Ronald Gringhuis.nl

Telstar Vrouwen fotoreportages

Telstar Vrouwen beloften

16 sept.2023. Een bus die niet komt opdagen en dus veel te laat vertrek van het 711 stadion in Velsen-Zuid was geen goed begin van de voorbereiding voor het beloftenteam onder19. Sparta deze middag is geen onbekende voor Telstar want nog niet lang geleden stonden beide teams tegenover elkaar in de finale van het toernooi in Loil. De finale werd verloren enkel weken terug en ook deze zaterdag waren de Spartaanse vrouwen beter en wisten vier keer het net doen bollen. Sparta-Telstar 4-0. (geen foto's)

10 sept.2023.  Na de oefenreeks voor het Onder19 team is de competitie dan ook voor hun begonnen. Op een snikhete zaterdag in september waren de leeftijdsgenoten van Excelsior Rotterdam de tegenstander in het 711 stadion. Al gauw kon men zien dat er een aantal zeer technische meisjes bij de tegenstander liepen waar het team moeite mee hadden. Na 28 minuten kwam Excelsior op voorsprong uit een corner. Cathy was nog heel dichtbij maar zag haar bal onderkant lat weer het veld in stuiteren. In de blessuretijd van de eerste slaat Excelsior nog eens toe en maakt er 0-2 van. Echte grote kansen bleven ook uit in de 2e helft voor de Witte Leeuwinnen en een opgelegde kans via een penalty werd ook niet binnen geschoten helaas. Excelsior loopt uit naar 0-4. Het was Yasmin die in de slotfase met een mooi afstandsschot dan toch voor het eerste competitiedoelpunt zorgden. eindstand 1-4. foto's wedstrijd zie menu O.19.

14 juli 2023. Oefenwedstrijd FC Utrecht-Telstar 4-0. Na enkele weken van training was er dan een echte oefenpot tegen een team dat ook in dezelfde competitie zit als Telstar. De reis op de vrijdagavond ging naar nieuwkomer FC Utrecht waar op het trainingscomplex Zoudenbalch de wedstrijd gespeeld werd. In onderling overleg werden er drie blokken van 30 minuten afgewerkt en nog een penaltyserie als slot. In het eerste half uur waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren er zeker kansen voor de Witte Leeuwinnen maar zonder resultaat. Utrecht kwam op voorsprong en was in het 2e en 3e blok de betere met mooie aanvallen waar Telstar geen antwoord op had. Uiteindelijk werd het een 0-4 nederlaag voor de Telstar beloften. foto's zie pag. ,,seizoen 23-24"

Zaanstad Cup 2023. Telstar KAMPIOEN ZAANSTAD CUP 2023. Ook dit jaar is Telstar van de partij en wel met het nieuwe jonge team ofwel Telstar Beloften O.19. Een mix van speelsters van afgelopen seizoen, nieuwe speelsters van buiten en de Academie speelsters die de overstap hebben gemaakt, is het dus een groep met veel talent wat uiteindelijk voor successen moet gaan zorgen. Dus eerst de Zaanstad Cup waar O.19 in de poule zitten met de vrouwen1 teams van KFC, Zaandijk, Assendelft en Rood Wit Zaandam en na drie wedstrijden koploper is met negen uit drie. Met nog 1 wedstrijd te gaan op de zaterdag werd de finaledag een hele lange dag. Net na 10 uur al verzamelen voor de wedstrijd om 11.40 uur tegen Rood Wit Zaandam maar zoals verwacht hadden de vrouwen van Zaandam , die onderaan in de poule stonden, zich afbericht bij de organisatie en dus werd deze wedstrijd op papier afgedaan met een 3-0 overwinning en met 12 punten uit 4 wedstrijden gingen onze meiden glansrijk door naar de finale die uiteindelijk pas om 16.35 uur begon. Gelukkig hebben ze begin middag nog een oefenwedstrijdje toegevoegd gekregen van de organisatie en ook die werd met 4-0 gewonnen. En dus de finale voor heel veel publiek tegen de vrouwen van WSV'30 en ook die werd gewonnen met 1-0 en rond etenstijd ging de dik verdiende beker de lucht in voor dit Telstarteam O.19. Gefeliciteerd meiden !!  foto's zie pag. '23-'24

