Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Welkom op mijn website RonaldGringhis.nl". Als keeperstrainer loop ik al aardig wat jaren mee in het vrouwenvoetbal maar de fotografie bij de verenigingen waar ik actief ben geweest en op dit moment actief ben is ook een leuke bijkomende hobby.
Als keeperstrainer heb ik altijd mijn best gedaan om de jonge keepsters op een hoger niveau te krijgen met als doel de top te bereiken in hun leeftijdscategorie en als ik terugkijk en zie dat meerdere keepsters die ik heb getraint onder de lat staan of hebben gestaan in de verschillende KNVB district-teams, Eredivisie en het Nederlands elftal en buitenland  (o.a. Sari v Veenendaal, Eline Sol, Lize Kop, Marieke Ubach, Nienke Olthof, Daphne v Domselaar, Claire Dinkla, Femke Liefting, Roos v Eick en nog vele andere)  dan ben ik trots dat ik onderdeel ben geweest in hun ontwikkeling tot succesvolle keepsters en zelfs nu trainsters. Na vele mooie jaren, FC Purmerend, KNVB CTO team, Keeperstraject West1, met oud Vr.Ned.Elftal keeperstrainer Jan Willem van Ede, Telstar en VV Alkmaar en sinds jan. 2020 weer terug op het oude nest  Telstar, heb ik besloten om de keepershandschoenen tijdelijk even op te bergen. De Telstar Vrouwen Academie is voor mij de afgelopen jaren een mooie tijd geweest waar ik hopelijk de talentvolle keepsters naar een hoger niveau heb weten te tillen. Na ruim 20 jaar is het dus mooi geweest en we zien wel wat het voetbal mij nog gaat brengen. Ik blijf actief bij Telstar en natuurlijk zal daarbij de fotografie niet ontbreken.
22 sept.2023. Vanwege de interlandperiode voor Oranje is er dus geen competitie. Na de twee nederlagen in de competitie mooi tijd om een oefenpartij te spelen. Thuis in het 711-stadion waren de Brusselse vrouwen van Anderlecht de tegenstander op deze regenachtige avond. Anderlecht traditiegetrouw in het Paars en Telstar dan eindelijk in het nieuwe tenue. 1e helft doelpuntloos en een 2e helft waar beide teams tot scoren kwamen in het zeiknatte weer. uitslag 1-1. Foto's zie menu Vrouwen1.

16 sept.2023. In het tweede weekend van de competitie bleef de teller kwa punten ook op nul staan voor beide elftallen. De vrouwen1 kreeg meervoudig landskampioen FC Twente op bezoek en ging onderuit met 0-7 waar ze een week eerder ook al met 5-0 onderuit gingen in Eindhoven bij PSV. Het Onder19 team verloor hun eerste wedstrijd een week terug tegen Excelsior met 1-4 en ook afgelopen zaterdag in Rotterdam kregen ze vier tegendoelpunten te verwerken. Een 4-0 nederlaag dus. foto's van de vrouwen1 (PSV en FC Twente) en O.19 (Excelsior) zie menu.

1sept.2023. Na het verlies tegen het Belgische Genk en in Duitsland tegen Duisberg, waar ik overigens niet aanwezig was en dus geen foto's, speelden de vrouwen van Marelle Worm een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Een tegenstander uit de competitie dus een goede test om te kijken hoe de vlag er voor staat met de Witte Leeuwinnen. Een eerste helft waar Excelsior het betere van het spel had maar ondanks dat open Telstar de score. (1-0) Het duurde niet lang met deze voorsprong want Excelsior maakte gelijk en kwam vervolgens op voorsprong. (1-2). Na de pauze een veel beter Telstar en ook zeer effectief want het kwam al snel op 2-2 en liep uit naar 4-2. Een lekker potje maar vooral belangrijk kon je merken in de wedstrijd dat de ziekenboeg begint leeg te lopen. Klasse meiden. Gefeliciteerd. Op naar PSV volgende week. succes.

