het het Suppen zie menu. (seizoen 23-24)

15 juli 2023. Telstar-Wartburgia 1-0. In het laatste weekend voor de pauze van drie weken in de voorbereiding speelden de vrouwen een oefenwedstrijd tegen top-klasser Wartburgia uit Amsterdam. Een laat aanvangsuur (17.30 uur) maar dat had alles te maken met de Open Dag van Telstar waar de mannen hun wedstrijd speelden (13.00 uur) en tussen beide oefenwedstrijden er tal van activiteiten waren op het veld vooral voor de kleine supporters. Uiteindelijk nadat alles was opgeruimd betraden beide ploegen het veld voor de warming-up en de wedstrijd. Tegen Wartburgia zijn het altijd leuke wedstrijden want die speel je niet zomaar van het veld en ook deze dag was het niet anders. Een Telstar dat nog zeker niet compleet is kreeg grote kansen maar ook de gasten uit A'dam lieten zich zien maar net als onze dames waren beide niet scherp voor de goal. Uiteindelijk was het Nicci die de afvallende bal, na een goede aanname in de zestien meter van Carolina, tegen het net schoot in de 60e minuut. Zeker na het doelpunt waren er grote kansen voor de Witte Leeuwinnen om de stand te vergroten maar helaas. En wat betreft de foto's, geef iemand de camera en ze klikken erop los zoals tijdens de Warming-Up. In dit geval was het teammanager Corine Ganga. Zie dus foto's warming-up en wedstrijd.

8 juli 2023. De kop is eraf en dus rolt de bal weer voor het eredivisieteam van Marelle Worm. In de eerste wedstrijd van de voorbereiding waren de vrouwen van Saestem uit Zeist te gast in Velsen. Met een nog niet compleet elftal waren enkele speelsters van O.19 opgeroepen voor deze wedstrijd en zelfs twee buitenlandse gastspeelsters die het Telstar mochten dragen. Een eerste helft waar de vrouwen uit Zeist als enige tot score komen en Telstar nog zoekende was. De tweede helft een geheel ander team van Saestem en een Telstar dat na de pauze gretig was en veel beter in de combinatie kwam en dus was het wachten op doelpunten. Uiteindelijk liepen de Witte Leeuwinnen uit naar een 5-1 overwinning. foto's zie menu.

1 juli 2023. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dus kan je niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. De vrouwen1 selectie begint enige vorm te krijgen maar is nog niet compleet heb ik van horen zeggen. Ondanks dat zijn de vrouwen inmiddels al twee weken keihard aan het trainen en staat voor zaterdag 8 juli de eerste test op het programma thuis in het BUKO stadion. Toch wel onverwacht hebben een aantal speelsters aan het einde van het seizoen te kennen gegeven dat ze vertrekken en ook een aantal die te horen hebben gekregen dat Telstar hun geen nieuw contract aanbied. Wat dit allemaal voor gevolgen heeft zal de toekomst uitwijzen. Voorlopig gaat de selectie nog twee weken door met trainen en zijn ze na die twee weken weer even drie weken vrij om op adem te komen na al die inspanning maar daarna is het onafgebroken door tot het begin van de competitie,  

2 juni 2023 De laatste activiteit van het seizoen is,  net als bij het beloftenteam een dag eerder (zie foto's),  de BBQ en om afscheid te nemen van speelsters want elk seizoen vertrekken speelsters en komen er nieuwe bij. Altijd een vreemde avond want je weet tot voor kort nooit wat een speelster van een 1e elftal gaat doen. Blijft zo'n speelster gewoon haar contract uitdienen, krijgt men wel of geen nieuw contract, gaat ze naar naar een andere eredivisie club of hopen op een avontuur in het buitenland. Alles is mogelijk en op deze BBQ is het wel duidelijk wie welke richting opgaat en zijn er de speeches van de trainers en speelsters en de afscheid cadeaus. Helaas was ik zelf verhinderd dus geen fotoreportage en zelf geen afscheid kunnen nemen van speelsters maar langs deze weg wil ik de speelsters die vertrekken bedanken voor hun inzet en hun veel succes toewensen wat ze ook gaan doen. (Video, alle doelpunten, gemaakt door trainster Marelle.)