1 juni 2023 De laatste activiteit van seizoen 22-23 voor de beloften speelsters en staf is de traditie met een BBQ. Zoals bekend halverwege het seizoen maakte de KNVB bekend dat er een streep gaat door de vrouwen beloften competitie en dat in het nieuwe seizoen 2023-2024 dit een team moet worden van leeftijd Onder19. Erg teleurstellend voor een groot aantal speelsters die ouder zijn dan 19 jaar maar net nog niet het niveau hebben om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het gevolg is dus afscheid nemen van een droom voor deze speelsters. Afscheid nemen dus van een hele leuke groep meiden maar ook trainer Bas gaat het rustiger aan doen en verlaat Telstar. Langs deze weg wens ik een ieder heel veel succes met hun nieuwe uitdaging bij een andere club. foto's zie pag.1. foto's/wedstrijden.

26 mei 2023 De laatste wedstrijd van het seizoen was een strijd tot de laatste minuut maar dan toch nipt verloren met 2-3. De middag begon natuurlijk met een traditie en dat is dat elke speelster een familielid vriend of vriendin mee aan de hand mag nemen om het veld te betreden. Van jong tot oud en dat is altijd prachtig om te zien. Toch ook een wedstrijd met een tintje van teleurstelling want nadat de knvb heeft besloten de beloftencompetitie in te ruilen voor een een Onder19 competitie zijn er een aantal speelster die dus niet meer in het team kunnen blijven gezien hun leeftijd. Enkele speelsters zullen aansluiten bij de vrouwen1 volgend seizoen maar ook andere zullen verplicht moeten uitkijken naar een andere club. Maar goed, eerst maar eens het seizoen afsluiten met een goed resultaat tegen Twente dacht iedereen. Twente komt al snel op voorsprong maar Mila weet later de stand gelijk te trekken en het was Lize die de Witte Leeuwinnen op voorsprong zette. Een ongelukkige bal in de verdediging verdwijnt achter Floor en dus 2-2 op het scorebord. Wie zou er aan het langste eind trekken was de vraag in de 2e helft want het kon alle kanten op. Strijd werd er geleverd met ook nog eens een scheidsrechter die veel liet doorspelen dus je wist nooit waar je aan toe was al ging je tegen de grond echter daar had Twente ook last van. En dan toch komt Twente op voorsprong (2-3) maar Telstar gaf niet op en in de blessuretijd dacht iedereen het doelpunt te vieren van Mila maar na het feestje aan de zijlijn met staf en reservespeelsters bleek de grensrechter iets ander te hebben gezien en na overleg werd het doelpunt alsnog afgekeurd helaas. Rechtvaardig of niet , we zullen het nooit weten. Gelukkig was er wel het gevoel dat er gestreden is ondanks dus dat nipte verlies. Foto's zie menu.