19 aug.2023. Na een oefenstage eerder deze zomer heeft Telstar bekend gemaakt dat de club de 32-jarige Chinatsu Kira heeft vast gelegd voor aankomend seizoen. Voor meer info wat betreft Kira zie pagina Vrouwen 1

18-19 aug. 2023. Twee oefenwedstrijden brachten niet het gewenste resultaat. Het beloftenteam O.19 ging op vrijdagmiddag naar Rotterdam waar op het trainingscomplex Varkenoord een oefenwedstrijd speelden tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Het team van trainer/coach Alparslan is grotendeels nieuw en dus voor een groot aantal speelsters die moeten wennen aan het hogere niveau. In een wedstrijd van drie keer een blok van 30 minuten is er zeker niet onverdienstelijk gespeeld. Vooral het 2e kwartier (1e blok) en het gehele 2e blok hebben ze het prima gedaan. Na een snelle 2-0 achterstand (1e blok) liep Feyenoord uit naar een 3-0 in het 2e blok door een wel heel ongelukkig eigen doelpunt. Het 3e blok zullen we maar gauw vergeten. Uitslag op deze warme middag is 5-0 voor Feyenoord. Voor de vrouwen van Marelle werd het op zaterdagmiddag een flinke domper. Tegenstander was Genk dat de reis naar naar Velsen-Zuid vanuit Belgié heeft gemaakt. Met een uitslag van 1-5 zal niemand blij zijn geweest na afloop. Foto's O.19 tegen Feyenoord en de vrouwen1 tegen Genk zie hun pagina's.

1-12-13 aug.2023. Onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de vrouwen1 is een trainingskamp waar ruim twee dagen gewerkt werd aan het groepsproces. Een weekend dus van presentaties, trainen, wedstrijd spelen en activiteiten.  Alle info en foto's zie Vr.1 pag.

14/15 juli 2023. Aan het einde van het eerste blok van de voorbereiding speelden zowel het beloftenteam O.19 en de vrouwen1 in het laatste weekend voor de break van drie weken een oefenwedstrijd. Op vrijdagavond mochten de beloftes naar nieuwkomer FC Utrecht waar het een 4-0 nederlaag om de oren kreeg en de vrouwen mochten de Telstar Open Dag afsluiten met een wedstrijd tegen Wartburgia die met 1-0 werd gewonnen. foto's van beide zie pag. Vrouwen1 en beloften. 

22/24 juni 2023   Telstar ZAANSTAD CUP KAMPIOEN.  Net een enkele training in de benen voor het beloftenteam stonden ze alweer aan de aftrap voor het jaarlijks evenement de ZaanstadCup in Krommenie. Onderdeel van het nieuwe seizoen zijn dus wedstrijden van 35 minuten tegen de vrouwenteams van KFC, VV Assendelft, ZVV Zaandijk en Rood Wit Zaandam in hun poule. Na drie wedstrijden is het al duidelijk dat dit nieuwe team van Telstar eerste in de poule gaat worden en zich zaterdag mag opmaken voor de laatste wedstrijd in de poule en de finales. Met een aantal speelsters O.19 van afgelopen seizoen, nieuwe speelsters van buiten en de Telstar Academie, wisten ze al 6× het doel te vinden en 0 doelpunten tegen. Telstar-KFC 1-0, ZVV Zaandijk-Telstar 0-2, VV Assendelft-Telstar 0-3. Op de finaledag (zat.) moest er nog één wedstrijd ingehaald worden maar zoals verwacht hadden de vrouwen van RoodWit Zaandam zich afgemeld en dus een 3-0 overwinning en met 12 punten uit 4 wedstrijden glansrijk door naar de finale waar WSV'30 de tegenstander was. De finale werd gewonnen met 1-0.  Voor foto's van de wedstrijden (Zaandijk/Assendelft,Finale) zie pagina beloften.