20-27 mei 2023 KNVB Eredivisie Toernooi. Om de teams die uitgeschakeld waren voor de EredivisieCup (top4)  geen extreme lange pauze te geven tot het begin van de nieuwe competitie bedacht de KNVB nog een evenement waar de nummers 5 t/m 11 welkom waren in Zeist op de Campus van de KNVB om een 2-daags toernooi te spelen. Na loting kwamen de Witte Leeuwinnen in Poule A samen met ADO Den Haag, Jong Ajax en Excelsior. (J.Ajax vervanger Heerenveen). Vanaf de eerste wedstrijd op 20mei tot de laatste wedstrijd op 27mei is er gekozen voor een mix-team tussen dus 1e elftal speelsters en speelsters uit het beloftenteam.  Helaas heeft dit niet gewerkt of beter gezegd heeft geen succes gebracht want in poule A werd alles verloren maar ook op zaterdag 27mei in de verliezerspoule (Jong PSV, Jong Ajax en PEC Zwolle) werd ook niet gewonnen en dus eindigde Telstar als laatste in dit toernooi. Positief was het lekkere zonnetje deze twee zaterdagen. foto's zie pagina1 wedstrijden/foto's.

30 apr.2023  Na het verlies in Heerenveen (4-1) een week eerder moest er wat goed gemaakt worden in de laatste wedstrijd van de competitie. Zeker geen makkelijke opgave want de vrouwen uit Den Haag waren te gast in Velsen Zuid en in de eerdere ontmoeting werd er nog verloren met 4-0. Tevens een traditie de laatste thuiswedstrijd is de spelersescorte met eigen familie of vrienden. Van kleine kinderen tot opa's en oma's het maakt allemaal niet uit. Ook de nodige bloemetjes na afloop voor speelsters die Telstar gaan verlaten en bedankjes voor vrijwilligers want zonder hen zouden de thuiswedstrijden organiseren een stuk moeilijker gaan, Maar waar het allemaal om draaide was de wedstrijd natuurlijk. ADO heeft het betere van het spel dat resulteerde in een 0-1 voorsprong. Niet veel kansen voor de Witte Leeuwinnen maar ondanks dat gaf Do de bal perfect mee aan Isa die een heerlijk schot afleverde en diagonaal de bal deed belanden in de verre hoek. Met de 1-1 stand gingen beide teams de pauze in en bleef het spannend tot het Haags kwartiertje aanbrak. Klokslag in de 75e minuut kwam ADO op voorsprong en 7 minuten later waren ze uitgelopen naar 1-4. Helaas dus voor de Telstar Vrouwen die hebben gestreden maar het geluk niet aan hun zijde had tegen een beter ADO. Foto's van alles deze dag staan op de pagina: foto's wedstrijden. 

31 mrt.2023  Speel je nog een prima wedstrijd tegen Feyenoord twee weken eerder krijg je vervolgens in de twee wedstrijden erna maar liefst 13 doelpunten tegen en maak je er zelf twee. Ja zo kan het verkeren bij de Telstar Vrouwen dit seizoen. Fortuna Sittard maakte de reis naar het noorden en als nieuwkomer doen ze het gewoon erg goed in de competitie. De eerste ontmoeting in Sittard was het moment dat de Witte Leeuwinnen aan een goede reeks begonnen en punten pakten. Fortuna was het gelijke spel nog niet vergeten en dus in de stromende regen wilde de Limburgse vrouwen iets recht zetten en dat hebben de Telstar Vrouwen geweten. Met een 0-3 achterstand zochten de speelsters de kleedkamers op om zich op te warmen want men was tot op het bot drijfnat. Na de pauze was het spel niet anders en wist Fortuna de ene na de andere opening te vinden in de Telstar defensie met als resultaat een zevenklapper in het voordeel van Fortuna Sittard. Chelly wist nog wat terug te doen in blessuretijd maar dat was bijzaak. (1-7) Het einde van het het seizoen nadert en laten we hopen dat er nog wat puntjes gesprokkeld kunnen worden. 