22 apr.2023 Het beloftenteam mocht het op deze regenachtige middag opnemen tegen het beloftenteam van Fortuna Sittard. Al twee keer eerder dit seizoen speelden de beide teams tegen elkaar en beide keren in Sittard en met een goed resultaat. Winst en een gelijkspel voor Telstar dus Fortuna is er op gebrand om met een lekker gevoel de lange reis terug naar Sittard te aanvaarden. Helaas voor hun gingen ze zonder punten deze dag naar huis. In de stromende regen werd er afgetrapt en was het Telstar die de score opende. Een voorzet in het strafschopgebied die niet goed verwerkt werd door zowel F.S. als Telstar maar het was Nienke die met een uiterste poging de bal wonderbaarlijk met een lob de keepster kansloos liet. 1-0. Fortuna trok later de stand gelijk en met een 1-1 gingen beide teams kletsnat de kleedkamer in. Na de pauze was het gelukkig droog de rest van de wedstrijd en werd er behoorlijk gestreden voor elke bel. Felle duels en veel vrije trappen waren het spelbeeld met als gevolg dat Britt geblesseerd het veld moest verlaten vroegtijdig. De Witte Leeuwinnen kwamen wederom op voorsprong door goed doorzetten en een gestopte bal van de keepster werd in de rebound prima binnengekopt door Estella. In de slotminuut was het opnieuw raak door Noa en werd er een mooie overwinning behaald. Gefeliciteerd meiden! Met nog twee wedstrijden te gaan ( vv Alkmaar uit en FC Twente thuis) is het einde van de competitie weer in zicht.  foto's zie menu.

1 apr.2023 De reis voor het beloftenteam ging op deze regenachtige dag naar Rotterdam om daar de strijd aan te gaan tegen Feyenoord. Eerder werd er in het seizoen nog verloren met 1-2 en 1-3 in Velsen Zuid en hopelijk zou winst nu welkom zijn voor de Witte Leeuwinnen. Helaas was het ook deze keer een verlies (2-1). Na een achterstand in de 1e helft weet Lize de stand gelijk te trekken maar net voor de pauze was het opnieuw Feyenoord dat een de voorsprong pakte. Na de pauze werd er niet meer gescoord in was er opnieuw een nipt verlies tegen Feyenoord. Helaas was ik niet aanwezig dus geen foto's. 

25 mrt.2023  Telstar-Heerenveen 4-1.  De weersverwachting deze middag was harde wind en regenbuien maar dat maakte helemaal niet uit voor de speelsters van het beloftenteam want na 90 minuten was de jacht van de Witte Leeuwinnen gaan liggen en was er enorme ontlading na een mooie overwinning. De blessure van Kyra kwam hard aan bij het team dus zou en moest er gewonnen worden al is het alleen maar voor Kyra. Het bleef lang 0-0 in de eerste helft maar toen de sluisdeuren in de hemel open gingen was daar Noa A. die op de goal afging en keurig de keepster kansloos liet. 1-0. Het doelpunt werd dan ook uitbundig gevierd en ging het shirt van Kyra de lucht in. Tot op het bot zeiknat zochten ze de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. Met bakken bleef het ook in de pauze naar beneden komen maar na regen komt zonneschijn ofwel het werd droog bij aanvang tweede helft. Telstar weet de voorsprong te verdubbelen want Estelle brengt Noa K. in stelling die keurig intikte. 2-0. Heerenveen komt dan snel met een antwoord (2-1) maar daar bleef het dan ook bij voor de Friezinnen deze middag. Esmee en ook Joy dachten van buiten de zestien meter de keepster eens te testen en met succes. 3-1 Esmee 4-1 Joy. Een mooie overwinning. Gefeliciteerd. En de groepsfoto....brullende Leeuwinnen? in ieder geval een harde oerkreet!

4 mrt.2023 De uitwedstrijd in Enschede, aanvang 17.00 uur,  werd een enorme domper voor de vrouwen van het beloftenteam. Een eerste helft zonder doelpunten maar na de pauze werd deze wedstrijd beslist in de laatste minuten van de wedstrijd, Lune kreeg weer speelminuten na haar lange revalidatie en Noa wist de score te openen in de 50e minuut. (0-1) FC Twente kwam langszij in de 68e min, en lang zag het er naar uit dat beide teams de punten zouden delen maar FC Twente sloeg keihard toe in de 92e min. wat hun uiteindelijk de overwinning bracht. Helaas zonder een puntje de bus voor de lange terugreis naar Velsen Zuid. 