Seizoen 2023-2024  19juni  Nog maar net de laatste training van de Academie talenten gehad gaat alweer het nieuwe seizoen voor de Vrouwen1 en het beloftenteam (O.19) van start. Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men soms dus kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen. Echter na enkele weken is er opnieuw een break (3 weken) om te relaxen maar vanaf 7 aug. is het knallen tot begin competitie. Helaas hebben een aantal speelsters na één seizoen de club verlaten zoals elk seizoen normaal gesproken en komen er weer nieuwe bij. In de eerste fase van de voorbereiding spelen de Vrouwen 1 en het beloftenteam verschillende oefenwedstrijden. Voor meer info over deze transfers en speeldata's ga naar de desbetreffende pagina van de teams. (nog niet up-to-date)

13 juni 2023 Het is was wat laat in het seizoen maar ook deze talenten hebben recht op een portret-en teamfoto en zeker nu er komend seizoen veranderingen gaan plaatsvinden betreffende leeftijden want veel speelsters gaan naar het nieuwe O.17 team Telstar/DSS. Na de fotoreportage op deze tropische dag was het tijd voor afkoeling wat een prachtige fotoserie opleverde. Op de pagina van de Academie zijn alle foto's te vinden en het waterballet ,,Fun & Splash". 

10 juni 2023 Telstar Academie pakt vijfde plaats op het jongens toernooi O.15 bij DSOV in Vijfhuizen. Het heeft even mogen duren maar dan eindelijk mochten de talenten van onze academie het witte Telstarshirt om de schouders trekken. Twaalf teams hadden zich aangemeld bij de organisatie van DSOV , 10 teams jongens O.15 en 2 meisjesteams O.16. Echter op deze tropisch warme dag bleven er maar 9 teams over en dus aanpassingen maken in het programma en uiteindelijk 1,5 uur eerder klaar wat helemaal niet erg was want het was echt heel warm. De Telstar talenten wonnen 2 van de 4 wedstrijden en eindigde op de vijfde plaats overall. Foto's zie pagina Academie.

20 mei 2023 De competitie is ten einde maar als bonus voor de clubs die buiten de top 4 (EredivisieCup) zijn geëindigd is er een toernooi georganiseerd door de KNVB op de Campus in Zeist. Aanvullend om evenveel teams te krijgen is de kampioen van de beloften competitie toegevoegd en door het afzeggen van Heerenveen zijn ook de beloftes van Ajax toegevoegd.  Telstar in de poule met ADO Den Haag- Jong Ajax en Excelsior.  Met een groep van ruim 20 speelsters ( een mix van vr1 en beloften)  werden alle wedstrijden afgewerkt met ook een mix-opstelling en dus niet de gebruikelijke vrouwen1 opstelling. Al met al was het kwa weersomstandigheden een heerlijke dag maar kwa resultaat een slechte dag kunnen we naderhand toch stellen. ADO Den Haag-Telstar 1-0, Jong Ajax-Telstar 2-0 en Excelsior-Telstar 3-1. Telstar zal komende zaterdag de 27e mei uitkomen in de verliezerspoule wederom op de KNVB Campus in Zeist. 

6 mei 2023 Ook voor het beloftenteam zit het seizoen erop en ook in deze laatste thuiswedstrijd, net als bij de vrouwen1,  mogen de speelsters zelf een escorte uitkiezen om dan samen het veld te betreden. Ook hier een mix van jong naar oud wat het juist zo leuk maakt elk jaar, Zeker voor het beloftenteam toch een speciale wedstrijd want na de beslissing van de KNVB om volgend seizoen geen beloftencompetitie te hebben maar alleen een Onder19, gaan een aantal meiden gezien hun leeftijd buiten de boot vallen. En dus gaan een aantal een nieuw avontuur tegemoet bij een andere club of terug naar hun oude club. Overigens was de wedstrijd tegen FC Twente een spannende tot de laatste minuut. Er werd nipt verloren met 2-3 alhoewel de 3-3 in blessuretijd al gevierd werd maar alsnog werd afgekeurd. Helaas. foto's zie pagina Beloften.