24 mrt.2023 PSV-Telstar 6-1 Een wedstrijd op vrijdag en dan ook nog naar het zuiden dat stuit meestal op oponthoud en deze dag was dat niet anders want de wegen stonden weer ouderwets vol en als er dan nog een zwaar ongeluk gebeurt is op de snelweg dan is het aansluiten en stap voor stap voorwaarts. Gelukkig weet onze buschauffeur Peter nog wat omweggetjes te nemen maar uiteindelijk ontkwamen we niet aan de files en met flinke vertraging kwamen we aan bij het Fletcher Hotel om te eten en de wedstrijdbespreking te doen. De wedstrijd had natuurlijk wel iets speciaals want PSV verloor met 2-0 in Velsen-Zuid en was natuurlijk gebrand op revanche. Vanaf de aftrap waren het de PSV vrouwen die aandrongen en toch wel het betere van het spel hadden maar wederom stond Kelly een goede pot te keepen en wist de schoten onschadelijk te maken. Echter duurde het maar tot de 19e minuut want PSV maakt 1-0 en vijf minuten later stond het al weer 2-0. De Witte Leeuwinnen liepen niet achteruit maar probeerde gewoon hun spel te spelen wat de aansluitingstreffer tot gevolg was. Lieke, die per 1 maart officieel tot het 1e elftal behoort,  brengt in de 41e minuut de stand terug naar 2-1 en maakt haar eerste doelpunt voor de hoofdmacht. De schade bleef dus beperkt en dus alle kans na de pauze om voor die gelijkmaker te gaan. Niks van dit alles want PSV gaat in een extra versnelling en loopt uiteindelijk uit naar een 6-1 overwinning. Foto's wedstrijd zie pag.1.

12 mrt.2023 Telstar-Feyenoord 1-1. Telstar pakt een punt in blessuretijd !!! Wat een heerlijke ontknoping van deze wedstrijd want nu blijkt maar weer eens dat de wedstrijd pas is afgelopen zodra het fluitsignaal klinkt van de scheidsrechter. Na de winst een week eerder moeten de Witte Leeuwinnen in staat zijn om het Feyenoord moeilijk te maken. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen was ook al nipt en wie weet zou een goed resultaat in Velsen Zuid tot de mogelijkheden behoren. Een 1e helft waar de Rotterdamse vrouwen de overhand hadden en maar een enkele goede kans voor Telstar. Een opmerkelijke situatie bij een corner van Feyenoord werd door arbitrale trio over het hoofd gezien of beter gezegd verkeerd gezien wat een gelukje was voor Telstar. De hoge bal uit de corner kwam terecht bij de tweede paal waar Anna positie had genomen en met een prachtige reactie de bal vanachter de doellijn terug het veld insloeg alsof ze op het centercourt op Wimbledon stond. Echter de ingelopen Feyenoord speelster dacht wat zij kan kan ik ook en met gevolg een doelpunt wat de scheidsrechter in eerste instantie goedkeurt. Veel protest van Telstar doet de scheids besluiten om naar zijn grensrechter te gaan en de goal alsnog af te keuren. Maar ja, de livebeelden (ESPN) lieten duidelijk anders zien en er is natuurlijk geen VAR. Feyenoord komt dan wel op voorsprong (0-1) door een afstandsschot waar Kelly kansloos op was. Na de pauze ging het over en weer maar echte grote mogelijkheden bleven uit en dan de blessuretijd. Vier minuten extra tijd en dan keihard toeslaan en dat deed Isa. Een hoge bal ingepompt komt terecht rand 16 meter zo voor de voeten van ISA die met een heerlijk schot haar bal via de handen van Feyenoord keepster en binnenkant paal tegen het net zag belanden. Een enorme ontlading op het veld maar ook zeker op de goed gevulde tribune. Toch een puntje voor de Witte Leeuwinnen. Zo zie je maar dat je er altijd in moet blijven geloven dat het nog kan in de laatste minuten. Goed gewerkt! Gefeliciteerd met het puntje.