18 febr.2023. Voetballen met carnaval is in nederland niet aan de orde tenzij er ingehaald moet worden en dus met nog een wedstrijd tegoed uit in Heerenveen mocht het beloftenteam afreizen naar het hoge noorden.  Ik zelf niet aanwezig maar het team boekte een prima overwinning van 2-4 tegen het beloftenteam van Heerenveen. Voor de pauze was het Kyra en Lize die het net weten te vinden (rust 1-2) en na de thee waren het Lieke en Britt die raak schoten.


4 febr.2023  Na de nederlaag tegen Feyenoord een week eerder ging de reis op zaterdag naar Sittard voor de wedstrijd in poule-B tussen de beloftenteams Fortuna Sittard en Telstar. 10.15 verzamelen terwijl we pas om 16.00 uur spelen maar daar was duidelijke uitleg over. We gaan samen in de bus met  de mannen O.21 want die spelen om 15.00 uur tegen Fortuna alleen op een ander sportcomplex. Al met al een bomvolle bus en na aankomst, nadat we O.21 hadden afgezet, waren we 2,5 uur voor aanvang wedstrijd al op op het sportcomplex. Beetje vroeg dus even vrije tijd om wat te wandelen in de omgeving. Je weet maar nooit hoe zo'n lange wachttijd zijn uitwerking heeft op de spelers maar daar was naderhand niks van te merken. Strijd werd er geleverd en de meiden bleven doorgaan tot het einde. De eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd maar Fortuna wist twee keer te scoren.  De Witte Leeuwinnen weten de aansluitingstreffer te maken want een prachtige diepebal bracht Mila in stelling en prikte de bal in de hoek. Rust 2-1.  Na de rust was het Telstar dat Fortuna zwaar onder druk zette en na een corner van Lieke was daar de beloning  want de bal verdween in de hoek na een rake kopbal van Britt en de keepster kansloos liet. 2-2. De invallende duisternis was een feit en de lichtmasten gingen aan. Fortuna herstelde zich enigszins en wist weer op voorsprong te komen en liet de jarige Floor kansloos. 3-2. Het zijn niet voor niks Witte Leeuwinnen en dat maakte ze ook waar in de slotfase. Onder toezicht van het mannenteam O.21 ,die inmiddels waren gearriveerd na hun wedstrijd, was het corine die de bal onderschepte in de verdediging en Lieke in stelling bracht die vervolgens met een prachtige lob de 3-3 op het scorebord zette. Een dik verdiend punt maar nog mooier was de entree van Tess na lang blessureleed weer haar eerste minuten mocht maken. foto's zie menu.

21 jan.2023  De wedstrijd tegen Heetrenveen heeft geen doorgang kunnen vinden ivm meerdere corona besmettingen in het team van Telstar. De wedstrijd zal op een later tijdstip dit seizoen gespeeld gaan worden. Hopelijk zorgt het voor niet nog meer besmettingen binnen de club. Sterke meiden!


13-15 jan.2023  Het nieuwe jaar voor het beloftenteam is begonnen met een drie-daagse naar Duinrell Wassenaar waar er op zaterdag en zondag werd gestreden om de Wintercup in hun klasse. In de poule op zaterdag werd op deze regendag gewonnen van AFC A'dam met 2-0 en ook FC Eindhoven werd verslagen (1-0) door onze beloftes. Verlies was er tegen Seastum met 1-0 en dit allemaal in wedstrijdjes van 25 minuten. Telstar drong door dit resultaat door tot de halve finales waarin FC Rijnvogels (op hun eigen terrein) op zondag de tegenstander was. Het bleef 0-0 en dus moesten penalty's de doorslag geven. De Witte Leeuwinnen wonnen en mochten in de finale aantreden wederom tegen Seastum. Ook deze pot werd uiteindelijk beslist door penalty's want die 25 minuten die vlogen om in het stormachtige weer. Na 5 strafschoppen was het 4-4 en uiteindelijk won Seastum met 7-6 en ging de beker mee naar Zeist ipv Velsen Zuid.