30 apr.2023  De competitie voor het eredivisieteam van de Telstar Vrouwen is ten einde gekomen. Met nog één speelronde te gaan kunnen Ajax en FC Twente nog beide kampioen worden maar de Witte Leeuwinnen zijn vrij in de laatste speelronde en dus tijd voor een traditie in de laatste thuiswedstrijd. Speelsters kiezen hun eigen escorte waarmee ze het veld willen betreden en dat zijn dus familieleden, vriend of vriendin meestal. Van oud tot piep jong, alles liep mee. Een prachtig gezicht om te zien. Ook is het na de wedstrijd altijd afscheid nemen die de club gaan verlaten. Maar het belangrijkste was natuurlijk de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Een sterker ADO in de eerste helft maar na achterstand scoort Isa een prachtig doelpunt (1-1) en zo gingen beide teams de pauze in. Na de thee was het wachten op de winnende treffer en die kwam een kwartier voor tijd op naam van ADO. Daar bleef het niet bij want er kwamen in vijf minuten tijd nog twee doelpunten. Eindstand 1-4. Op deze dag natuurlijk heel veel foto's gemaakt. zie pagina: Vrouwen 1.

22 apr.2023 Ook voor het beloftenteam komt het einde in zicht van de competitie. In de op één na laatste thuiswedstrijd  waren de talenten van Fortuna Sittard te gast in het BUKO stadion. Door de het halveren van de competitie na de winterstop ( A en B poule) heeft het beloftenteam al twee keer de reis naar Sittard moeten maken maar nu was het de beurt van Fortuna om de lange reis te maken. Een eerste helft die kletsnat was maar er werd gescoord door beide teams en dus een ruststand van 1-1. Gelukkig een droge tweede helft met uiteindelijk een score van 3-1 voor het beloftenteam van Telstar. Drie keer tegen Fortuna en zeven punten is een prima resultaat. Foto's zie pagina beloftenteam.

21 apr.2023  Na de rustperiode van een aantal weken mochten de Witte Leeuwinnen weer de wei in en dat gebeurde op het grasland in Heerenveen. Code geel, onweer en regen waren de voorspellingen maar dat het onstuimig werd in de eerste 10 minuten lag niet aan het weer maar aan Heerenveen en waar Telstar niet thuis gaf. De aftrap , balverlies, een lange bal van Heerenveen en doelpunt. Geen goed begin kunnen we wel stellen en zeker als in de 10e minuut de bal weer in het netje ligt kunnen we stellen een heel slecht begin. Met nog twee keer geel en dus een rode kaart de wedstrijd met 10 vrouwen uitspelen. Na de pauze werd het  3-0 en was het tijd voor de lang geblesseerden speelster Femke en Samya die weer speelminuten kregen. Dat het duidelijk is dat ze gemist werden was wel duidelijk want Samya maakt de stand wat dragelijker met haar doelpunt. (3-1). In de slotminuten weet Heerenveen nog tot 4-1 te komen. Nog één thuiswedstrijd te gaan en dan is de competitie klaar.

31mrt/1 apr.2023 In dit regenweekend werden er geen punten gepakt door de Telstar Vrouwen.  Op vrijdag kregen de vrouwen in de eredivisie een pak slaag van Fortuna Sittard met maar liefst 1-7 en het beloftenteam maakten de reis naar Rotterdam en werd er voor de derde keer dit seizoen verloren 2-1. Foto's van Telstar-F.Sittard zie pagina Telstar vrouwen en helaas geen foto's van Feyenoord-Telstar beloftes. 