3 mrt.2023 VV Alkmaar-Telstar 1-2. Hele belangrijke punten voor de Witte Leeuwinnen in Alkmaar want bij verlies zou het gat 6 punten worden met VVA. Gelukkig wist Telstar dit te voorkomen en staat nu gelijk met Alkmaar op 11 punten en dus altijd nog kansen om te stijgen op de ranglijst. Dat het niet makkelijk gaat de laatste weken is wel duidelijk en daarom wordt er meer verwacht dan tactisch goed voetballen en dat is strijd leveren voor elke meter. Echter VVA zit ook in de hoek waar de klappen vallen en klapte er dus in deze wedstrijd bovenop waar de Witte Leeuwinnen het aardig moeilijk mee hadden soms. Echter Keepster Kelly weet zich zoals bijna elke week te onderscheiden met prachtige reddingen en waardoor Telstar nog alle kans had om het in hun voordeel te beslissen. Een voorzet van Isa over de grond werd op heel ongelukkige manier door een eigen speelster van VVA in eigen doel gewerkt en bracht de voorsprong voor Telstar. Vlak voor de rust was het VVA die langszij kwamen. 1-1. Na de pauze had Telstar het moeilijk maar bleef overeind en dan moet het even meezitten wat ook gebeurde 7 minuten voor tijd. Een aanval op links wordt nog weggewerkt door de verdediging van VVA maar zo in de voeten van Dominique die wel raad wist met deze geboden kans en schiet de bal in de verre hoek. Het was nog even billen knijpen maar de punten gingen mee naar Velsen Zuid. Overigens mocht Lune haar comeback vieren na lang blessureleed en dus haar eerste minuten van dit seizoen achter haar naam heeft staan. Lekker meiden, gefeliciteerd! Dat ik als fotograaf een hekel heb aan avondwedstrijden op een amateurveld en dus geen gebruik kan maken maken van vollop licht van mooie lichtmasten en dus goede foto's kan leveren is deze avond weer eens gebleken. Gelukkig zit er altijd wel een goede foto bij.  foto's zie menu

25 febr.2023  KNVB beker 1/8 finales.  Vanaf de achtste finales stromen de vrouwenteams uit de Eredivisie in het programma van de landelijke beker en om een plek te bemachtigen bij de laatste acht moet er eerst gewonnen worden van het sterke beloftenteam van PSV want die timmeren aardig aan de weg dit seizoen in de beloftencompetitie. Eerder ging het beloftenteam al onderuit dit seizoen met maar liefst 0-9 dus een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken. Niks minder waar want ook vrouwen moesten het onderspit delven tegen deze jonge groep talenten uit Eindhoven. Do wist de Witte Leeuwinnen nog wel op voorsprong te zetten na veel gemiste kansen van PSV maar na de voorsprong was het wel raak voor Jong PSV en gingen beide teams de rust in met 1-1. Na de rust weet PSV op voorsprong te komen maar ook deze keer werd het gelijk (2-2) door wederom Do. Dit alles een kwartier voor tijd. Die laatste 15 minuten is het openhuis en PSV loopt uit naar 2-4. Telstar één wedstrijd beker en meteen klaar voor de rest van het seizoen. Deze uitslag kwam toch wel hard aan moet ik zeggen en niet alleen bij speelsters en staf maar ook zeker bij hun supporters. . foto's zie menu.
3/10 febr. 2023. Na de nipte nederlaag tegen Ajax wil het even niet meer lukken met de Witte Leeuwinnen. Met een flinke nederlaag tegen Twente (9-0) was het uithuilen en opnieuw beginnen en hopen dat de draad weer snel opgepakt kan worden want na vele goede weken was dit toch een flinke domper op z'n zachts gezegd. Het gemis van spits Femke en verdedigster Felice in Enschede is al niet lekker en als voorhoede Semya ook nog eens uitvalt halverwege de 1e helft en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar goed, een week later tegen PEC Zwolle was er kans op revanch. Met Felice weer terug na een blessure was het dit keer Semya die niet kon spelen na de trap een week eerder.  Een 1e helft gelijk opgaand met betere kansen voor PEC maar met knap keeperswerk van Kelly bleef het 0-0 tot aan de rust. Na de rust ging het dus helemaal fout en gingen de Witte Leeuwinnen met een 0-4 nederlaag richting kleedkamer. foto's zie menu.