12 nov.2022  Grote nederlagen of kleine nederlagen, feit is dat er geen punten meer gepakt zijn na de openingswedstrijd in Sittard. Opvallend natuurlijk zijn de vele blessures en om dan in een vaste samenstelling te spelen is moeilijk. Hard blijven werken is het enige antwoord. Feyenoord was deze middag te gast in het het BUKO stadion en het werd een spannende wedstrijd. Beide teams hadden kansen maar hielden elkaar in evenwicht tot de 18e min. toen Lize een solo afronde met een prachtig schot in de verre hoek bij de Feyenoord keepster. 1-0. De Rotterdamse meiden kwamen in de 34e min. langszij (1-1) en met een 1-1 werden na 45min. de kleedkamers opgezocht door de teams. In de loop van de 2ehelft werden de Witte Leeuwinnen meer naar achteren gedrukt en namen de krachten af. Het einde van de wedstrijd naderde en werd er gestreden alleen was het Feyenoord die de trekker overhaalden in de 85e minuut en de winst naar zich toe trok. Helaas wederom met lege handen maar met hard werken komen de punten vanzelf. foto's zie menu.


29 okt.2022  Het zit niet mee deze maand. Drie punten in vijf wedstrijden is niet goed kunnen we stellen. Tegen PEC Zwolle was de schade nog enigszins beperkt en werd er verloren met 3-1 maar dan volgt er weer een oorwassing in Den Haag tegen ADO en ging men naar huis met een 7-1 nederlaag. Natuurlijk spelen blessures hier een grote rol in en wordt het tijd dat de ziekenboeg eens leegloopt want het zijn er toch wel een aantal en dus heeft het team daar last van. De wedstrijd tegen Ajax op 5 nov is een weekje verplaatst dus hopelijk is het team wat meer compleet.


1 okt. 2022. Flinke oor wassing voor het beloftenteam! Ja wat moet je dan nog zeggen of beter gezegd schrijven als je met 0-9 verliest. Vanaf de aftrap was het eenrichtingsverkeer en in no time stonden ze met 0-2 achter met een uiteindelijke score van 0-9.Het is het uithuilen en opnieuw beginnen of beter gezegd snel vergeten. Excuses zijn er altijd wel te vinden, speelsters die de avond ervoor nog mee waren en hebben gespeeld tegen Feyenoord, de blessures van een aantal en dan noodgedwongen de aanvulling vanuit de academie met Yesmin en Jasmin . Voor hun prachtig om te mogen invallen maar dan liever met een andere score. Maar ja, er stonden er toch gewoon elf en PSV was gewoon veel beter. foto's zie menu.


17 sept.2022. In de beloftencompetitie is er één nieuwkomer en dat is Fortuna Sittard. En ja, je kan deze uitwedstrijd maar vast gehad hebben want het is een aardig busritje naar het verre zuiden. Met een aanvangstijd van 16.00 uur was het niet extreem vroeg verzamelen en kwam iedereen relax naar het BUKO stadion. Na een ritje van ruim twee uur waren we ruimschoots optijd en werd de staf ontvangen met koffie en heerlijke vlaai. De vele buien deze zaterdag trokken om Sittard heen en werd er heerlijk in het zonnetje gevoetbald. Een eerste helft waar er kansen waren voor beide teams maar het was Nicci die scherp was en een tekorte pass in de verdediging onderschepte en de 0-1 op het scorebord zette. Na de thee was Fortuna de betere want er werd geen kans meer afgedwongen door de Witte Leeuwinnen en Fortuna kreeg kansen hele grote kansen maar het vizier stond niet op scherp en Telstar had Floor op doel die er alles aan deed om de nul te houden. Gelukt uiteindelijk en de drie punten gaan mee terug naar Velsen. Op de terugweg werd er nog een heerlijke pannenkoek gegeten nabij Valkenswaard want de avond was inmiddels gevallen. foto's van de wedstrijd zie menu.