24/25 mrt.2023 Een weekend met verlies en winst voor de vrouwen van Telstar. Op de vrijdag ging de reis naar Eindhoeven waren de vrouwen in de Eredivisie het moesten opnemen tegen PSV. Thuis werd er nog gewonnen maar op de sportcomplex de Herdgang ging het team ten onder tussen de discoverlichting van de reclameborden. Met een ruststand van 2-1 was er nog van alles mogelijk in de 2e helft maar men kwam bedrogen uit want PSV liep uit naar een 6-1 overwinning. Op zaterdag mocht het beloftenteam het opnemen tegen Heerenveen en waar er al meerdere punten gepakt werden dit seizoen tegen de Friezinnen bleven de punten ook deze wedstrijd in Velsen-Zuid. Een prima overwinning van 4-1 voor het team van Bas en Hans. meer info en foto's zie hun pagina.

Maart 2023. De maand is goed begonnen voor de vrouwen in de Eredivisie want Alkmaar werd verslagen met 1-2 en wisten in de slotseconden een gelijkspel eruit te halen tegen Feyenoord. 1-1. De Witte Leeuwinnen stijgen weer een plekje op de ranglijst en wie weet als de geblesseerden weer terug zijn wat er nog meer mogelijk is dit seizoen. Het beloftenteam dacht in hun laatste wedstrijd de buit binnen te hebben maar FC Twente sloeg keihard toe met twee doelpunten. 2-1. Met een rotgevoel dus de bus in terug naar Velsen Zuid. Voor meer info vrouwen en beloften zie hun pagina.

3/4 febr.2023 De vrijdagavond was een teleurstelling voor velen want na een het goede spel van de laatste vier wedstrijden was daar weinng van te zien tegen de nummer één van de ranglijst FC Twente. De Witte Leeuwinnen hadden een zware avond tegen deze geoliede machine en gingen eraf met maar liefst 9-0. Gauw vergeten en weer het goede gevoel terugkrijgen in de volgende wedstrijd zullen we maar zeggen. Voor de beloftes ging de reis voor de tweede keer dit seizoen naar Sittard waar Fortuna de tegenstander was. Deze kanjers behaalden een mooi resultaat (3-3) en gingen met een punt de bus weer in die overigens bomvol zat want het team reisden samen met het mannenteam O.21 die ook tegen Fortuna Sittard mochten aantreden. Helaas verloren zij hun wedstrijd met 5-1

20/21 jan.2023 De Witte Leeuwinnen blijven punten pakken. Het team van Marelle Worm eindigde 2022 met vier punten oprij en meteen de eerste in 2023 is wederom drie punten. Belangrijke punten want Telstar wil omhoog op de ranglijst en dan zal je je concurrenten moeten verslaan. meer info en foto's zie pagina vrouwen1. Ook het beloftenteam gaat aan de tweede helft van het seizoen beginnen en wel uit tegen Heerenveen. update: vanwege meerdere corona besmettingen in het team op de zaterdagochtend is na contact met clubs en knvb besloten de wedstrijd op een later tijdstip dit seizoen in te halen. Hopelijk zorgt het voor niet meer besmettingen binnen de vrouwenafdeling van Telstar

Jan 2023. Het nieuwe jaar is voor de Witte Leeuwinnen begonnen met een trainingskamp in Winterswijk. De selectie maakt zich op voor het tweede deel van de competitie en speelden een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven waar gewonnen werd met 1-3. Meer over het trainingskamp en alle foto's zie pagina Vrouwen1

Dec.2022 De laatste maand van het jaar was er één om van te smullen voor de vrouwen in de Eredivisie. In het bijzonder de laatste twee wedstrijden want er werd een punt gepakt tegen Fortuna Sittard (2-2) en de volle winst tegen PSV (2-0). Een fantastisch resultaat voor de formatie van Marelle Worm die eindelijk beloond worden voor het harde werk wat week in en week uit wordt geleverd. Langzamerhand beginnen de puzzelstukjes in mekaar te vallen. Voor het beloftenteam wil het nog niet echt lukken en wachten zij op de tweede overwinning van het seizoen. Wel werd er een punt gepakt tegen VV Alkmaar maar kregen ze een zware nederlaag om de oren tegen Ajax en een 0-2 tegen Sparta..


website scTelstar 1963 (klik hier)