27 jan.2023  In de laatste drie wedstrijden 7 punten uit drie wedstrijden en wat zou het mooi zijn als de Witte Leeuwinnen wederom een punt of zelfs drie punten zouden pakken in Amsterdam. Maar zo makkelijk is dat niet want Ajax is de tegenstander en strijd om het kampioenschap maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Inmiddels weten we dat het team grote stappen heeft gemaakt en zo'n pakslaag thuis van 2-7 toen zou het zeker niet worden. Een heerlijke wedstrijd waar Anna al na één minuut een hele grote kans net naast schiet. De toon was gezet en Ajax wist meteen waar het aan toe was want achteruit leunen van Telstar dat konden ze wel vergeten. Druk op Ajax was de opdracht en dat ging prima. Ajax was gedwongen om steeds de lange bal te hanteren maar onze verdedigers en zeker onze keepster Kelly stonden hun vrouwtje. Telstar zelf kreeg kansen, heel gevaarlijke kansen maar keepster Lize Kop van Ajax wist ze te keren of gingen over. Met 0-0 gingen de beide teams aan de thee. Het was Ajax dat in de 54e minuut de score opende. 1-0. Echter Telstar bleef hetzelfde spelletje spelen en dus goed verdedigen en loeren op die enkele kans die altijd wel komt. Helaas mocht het niet zo zijn dat de Witte Leeuwinnen een puntje konden bijschrijven bij het totaal. Wederom strijd geleverd en het Ajax heel moeilijk hebben gemaakt en dat is al een prestatie op zich zelf. Geloof in eigen kunnen is het motto voor het team van Marelle Worm en de punten komen vanzelf. Prima wedstrijd toch! foto's zie menu.

20 jan.2023 Doorgaan waar het team was gebleven voor de winterstop en dat is winnen. Na winst in twee oefenwedstrijden was het nu tijd om in de eerste competitiewedstrijd van 2023 ook de goede lijn door te trekken tegen Excelsior. Een belangrijke wedstrijd gezien de ranglijst want Telstar wil omhoog kijken en dat moet beginnen met Excelsior. Wederom strijd want dat begint wel een kenmerk te worden voor de witte leeuwinnen en met succes. Het team van Marelle Worm kwam nog wel achter met 0-1 door eigenlijk een eigen fout in de verdediging maar wist al heel snel een fout van de Exc.keepster keihard af te straffen. (1-1). Het was Isa die goed bleef doorlopen of eigenlijk gezegd zeer oplettend was en de bal voor de voeten van de keepster weg tikte en niet kon missen voor een leeg doel. in de 1e helft stond de 2-1 ook al op het scorebord want Semya weet met een mooie stiftbal de uitkomende keepster kansloos te laten. De rest van de wedstrijd  werd er gestreden door beide teams om elke meter en Telstar weet zelfs op 3-1 te komen via een rake kopbal van Anna maar werd afgekeurd wegens buitenspel waar op de foto's absoluut geen sprake van was. Onbegrijpelijk! Nu was dat niet het enige wat fout ging bij het arbitrale trio wat tot veel woede veroorzaakten in het veld als buiten het veld. Maar goed, de winst is binnen en Telstar stijgt drie plaatsen op de ranglijst. Klasse meiden!  foto's zie menu.


14 jan.2023 De oefenperiode in de winterstop zit erop en de eredivisie staat weer op het punt van beginnen met een wedstrijd tegen Excelsior op de 20e januari. De laatste oefenwedstrijd was thuis tegen VV Alkmaar waar eerder nog in de competitie met 0-1 van werd verloren. Telstar gaat steeds beter draaien en dat was ook te zien in deze wedstrijd want er werd met 4-0 gewonnen op deze regenachtige dag. minder nieuws is dat Femke met een enkel blessure is uitgevallen en de vraag is nu hoelang zij langs de kant moet blijven. Sterkte Femke. foto's zie menu.


5-8 jan.2023 Het nieuwe jaar is begonnen en na een korte winterstop zijn de vrouwen van Telstar weer begonnen met trainen en voor vier dagen afgereisd naar Winterswijk voor een trainingskamp. Dagelijks een bomvol programma van trainen en  groepsactiviteiten en natuurlijk een oefenwedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Eindhoven tegen FC Eindhoven die gewonnen werd door de Witte Leeuwinnen met 1-3. Ook was er tijd voor ontspanning zoals o.a. een escaperoom en het fantastische spel Hunted waarin groepjes twee uur lang in Winterswijk uit handen moeten blijven van de hunters ofwel de stafleden. Een zeer geslaagd trainingskamp kan ik wel stellen. Foto's van o.a. de wedstrijd, trainingen en activiteiten ....zie menu.

9 dec.2022.  En daar is de eerste overwinning van het seizoen !!! Een fantastische avond om 2022 af te sluiten. Het harde werken is eindelijk beloond kunnen we wel stellen. PSV was de prooi van deze avond en met een 2-0 overwinning bracht dat de eerste zege van het seizoen. Met perfect keeperswerk van Kelly, zoals vaker dit seizoen, bleef Telstar in de race om zomaar te zeggen en uiteindelijk was het Isa die de 1-0 liet aantekenen en even later was het Samya die oplettend was bij een lange trap van Kelly en alleen op de goal afging en de keepster van PSV kansloos liet in de korte hoek. Een prima overwinning en dat smaakt naar meer. De wedstrijd stond in het teken van,,Stop geweld tegen vrouwen" en speciaal voor deze wedstrijd heeft de KNVB alleen vrouwelijke scheids-en grensrechters op deze wedstrijd gezet wat een primeur is in Nederland. Foto's zie menu.

2 dec 2022. Wat een blijdschap na het behaalde resultaat in Sittard. Eindelijk na al die nederlagen werd er een punt gepakt tegen de nummer drie Fortuna Sittard. Een goed spelend Telstar klapte er vanaf de aftrap bovenop en bleven tot de laatste minuut vechten voor een goed resultaat.  Fortuna mist een penalty en daarna was het de beurt aan Telstar dat, door een vrije trap van Do en prima afgewerkt met een fantastische kopbal van Femke, de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Fortuna niet scherp voor de goal maar ik zeg liever wat een kanjer hebben wij op doel met al haar reddingen. Helaas toch twee tegentreffers in de loop van de wedstrijd maar Telstar geeft niet op. Samya komt erin tegen het einde en in de 94e minuut haalt ze verwoestend uit en laat de keepster van Sittard kansloos. Ja wat er dan gebeurt langs de lijn dat is een enorme ontlading (zie foto's) en uiteindelijk bleef het 2-2 wat een een fantastisch resultaat is. Een zeer uitgebreide fotoreportage zie menu.